26 minut

13. března

Část: Výtěr štik v líhni u Třeboně

Obsah dílu

Výjimka ze zákona pro dobrovolné hasiče — Jednotky požární ochrany — Protesty zemědělců v Jablonci nad Nisou — Výjezdní zasedání vlády v Jablonci nad Nisou — Premiér na stavbě D35 — Kontroly dodržování zákazu prodeje výrobků s HHC — 25 let vězení za vraždu své tety — Noční zákaz vjezdu do centra Prahy — Zrušení výběru vítěze v zakázce na stavbu metra D — Při opravě vedení zemřel dělník — Uzavírka Amerického mostu v Chebu — Obnovení provozu mezi brněnským hlavním nádražím a Královým Polem — Zastevený provoz na trati mezi Novým Městem na Moravě a Tišnovem — Sporný prodej církevního majetku — Pylová sezona začala letos dříve — Výtěr štik v líhni u Třeboně

Části dílu

01:08
Výjimka ze zákona pro dobrovolné hasiče
    Pro dobrovolné hasiče pracující takzvaně na "dohodu" od příštího týdne začíná platit výjimka z pracovního zákoníku. Nově jim tak nebude nutné předem rozvrhnout pracovní dobu.
    03:06
    Jednotky požární ochrany
      A aby to nebylo zase tak jednoduché: Úprava zákoníku práce se netýká hasičů z jednotek požární ochrany číslo 5: Tito tzv.-ní pětkaři neslouží pohotovosti a s obcemi nemají uzavřenou dohodu. Když jsou povoláni k požáru, musí vyrazit do 10-ti minut. Zaměstnavatelé mají povinnost je uvolnit a obce zase uhradit jim ušlou mzdu. O jejich fungování v praxi je tato reportáž Ondřeje Černého z dnešního zásahu ve Slavošovicích na Klatovsku:
      04:57
      Protesty zemědělců v Jablonci nad Nisou
        Zemědělci nespokojení s agrární politikou jak Evropské unie tak i české vlády své protesty pro dnešek přesunuli do Jablonce nad Nisou - s traktory dopoledne projížděli centrem města - a to proto, že právě v Jablonci dnes měla vláda své výjezdní zasedání.
        06:49
        Výjezdní zasedání vlády v Jablonci nad Nisou
          To byli tedy nespokojení zemědělci a návrhy ministerstva i celé vlády směrem k nim. Nicméně nebyla to jediná agenda, kterou se kabinet na výjezdním zasedání v Jablonci zabýval.
          08:26
          Premiér na stavbě D35
            Prvním tématem premiéra byla dnes doprava, respektive stavba dálnice D35. Budoucí nejdelší dálnici v ČR premiér označil za jednu z nejvýznamnějších dopravních staveb ve střední Evropě.
            09:26
            Kontroly dodržování zákazu prodeje výrobků s HHC
              10. den je v platnosti zákaz prodeje jakýchkoliv produktů s obsahem psychoaktivní látky HHC. Zemědělská a potravinářská inspekce zatím provedla kontrolu 1900 obchodů.
              11:24
              25 let vězení za vraždu své tety
                Výjimečný trest nepravomocně uložil Krajský soud v Liberci dvaapadesátiletému muži. Před půl rokem v Jablonci nad Nisou podle verdiktu uškrtil svou pětasedmdesátiletou příbuznou. Poté jí vytrhl několik zubů ze žlutého kovu a ukradl šperky.
                11:59
                Noční zákaz vjezdu do centra Prahy
                  Centrální obvod hlavního města radnice Prahy 1 se nevzdává svého plánu zakázat noční vjezd aut do ulic Starého Města. Už to jednou zkusila v listopadu, vyvolalo to velkou vlnu kontroverze a nesouhlasu, načež magistrát obratem tuto vyhlášku zrušil. Jenže teď politici městské části Praha 1 o tomtéž připravují vyhlášku novou.
                  14:14
                  Zrušení výběru vítěze v zakázce na stavbu metra D
                    Představenstvo pražského dopravního podniku zrušilo výběr vítěze zakázky na stavbu 2. úseku trasy metra D v souladu s tím, co už předtím rozhodl i antimonopolní úřad. Tendr původně vyhrálo sdružení firem v čele se společností Subterra. Důvodem jeho zrušení jsou chybějící reference, které by prokazovaly zkušenost s takovými projekty.
                    14:47
                    Při opravě vedení zemřel dělník
                      Neštěstí se stalo při opravě sloupu vysokého elektrického napětí u Zadní Třebaně. Stožár se po poledni zřítil a jednoho dělníka usmrtil, druhého těžce zranil, třetí vyvázl se zraněními lehčího charakteru.
                      16:36
                      Uzavírka Amerického mostu v Chebu
                        Americký most v Chebu dnes ráno pro řidiče uzavřeli stavbaři. Následujících šest měsíců tady neprojedou auta ani autobusy městské a krajské hromadné dopravy.
                        18:22
                        Obnovení provozu mezi brněnským hlavním nádražím a Královým Polem
                          A obnovený už je taky provoz vlaků mezi brněnským hlavním nádražím a Královým Polem. S výlukou se od rána potýkali cestující do Tišnova. Tam byly důvodem demoliční práce na silničním mostu, který vede nad tratí.
                          18:45
                          Zastevený provoz na trati mezi Novým Městem na Moravě a Tišnovem
                            Na železniční trati mezi Novým Městem na Moravě a Tišnovem je zastavený provoz. V úseku totiž docházelo k vážnému poškození kol vlaků. Správa železnic teď hledá příčinu problému.
                            19:10
                            Sporný prodej církevního majetku
                              V jihočeské vesničce Dobrši udělalo zle, že českobudějovické římskokatolické biskupství prodalo místní faru soukromým zájemcům bez toho, aby předtím o zamýšleném prodeji informovalo uveřejněním v inzerátu. Biskupství chátrající faru prostě prodalo lidem, kteří o ni dlouhodobě měli zájem. Místní nicméně k faře mají historický a citový vztah a prodej a jeho způsob je zaskočil.
                              21:35
                              Pylová sezona začala letos dříve
                                Příroda rozkvétá a čekárny alergologů plní lidé citliví na některé pyly. Sezona podle meteorologů i námi oslovených lékařů začala o několik týdnů dřív než obvykle. Může za to teplý únor. Lékaři radí příznaky alergie nepodceňovat.
                                23:05
                                Výtěr štik v líhni u Třeboně
                                  Miliony mladých štik do českých rybníků i do zahraničí - připravovat je začali třeba rybáři nedaleko Třeboně. V přírodě jsou ztráty těchto dravců obrovské. Přežijí pouhá dvě procenta mláďat. Rybáři na jihu Čech, proto štiky vytírají v líhních uměle. Letos mohli díky počasí začít dřív než obvykle.
                                  Přehrát celé video
                                  Stopáž25 minut
                                  Další díl
                                  14. března

                                  Přehled dílů

                                   
                                  Stopáž26 minut

                                  16. května

                                  16. 5. 2024 na ČT1
                                  Stopáž26 minut

                                  15. května

                                  Výsledky přijímaček na střední školy — Zájem o některé učňovské obory roste — Opatření po atentátu na premiére Fica — Pošta v Jindřišské ulici nemá kupce — Noční cvičení složek IZS v Jihlavě — Restaurace nebudou platit za venkovní posezení — V Chebu poškodili vandalové sochu v kašně — V Praze vrcholí Svatojánské slavnosti Navalis — Svatojánské procesí projde Prahou — Černé skládky v Ústí nad Labem — Kapacita letních táborů se plní — Chotěboř přispěje rodinám na dětské kroužky — Nelegální ohniště v NP Šumava — Nová pracovní místa pro handicapované

                                  15. 5. 2024 na ČT1
                                  Stopáž26 minut

                                  14. května

                                  Svitavsko zkouší autobusy na objednávku — Rekonstrukce Václavského náměstí — Trutnovské městské vlaky končí — Nelegální herny v Česku — Středočeský kraj láká k pobytu u vody — Průzkum pramenů v Karlových Varech — Požár teletníku na Jihlavsku — Zneužívání dětí ve sboru v Jablonci nad Nisou — Za měsíc se má otevřít nový úsek D7 — Soud v případu úmrtí chlapce při motoristických závodech — Jihlava zažije noční cvičení IZS — Mozaikovou sečí proti suchu — Porucha na trakčním vedení zastavila vlaky v Praze — V NP Šumava otevřeli soví voliéry

                                  14. 5. 2024 na ČT1
                                  Stopáž26 minut

                                  13. května

                                  Požár ve Frýdštejně — Dohášování požáru v Příhrazských skalách — Výstraha před požáry — Porvelánka Thun ukončila provoz v Klášterci — Šíření černého kašle — Smrtelná nehoda malého letadla na Jihlavsku — Speciální betonáž obchvatu pod vodou — Stížnosti na změny v ústecké MHD — Celorepublikové vyhlášení Zlatého erbu — Radní rozhodli o plastice Moskva-Praha — Problém s financováním orchestrů a sborů — Svatojánské slavnosti Navalis — Stanice pro zabavená exotická zvířata — Týden rovnosti tváří — Natáčení letošní vánoční pohádky — Výluka vysílačů

                                  13. 5. 2024 na ČT1
                                  Stopáž25 minut

                                  10. května

                                  V Česku začíná MS v ledním hokeji — Průběh MS v hokeji — Začíná hokejové mistrovství světa — Ostravské restaurace a hokejové menu — Jak se fandí mimo stadiony — Ukrajina vydala do ČR 6 Čechů — Požár v Příhrazských skalách — Hašení požáru — Uzavírka na hlavním tahu do Rakouska — Opravy na přivaděči D1 v Jihlavě — České loděnice končí v konkurzu — Další protesty zemědělců — Praktické maturity rybářů ve Vodňanech — Město Liberec chce koupit liberecký zámek

                                  10. 5. 2024 na ČT1
                                  Stopáž26 minut

                                  9. května

                                  Hromadné propouštění v dole ČSA na Mostecku — Rožná na Vysočině odmítá průzkumné práce související s těžbou lithia — Případ splašeného koně vyšetřuje policie — Vražda v plzeňských Křižíkových sadech — Skládka v Třebnouševsi není legální — Dvě seniorky zavalila v zámeckém parku zeď — Zabezpečení stezky pod padající skálou — Pohyb svahu v Žiželicích — V Bedřichově panují obavy o budoucnost lyžařského areálu — Vyproštění vykolejeného vlaku u Klínce — 50 let pražského metra — A už dva roky se staví nové linky metra D — Přemnožené toulavé kočky v lázeňských městech — Vlk na předměstí Plzně — Den otců v Národním parku

                                  9. 5. 2024 na ČT1
                                  Stopáž26 minut

                                  7. května

                                  7. 5. 2024 na ČT1
                                  Stopáž26 minut

                                  6. května

                                  Mobilní pošta na Rychnovsku na zkoušku — Prodej nemovitostí České pošty — Stavba dalšího úseku dálnice D35 — Dopravní zkouška pro České Budějovice — Požár karlovarské porcelánky — Rekonstrukce vyhořeloého kostela v Chlumu u Třeboně — Meteorologové varují před silními bouřkami — Zájem o dotace z programu Oprav dům po babičce — Veřejné setkání kvůli stavbě vodovodu — Vzpomínka na oběti holokaustu — Premiéra dokumentu o pražském metru — Vysoká aktivita klišťat v Česku — Los v Krkonoších — Slavnosti svobody v Plzni

                                  6. 5. 2024 na ČT1
                                  Stopáž25 minut

                                  3. května

                                  Vyšetřování vykolejení vlaku — Vlak vykolejil taky na Chebsku — Proti plánovanému průmyslovému areálu ve Stráži pod Ralskem vznikla petice — Zásah policie na gymnáziu v Litvínově — Soud vyhověl žádosti Kovosvitu o moratorium — Omezení zdravotní péče pro pacienty z Ukrajiny — Chytré byty pro lidi s roztroušenou sklerozou — Jižní Čechy bez nábytkové banky — 70 architektů soutěžilo o školu ve Vimperku — V Plzni začaly Slavnosti svobody — Lázně očekávají vydařenou sezonu — Přesně za týden začne MS v hokeji — Kocianova houslová soutěž

                                  3. 5. 2024 na ČT1
                                  Stopáž26 minut

                                  2. května

                                  Zmatky po změnách v MHD v Ústí nad Labem — Výluka tramvají v Praze — Otická past na kamiony — Vykolejený vlak — Povolení průzkumu Rožné pro těžbu lithia — Hrozí odchod až 12 000 sester do důchodu — Začal festival United Islads of Prague — Nárůst kriminality v západní části Hradce Králové — 10 minut na parkování na letišti — Muž do Česka pašoval 4,5 kila kokainu — Požár domu v Hradci Králové — Problém s bezdomovci na kolonádách — Oslavy osvobzení v Domažlicích — Karlovarské hasiče chrání nově svatý Forian — Na horách začíná letní sezona — Nový přírůstek v pražské zoo

                                  2. 5. 2024 na ČT1

                                  Napište nám