Recepty ze zeleniny, kterou přináší zahrádka v babím létě (2015). Režie M. Froyda

Obsah dílu

Přehrát vše

Obliba cuket a dýní na našich stolech v posledních letech bezpochyby stoupá. Ať už se jedná o nejoblíbenější dýni hokaido - asi proto, že má krásnou sytě oranžovou barvu a může se zpracovávat i se slupkou - či muškátovou, máslovou nebo špagetovou. Všechny tyto plody skýtají široké využití v kuchyni. Můžeme je vařit, smažit, péct i zavařovat, připravovat je můžeme nasladko, naslano i v pikantních variantách. Jaké dobroty nám Filip s Ondrou připraví? Upečou domácí dýňový chléb, kterému dýně hokaido dodá hezkou barvu, vláčnost a obohatí ho o živiny. Elegantní plátky žluté a zelené cukety skvěle chutnají a jsou výbornou přílohou k pečenému telecímu masu na zelenině a bílém vínu. Dýňové chutney, ochucené zázvorem, citronovou šťávou a chilli, je lahodným doplňkem k sýrům, paštikám a pečeným masům.

Recepty v tomto dílu

Stopáž25 minut
Rok výroby 2015
 ST HD