Lednové speciality z Novákova statku. Připravil M. Froyda

Obsah dílu

Přehrát vše

V malé vesničce Olešná u Hořovic najdeme největší soubor lidové roubené architektury Podbrdska. Novákův statek, který je jeho součástí, se stane zázemím pro lednové vaření Filipa a Ondřeje. Usedlost pochází z konce 18. století a rodina Klimešova započala rekonstrukci zchátralé budovy a celého hospodářství před více než deseti lety. Dnes se může statek pochlubit svojí původní podobou. Jaké pokrmy si na statku přichystáme? V zimních měsících určitě přijde k chuti domácí paštika ze zvěřiny brdských lesů, stejně jako brambory zapečené s jelením ragú a sýrem. Rolka z domácí kachny plněná perníkovou nádivkou a kachními játry patří na statku dozajista k svátečním jídlům.

Recepty v tomto dílu

Stopáž24 minut
Rok výroby 2013
 P ST HD