Maso

Zvěřinová paštika s brusinkami

Lahůdková paštika podávaná s čerstvým pečivem je fantastická lahůdka. Stačí už jen sklenka vína a gastronomický zážitek je na světě.

400 g zvěřinového ořezu
200 g vepřového bůčku
1 cibule
4 stroužky česneku
směs drceného koření (nové koření, pepř, jalovec, bobkový list)
200 ml vody
200 g vepřových jater
muškátový oříšek
200 g brusinkového kompotu
4 žloutky
sůl

Zvěřinu a bůček nakrájíme na kostky a vložíme do pekáče, osolíme, přidáme nakrájenou cibuli, česnek, koření, osolíme a podlijeme vodou. Vložíme do trouby a při 160 °C pečeme asi 45 minut.

Zchladlé pečené maso nameleme spolu se syrovými játry, vmícháme brusinkový kompot, vejce a ochutíme muškátovým oříškem. Velmi dobře promícháme, vložíme do zavařovacích sklenic a uzavřeme.

Sklenice dáme do hrnce s trochou vody (aby byly sklenice tak do třetiny potopené nebo můžeme použít i pařák na knedlíky). V páře vaříme podle velikosti sklenic 40−60 minut.

Necháme zchladnout a můžeme ihned použít nebo uchováme v chladu.

Podáváme s pečivem.

Ohodnoťte tento recept: 

126 hlasů

Další recepty Celý díl