Kluci v akci

Hodnocení pořadu:
1 2 3 4 5 Počet hlasů: 122620  
Sdílet
| Poslat odkaz

Kančí řízky paní Fořtové

4 porce

Kančí řízky paní Fořtové

Jak je z názvu zřejmé, receptura je od paní Fořtové, manželky vášnivého myslivce. Protože paní Fořtová vařila ze zvěřiny víc než často, vyváděla všelijaké kejkle a jednou už nevěděla „co s ním“ – tak přišel na svět tento jednoduchý, avšak vynikající kančí řízeček!

800 g kančí kýty
mletý pepř
sůl
1 velká cibule a stejný díl plnotučné hořčice
hrnek hladké mouky
2 vejce
hrnek strouhanky
sádlo nebo přepuštěné máslo na smažení

Kančí maso nakrájíme na plátky, na okrajích nařízneme, osolíme a opepříme.

Cibuli nakrájíme na kostičky a s plnotučnou hořčicí ji rozmixujeme. Řízky potřeme cibulovo-hořičnou marinádou a obalíme je tradičně v hladké mouce, rozšlehaných vejcích a strouhance. Smažíme je na sádle dozlatova. Podáváme s citronem a chlebem, bramborem, bramborovou kaší nebo bramborovým salátem.

Uložit jako PDF Ohodnoťte tento recept:  1 2 3 4 5 Počet hlasů: 30  

» Hon na kance » všechny recepty
Stopáž: 22 minut – Rok výroby: 2010 – ST
Žánr: Publicistika
Nejbližší díly ve vysílání
Francouzské variace

sobota 25. 7.

Jižní Tyrolsko – Alta Badia I

sobota 1. 8.

Jižní Tyrolsko – Alta Badia II

sobota 8. 8.

Novinky k pořadu

Upozornění na novinky k tomuto pořadu si přeji zasílat na e-mail:

Vaření na cestách