Maso

Kančí ragú s lesním ovocem a smetanovo-pivními brambůrky

Jak vidíme, opět velká dávka zeleniny, koření, bylinek a dokonce pikantní lesní ovoce – to vše se ke kanci náramně hodí.

6–8 porcí

800 g kančí plece
100 g sádla
100 g špeku
200 g mrkve
200 g celeru
200 g petržele
3 cibule
divoké koření (bobkový list, nové koření, celý pepř, jalovec)
snítka tymiánu, šalvěje, majoránky
50 g krupicového cukru
100 g rajčatového protlaku
300 g mraženého lesního ovoce
400 ml červeného vína, sůl

Maso nakrájíme na větší kostky a osolíme, zeleninu nakrájíme na kostky menší, stejně tak špek.

Na rozpáleném sádle osmahneme zeleninu se špekem, přidáme divoké koření, bylinky, zarestujeme protlak, cukr, necháme zkaramelizovat a vmícháme ovoce, červené víno, vývar, přivedeme k varu, vložíme maso, přiklopíme pokličkou a dusíme doměkka.

Podáváme se smetanovo-pivními brambůrky.

brambůrky

800 g ve slupce uvařených a oloupaných brambor
1 cibule
100 g másla
drcený kmín
mletý pepř
sůl
200 ml 33% smetany
200 ml černého piva

Brambory nakrájíme na silnější plátky, na rozpáleném másle je opečeme, osolíme, ochutíme drceným kmínem, pepřem, podlijeme smetanou a pivem. Necháme zredukovat (nebo zapečeme v troubě) a podáváme.

Ohodnoťte tento recept: 

14 hlasů

Další recepty Celý díl