Pivní karbanátky se sýrovou omáčkou

4−6 porcí

Karbanátky, ve kterých převažuje zelenina, jsou dochucené opět nasládlým černým pivem. Podávají se s výraznou omáčkou ze sýrů s modrou plísní a jarními šťouchanými bramborami.

50 g másla
1 malá cibule
8 stroužků česneku
150 g kapusty
1 malá červená paprika
1/2 malé cukety
hrst petrželové natě
250 ml černého piva
500 g mletého masa (mix vepřové a hovězí)
1 vejce
mletý pepř
sůl
strouhanka
olej na smažení

250 g nivy
200 ml smetany

500 g raných brambor
100 g másla
1 jarní cibulka
hrst pažitky

Na másle orestujeme na jemné kostičky nakrájenou zeleninu a nasekanou petrželku, zalijeme pivem, krátce povaříme a necháme zchladnout.

Potom směs smícháme s masem, osolíme, opepříme a podle potřeby zahustíme strouhankou.

Tvarujeme placičky, které zlehka obalíme ve strouhance a na oleji je usmažíme dozlatova.

Nivu nastrouháme nebo rozdrobíme do pánve, přilijeme smetanu a za stálého míchání rozpustíme a krátce povaříme do zhoustnutí.

Brambory uvaříme ve slupce, rozmačkáme je s máslem, nakrájenou jarní cibulkou a pažitkou.

Uložit jako PDF Ohodnoťte tento recept: 
7 hlasů