Pomazánky

Vepřová pomazánka z výpečků na pivním želé

Jako byste měli na talíři pivní drahokamy s vynikající, po křenu pikantní pomazánkou.

Nápaditý recept, nevšední, přitom ho zvládnou připravit i začátečníci.

4 porce

pivní želé

500 ml 10° světlého piva
10 g želatiny
hrst petrželky
1 chilli paprička

Světlé pivo společně se sekaným chilli svaříme na polovinu a poté odstavíme. Přidáme sekanou petrželku, vmícháme želatinu a už nevaříme!

Misku s rovným dnem (nebo formu na paštiky) vyložíme potravinářskou folií, do ní vlijeme pivní želé do výšky cca 2–3 cm a necháme ztuhnout.

Hotové želé krájíme na kostky a podáváme s kopečkem pomazánky a pečivem.

pomazánka

200 g vepřového bůčku
1 velká cibule
4 stroužky česneku
1 lžíce drceného kmínu
sůl
pepř
20 g strouhaného křenu

Maso nakrájíme na kostky a v pekáči ho smícháme se sekaným česnekem, cibulí a kořením. Vložíme do trouby a pečeme při 160 °C asi 45 minut.

Po upečení maso necháme zchladnout a dobře ho rozmixujeme na jemnou pomazánku. Smícháme ji s křenem a zdobíme ji želé.

Další recepty Celý díl