Kluci v akci

Hodnocení pořadu:
1 2 3 4 5 Počet hlasů: 119806  
Sdílet
| Poslat odkaz

Vepřenky s cibulí

4−6 porcí

Vepřenky s cibulí

Jednoduchá klasika z dob nedávno minulých se připravuje z dobrého plecka, patří k ní dobrá hořčice, podle gusta plnotučná, kremžská nebo ostřejší dijonská.

400 g vepřové plece
50 g žemle
100 ml vody
sůl
2 lžičky sladké mleté papriky
čerstvě mletý pepř
olej na smažení
1 cibule
hořčice na potření
½ chleba

Maso umeleme nahrubo spolu s žemlí, kterou předem namočíme do vody a vymačkáme, osolíme, ochutíme paprikou a pepřem a dobře promícháme, necháme chvíli odležet a pak tvarujeme tenčí placičky, které po obou stranách opékáme dozlatova.

Upečené vepřenky klademe na savý papír, potřeme hořčicí a posypeme jemně nakrájenou cibulí. Podáváme s chlebem nebo různě upravenými brambory a zeleninovými saláty.

Uložit jako PDF Ohodnoťte tento recept:  1 2 3 4 5 Počet hlasů: 11  

» Vepřová » všechny recepty
Stopáž: 23 minut – Rok výroby: 2009 – ST
Žánr: Pro děti a mládež | Magazín
Nejbližší díly ve vysílání
Vaříme na zámku Žleby

sobota 12. 4.

Velikonoční pohoštění

sobota 19. 4.

Novinky k pořadu

Upozornění na novinky k tomuto pořadu si přeji zasílat na e-mail: