Spas je národní arménská polévka. Kdokoliv ze štábu ji ochutnal, pěl pouze chválu.

10 porcí

150 g ječných krup
1 kg jogurtu
1 l vody
400 g zakysané smetany
2–3 lžíce hladké mouky
1 vejce
sůl
80 g másla
1 cibule
koriandr nebo máta

Do kastrolu dáme jogurt, zakysanou smetanu, vodu a předem namočené a propláchnuté kroupy (3 hodiny nebo přes noc). Přidáme 2-3 lžíce hladké mouky a důkladně rozmícháme (dobré je nejdříve v malém množství jogurtu, pak přidat do kastrolu), poté jedno vejce a dobře zamíchat. Teprve v této fázi zapneme sporák na mírný výkon a STÁLE mícháme, než se polévka uvaří – kroupy jsou měkké. Mícháme dřevěnou vařečkou, během vaření osolíme.

Na másle osmahneme na kostičky nakrájenou cibuli dosklovata, vložíme ji do polévky spolu s nasekaným koriandrem (nebo mátou) a podle chuti dosolíme.

Ohodnoťte tento recept: 

18 hlasů

Další recepty Celý díl