Moučníky a cukroví

Piškotová ruláda s rybízovou marmeládou a šlehačkou

Mezi babiččiny moučníky, které chutnaly k odpolední kávě, patřila i jednoduchá nadýchaná roláda doplněná pravou domácí šlehačkou.

na jeden plech

6 vajec
140 g moučkového cukru
100 g polohrubé mouky
300 g rybízové marmelády

na podávání

šlehačka

Oddělíme žloutky od bílků.

Žloutky smícháme s cukrem, vmícháme mouku a tuhý sníh z bílků.

Těsto rozetřeme na vymaštěný a vysypaný plech (nebo plech vyložený pečicím papírem) a ve středně vyhřáté troubě pečeme dozlatova.

Upečený ještě vlahý piškot vyklopíme na utěrku, potřeme marmeládou a stočíme.

Vychladlou roládu pocukrujeme, krájíme na šikmé řezy a podáváme s vyšlehanou šlehačkou.

Ohodnoťte tento recept: 

67 hlasů

Další recepty Celý díl