Maso

Grilovaná krůtí prsa

Snad bychom ani nespočítali počet marinád, které Filip s Ondrou během dvou let vysílání pořadu připravili. Dnešní marináda je inspirována zámeckou recepturou a dokládá používaní dováženého exotického koření i italského vermutu. Suché Martini bylo světu představeno v roce 1900. Jeho vlastnost je geniální v tom, že bílý vinný základ zaručuje jistou chuťovou „živost“ a je suché, aniž by bylo hořké. A to vše se projeví i na chuti jemných drůbežích steaků.

4 porce

800 g krůtích prsou
olivový olej
sůl
hrst petrželky kudrnky
2 citróny
1 lžíce červené kari pasty
40 ml Martini extra dry
100 g másla
250 g zakysané smetany

Krůtí prso nakrájíme na čtyři steaky a lehce rozklepeme. V míse vymícháme marinádu z olivového oleje, soli, sekané petrželky, citrónové šťávy i kůry (kůra jen z jednoho citrónu), Martini a kari pasty, vložíme do ní plátky masa a necháme odležet ideálně přes noc.

Maso opékáme na grilu několik minut z obou stran. Při grilování potíráme marinádou a na závěr vložíme na maso plátek másla a necháme rozpustit. Podáváme se salátem společně se zakysanou smetanou.

Ohodnoťte tento recept: 

23 hlasů

Další recepty Celý díl