Polévky

Miska špenátového krému s kozím sýrem a rukolou

Jemná špenátová polévka, respektive krém, je příjemnou změnou v zimních měsících mezi silnými vývary, zelňačkami, houbovými či luštěninovými polévkami. Zmražený špenát můžete mít kdykoliv po ruce a záleží na vás, jak polévku dochutíte. Stoprocentně se ke špenátu, je-li v kombinaci s mlékem nebo smetanou, hodí vůně a chuť muškátového květu nebo oříšku.

6–8 porcí

60 g másla
4 stroužky česneku
1 cibule
40 g mouky
1 l mléka
400 g mraženého špenátu
4 hrsti rukoly
muškátový květ
sůl
100 g čerstvého kozího sýra
balsamikový krém (aceto balsamico creme)

Na másle osmahneme nasekanou cibulku s česnekem. Zasypeme moukou a zarestujeme zásmažku, zalijeme studeným mlékem, dobře rozmícháme a přivedeme k varu. Vaříme cca 15 minut. Poté přidáme změklý špenát, krátce provaříme a rozmixujeme na hladký krém.

Dochutíme solí a muškátovým květem. Na úplný závěr do krému dáme celé lístky rukoly. Servírujeme v miskách společně s kouskem kozího sýra a zakápneme balzamikovým krémem.

Ohodnoťte tento recept: 

14 hlasů

Další recepty Celý díl