26 minut

8. dubna 2012

Obsah dílu

Německo: Norimberk — Madagaskar: pohoří Ankarana — Španělsko: Mallorca

Části dílu

00:56
Norimberk
    Na začátku vašeho cestovatelského magazínu – jedna zcela netypická cesta. Před námi je jen skok do Bavorska přesněji do Norimberka k cíli, který je všechno, jen ne obyčejný. Míříme na bleší trh. Ten norimberský se koná jen dvakrát do roka a počtem prodejců i návštěvníků překoná všechny podobné podniky u našich sousedů na západě. Kameraman Jan Línek pojal putování mezi tisícovkami stánků jako velkou objevitelskou výpravu. A až do soumraku poctivě hledal to nejzajímavější a nejpikantnější.
    08:34
    Pohoří Ankarana
      Na Madagaskar, čtvrtý největší ostrov na světě nemíří Objektiv zdaleka poprvé. Ukázali jsme už mnoho zajímavého. Před časem jsme se vydali třeba na sever do okolí přístavu Antsiranana, k Ambrovým horám a Tsingy Rouge. Dnes se posuneme jižněji a nahlédneme do málo prozkoumaného vápencového pohoří Ankarana. Tento ohromující komplex by vlastně mohl připomínat jakousi nedobytnou pevnost, v níž vodní hradby a kámen ostrý jako nůž společně chrání nespočet živočišných druhů. Víc už pro Objektiv odborník na slovo vzatý, kameraman a dokumentarista Jiří Bálek.
      19:18
      Mallorca
        Na Mallorcu se ve volné sérii Objektivu vracíme už potřetí a tentokrát španělské ostrovy ukážeme tak, jak je neznáte nebo tak, jak jste je nikdy nevnímali. Jedna z největších evropských křižovatek masového turismu obslouží 12 miliónů návštěvníků, a to už je pořádný kolotoč, který potřebuje dobře promazaný stroj – tedy obrazně řečeno. Písečné pláže, příroda a pamětihodnosti, to vše by nebylo tak dosažitelné bez sofistikovaného a moderního dopravního systému. Se svou kamerou jej zmapoval Vladimír Tokan.
        24:26
        Soutěž
          Přehrát celé video
          Stopáž26 minut
          Další díl
          15. dubna 2012

          Objektiv na sociálních sítích

          Napište nám