iVysílání

stránky pořadu
Premiéra:
30. 4. 2016
12:25 na ČT1

1 2 3 4 5

1 hlas
4327
zhlédnutí

Hobby naší doby

Sukulenty — Olivovník — PET láhve — Sbírka baterek — Kari polévka s kuřecími nudličkami

26 min | další Magazíny »

upozorňovat

do playlistu

Přehrávač videa

Načítám přehrávač...
odkaz na video zhasnout pomoc zvukový popis

Hobby naší doby

  • 00:00:14 Příjemný den,
    milí televizní přátelé!
  • 00:00:17 Aprílové počasí
    už by nás strašit nemělo,
  • 00:00:21 protože zítra přivítáme máj,
    lásky čas.
  • 00:00:24 Podle starého kalendáře
    je Filipa a Jakuba.
  • 00:00:30 Pranostika říká,
  • 00:00:32 že sv. Filip s Jakubem nesou
    v mošně pár ranních mrazíků.
  • 00:00:39 Tak uvidíme, jak nás příroda
    ještě překvapí.
  • 00:00:44 Teď se pojďme podívat,
    co jsme pro vás připravili.
  • 00:00:48 Navštívíme Botanickou zahradu
    v Praze na Slupi.
  • 00:00:52 K čemu můžou být užitečné PET láhve
    nám ukáže pan inženýr Ota Beran.
  • 00:00:59 Dozvíme se pár informací
    o olivovníku.
  • 00:01:03 Podíváme se za zajímavým
    sběratelem.
  • 00:01:07 A uvaříme si s Michaelou Dolinovou
    kari polévku.
  • 00:01:12 Začínáme.
  • 00:01:20 Jsme v Botanické zahradě
    v Praze na Slupi
  • 00:01:23 a pana Procházky se chci zeptat,
  • 00:01:26 já to asi popletu,
    tohle je netřesk?
  • 00:01:30 Nejste tak daleko od pravdy.
  • 00:01:32 Tato rostlinka je podobná netřesku
    a jednak je příbuzná.
  • 00:01:36 -Příbuzná, ale není to.
    -Není to netřesk.
  • 00:01:39 Tahle rostlinka se česky
    jmenuje dužnatka.
  • 00:01:43 To mě spletlo,
    že je to v takové půdě,
  • 00:01:46 nebo v takovém prostředí
    jako netřesk.
  • 00:01:50 Je pravda, že tady ta expozice
    simuluje jakousi skalku.
  • 00:01:54 Člověk doma netřesky pěstuje
    doma na skalkách.
  • 00:01:58 Vychází to z toho, že ta echeverie,
  • 00:02:01 která roste v přírodě v Mexiku,
    osídluje takovýto stanoviště.
  • 00:02:05 Echeverie latinsky se to jmenuje,
    česky dužnatka.
  • 00:02:09 Dužnatka, ona má dužný listy.
    Koukám, že vám to ale kvete.
  • 00:02:13 To mně ještě nikdy nevykvetla.
    Tady je krásná.
  • 00:02:17 Pro květenství je potřeba splnit
    pár podmínek,
  • 00:02:20 -které by člověka ani nenapadly.
    -Tak říkejte.
  • 00:02:24 Nejdůležitější pro tuto podmínku
    jí dát maximum světla.
  • 00:02:28 Když ji máte někde na okně,
    třeba na jih, nebo na jihozápad.
  • 00:02:33 -Teprve pak kvete.
    -To je jedna z podmínek.
  • 00:02:36 Druhá podmínka je,
    opatrně s vodou.
  • 00:02:39 Je to sukulent, tak méně je lepší.
    Nepřelít, začala by uhnívat.
  • 00:02:44 Třetí věc je, že když chcete mít
    těch květů hodně,
  • 00:02:48 tak je dobré ji mít přes zimu
    ve mírně chladnějším prostředí.
  • 00:02:52 To když ji mít nebudete,
    tak to nevadí.
  • 00:02:55 U kaktusů je to zásadní,
    ty pak nekvetou vůbec.
  • 00:02:58 Echeverie vykvetou aspoň trošku
    i v tom teple.
  • 00:03:02 Ty jsou tak krásný,
    že já se vždy ptám,
  • 00:03:04 protože to mě zajímá,
    dají se množit?
  • 00:03:08 Dají se množit velice snadno.
    Výhoda echeverií je to,
  • 00:03:12 a všech podobných druhů,
    že stačí odlomit list.
  • 00:03:16 -Můžete to...
    -Můžu to nasimulovat.
  • 00:03:19 I když tento druh, co mám v ruce,
    se listy množí docela špatně.
  • 00:03:24 Občas se to povede taky.
  • 00:03:26 Musíte to odloupnout tak,
    abyste list oddělila u stonku.
  • 00:03:31 Právě, to co je důležitý.
  • 00:03:33 A teď když mám tohle,
    tak kam to dám?
  • 00:03:37 Necháte to zaschnout 2, 3 dny
    a zakořeníte v čistém písku,
  • 00:03:41 nebo v nějaké zemi, které
    obsahuje velké množství písku,
  • 00:03:45 aby byla propustná.
    Vytvoří to kořínky.
  • 00:03:48 -Takže do vody ne!
    -Do vody ne!
  • 00:03:51 To by to okamžitě shnilo.
  • 00:03:53 Tyhle zelený, nebo ono to je
    takový šedozelený,
  • 00:03:57 -ty se množí snadněji?
    -Dalo by se říct, že ano.
  • 00:04:03 Tento druh je taková výjimka,
    tyto stříbrné se množí hůř,
  • 00:04:08 je lepší vysévat semena.
    U zelených je to jednoduché.
  • 00:04:13 Buď listy, nebo co je jednodušší,
    ony vytvářejí odnože.
  • 00:04:17 Když se podíváte
    na tu modrofialovou rostlinku,
  • 00:04:21 tak ta vytváří spoustu odnoží.
    Tam stačí oddělit odnože.
  • 00:04:25 -Jako je vytrhnu?
    -Normálně je odlomíte.
  • 00:04:29 -Můžu to ukázat.
    -To stačí takhle malinký?
  • 00:04:33 Už tam má připravený kořínky
    zasadíte to.
  • 00:04:37 Počkejte, kdybyste mi to podržel.
    Takhle.
  • 00:04:41 Zasadíte to do písčitého substrátu
    a rostlinka roste bez problémů.
  • 00:04:46 -I takhle malinký?
    -Tato je drobnější druh.
  • 00:04:50 Vidíte, že i dospělé rostliny
    jsou drobnější.
  • 00:04:54 To můžu udělat se všemi těmito
    sukulenty?
  • 00:04:58 Buď množit listem,
    když vám to udělá semínka,
  • 00:05:01 -tak můžete i semeny.
    -I semeny.
  • 00:05:03 Tak to je taky ideální rostlina.
  • 00:05:06 ČT, Kavčí hory, 140 70, Praha 4,
    hobby@ceskatelevize.cz
  • 00:05:12 Pan inženýr Šindelář přinesl
    olivovník.
  • 00:05:15 Pane inženýre, to je opravdu
    ten obrovskej,
  • 00:05:20 co vyrůstá do těch rozměrů?
    Takhle začíná?
  • 00:05:24 Takhle začíná,
    takhle je olivovník malý.
  • 00:05:28 Abychom jej mohli mít v květináči,
    tak je budeme pěstovat jako bonsaj.
  • 00:05:34 Tak vždy, když nám něco vyroste,
    tak jej zastřihneme
  • 00:05:38 a on nám zůstane malý.
    Pak jej můžeme přenést domů.
  • 00:05:43 Není ale problém jej nechat narůst.
  • 00:05:46 Tady jsem z velkého ustřihl
    větvičku.
  • 00:05:49 Během pár let naroste
    klidně 4 metry.
  • 00:05:53 Až 4 metry?
  • 00:05:54 To může být i vyšší,
    ale to už domů nedáme.
  • 00:05:58 Jak hnojit, aby takhle vyrostl
    a nezašel nám?
  • 00:06:03 Olivovník pochází ze Středomoří
  • 00:06:06 a tam roste na suchých
    vápenitých půdách.
  • 00:06:09 Tak spíše přidávat vápník
    ale spíš horší zeminu, kamení,
  • 00:06:15 a moc hnojení nepotřebuje.
    Je to nenáročná rostlina.
  • 00:06:20 Stejně tak se zálivkou.
  • 00:06:22 Že je zvyklý na sucho a horko,
    tak vydrží v pohodě.
  • 00:06:27 A tento zárodek je ustřižený
    z tý velký?
  • 00:06:33 Olivovník si můžeme vypěstovat,
    když pojedeme na dovolenou,
  • 00:06:38 já jsem přivezl
    už utrženou větvičku,
  • 00:06:41 -která už uschla.
    -Někde v Řecku? -Nebo v Itálii.
  • 00:06:45 Ony tam jsou olivy,
    a když se sklízí, tak jsou nezralý.
  • 00:06:54 Sklízí se kvůli oleji,
    a na chuť jsou lepší,
  • 00:06:58 když ještě nejsou zralý.
  • 00:07:00 Je lepší až ke konci roku,
    na podzim, když se tam dostaneme,
  • 00:07:05 tak pak olivy i na stromě
    začnou tmavnout
  • 00:07:09 a pak jsou zralý.
    Pak z nich vyndáme pecku,
  • 00:07:13 kterou si dáme do květináče
    a ona nám začne růst.
  • 00:07:17 Prakticky skoro uschlý, že jo?
  • 00:07:21 Ta už je dlouho uschlá.
  • 00:07:23 -Když už je tmavá.
    -Když už začne tmavnout.
  • 00:07:27 -Tak to dozrává.
    -Pak do dobrý zeminy.
  • 00:07:30 Pak do normální zeminy
    dáme pár pecek
  • 00:07:33 a ono něco vyroste.
  • 00:07:36 Nebo když olivovník stříháme
    a je větvička mladá,
  • 00:07:40 -tak ta se špatně chytne.
    -Tu ne!
  • 00:07:43 Většinou se to nechytne,
    ona dříve zaschne.
  • 00:07:47 Když už máme větší strom
    a pak starší větvičky,
  • 00:07:51 tak ideální je větvičku vzít
    a utrhnout.
  • 00:07:55 Jestli to jde.
    Ono se tomu říká patka.
  • 00:07:59 Ona ta patka pustí nejvíc kořeny.
    Ještě můžeme zkrátit lístky.
  • 00:08:05 Já bych to ukázala na kameru.
    Tohle je ta patka.
  • 00:08:11 Já vám za měsíc,
    nebo příště vám řeknu.
  • 00:08:23 Pane inženýre,
    co jste mi to přinesl?
  • 00:08:26 Tady je PET láhev.
    Na co to je?
  • 00:08:31 To je takový přípravek,
  • 00:08:33 pomocí kterého se dá z PET láhve
    nařezat takový proužek.
  • 00:08:38 Tak já se budu ptát postupně.
    To taky nevím, na co by to bylo?
  • 00:08:43 Co to je tohle?
  • 00:08:46 Tohle poznám, protože můj tatínek
    byl truhlář.
  • 00:08:50 To je svorkami připnuto,
    abychom měli pevné.
  • 00:08:53 Je to kovový profil, ve kterém
    je umístěný nůž odlamovací,
  • 00:08:59 jako se používá na řezání linolea.
    Ten je upevněn a tady jsou průřezy,
  • 00:09:05 aby se proužek mohl dělat
    různé šířky.
  • 00:09:13 -To jste si dělal sám?
    -To jsem si udělal.
  • 00:09:17 Nejdříve jste vzal tohle?
  • 00:09:19 Abychom divákům poradili,
    kdyby si to chtěli udělat.
  • 00:09:24 Kdyby si to chtěli vyrobit,
    je to profil,
  • 00:09:27 ve kterém je upevněný nůž.
    Je to prořízlý.
  • 00:09:30 Není na tom nic, složitého,
    není na tom co vymýšlet.
  • 00:09:34 Jen ten nápad.
  • 00:09:36 Teď mně ukažte,
    tady jste to nějak provlík.
  • 00:09:41 Tam se začne řezat.
  • 00:09:44 Řeže se z PET láhve
    takovýto proužek.
  • 00:09:50 To je tohle, tohleto?
    To je z PET láhve?
  • 00:09:58 A jednoduše.
  • 00:10:02 -Zase se nasadí, že jo?
    -To není tak jednoduché.
  • 00:10:08 Ono se to musí nasadit
    a udělat začátek řezu.
  • 00:10:16 Jo, už to vidím
    a pak to vytáhnout.
  • 00:10:21 -Pak se to vytahuje.
    -To je bezvadný
  • 00:10:25 Teď na co to je?
    Teď jsem pochopila,
  • 00:10:28 že to bude užitečný
    a PET láhví mám spousty.
  • 00:10:36 Mne už napadlo, že tohle bychom
    mohli použít místo provázku.
  • 00:10:42 Ano, dá se s tím ledacos svázat.
    Je to poměrně pevné.
  • 00:10:47 Třeba ke keřům.
  • 00:10:49 Když se svážou dvě věci,
    tak se to krásně stáhne.
  • 00:10:54 Nepodléhá to dešti.
  • 00:10:56 Když se vezme teplovzdušná pistole,
    jak je na opalování laku,
  • 00:11:00 tak to má tendenci se smrsknout.
  • 00:11:04 Tak milí diváci,
    tak tohle je skutečně nápad.
  • 00:11:14 Sbírat se dá všechno: známky,
    pohledy, hrníčky i baterky.
  • 00:11:19 Pane Pavle, proč jste si vybral
    právě baterky?
  • 00:11:25 Kdysi jsem šel po Praze
    a za výlohou jsem viděl
  • 00:11:29 asi 6 starých baterek
    ve skautském zařízení.
  • 00:11:34 Tenkrát mě napadlo, že baterek
    se vyrábělo velké množství,
  • 00:11:39 tak jsem je začal sbírat.
    To je tak 15 let zpátky.
  • 00:11:49 Já mám takovou úchylku.
  • 00:11:51 Sbírám všechno možný
    a hlavně historické věci.
  • 00:11:56 Novodobé věci do 2. světové války.
    Potom už mě nezajímají.
  • 00:12:03 Baterky jsem začal shánět
    po různých veteších,
  • 00:12:07 jezdil jsem po burzách,
    to jezdím dodnes.
  • 00:12:10 Takže tímhle způsobem
    jsem je sbíral.
  • 00:12:14 Pak jsem to roznesl mezi
    všechny známé,
  • 00:12:17 tak mi to nosili kamarádi.
    Vždy mi někdo něco přinesl.
  • 00:12:21 Mám jich tak 164, 168.
    Přesně je nemám spočítaný.
  • 00:12:26 Pokouším se, aby svítily.
  • 00:12:28 Většinou jsou to baterky
    na plochý baterie.
  • 00:12:32 Pak už jsem to rozšířil,
    protože jich byl nedostatek,
  • 00:12:37 tak jsem to rozšířil na baterky,
    do kterých se dávaly buřty
  • 00:12:42 a malý baterky.
  • 00:12:47 Samozřejmě, že mezi nimi
    jsou také zvláštnosti.
  • 00:12:51 Mne nadchla baterka,
    která je dělaná jako promítačky.
  • 00:12:57 Samozřejmě, že jsem to zkoušel,
    ale neprosvítí to skoro nic,
  • 00:13:02 jen tak na vzdálenost 20 cm
    obrázek trochu vidíte.
  • 00:13:09 To je taková velice zvláštní věc.
    Pak jsou tady dynamo baterie.
  • 00:13:18 To každý zná z novější doby.
  • 00:13:21 Potom se dělaly na tužkový baterie
    jako péro, že to bylo do kapsy.
  • 00:13:30 V dnešní době je to běžný.
  • 00:13:34 Tady ta baterka je papírová.
    Futrál je papírovej.
  • 00:13:39 Ten je tak z r. 1880.
    Je to nejstarší kus v mé sbírce.
  • 00:13:46 Já to ani raději nebudu rozebírat,
    protože je to tak zapečený.
  • 00:13:51 Možná 100 let i víc,
    tak 120, 140 let starý.
  • 00:13:57 Když se do toho dá baterka plochá,
    tak žárovička svítí,
  • 00:14:01 protože to bylo velice jednoduchý.
    Jenom žárovička, žádný vypínač.
  • 00:14:06 Nasadila se baterka a svítila.
    To je taková jednoduchost.
  • 00:14:12 Pak byly baterky, které se
    používaly jako morseový klíč.
  • 00:14:17 Mezi zajímavosti v mé sbírce
    považuju baterku,
  • 00:14:22 kterou vidíte teď na mém krku.
    Jako za největší raritu.
  • 00:14:27 Je to jedna z dynamo baterií,
    o kterých jsem mluvil,
  • 00:14:31 že už znáte.
  • 00:14:32 Fungovala tak, že se muselo
    tahat neustále.
  • 00:14:43 Nevím, jestli se rozsvítí.
  • 00:14:53 Kolegyni Míšu Dolinovou,
    která se mnou bude vařit,
  • 00:14:57 jsem požádala, aby nám uvařila
    něco zdravého.
  • 00:15:02 Co to bude?
  • 00:15:03 To bude až vegetariánský.
    My tam ale potom masíčko dáme.
  • 00:15:07 -To je dobře.
    -Bude to zázvorovo-kari polévka.
  • 00:15:15 Polévka?
  • 00:15:16 Bude to polévka,
    dříve jsme tomu říkali svačinová.
  • 00:15:19 -Taková hutnější.
    -Taky se může zaměnit za oběd.
  • 00:15:23 Určitě, když se do toho dá maso,
    tak určitě.
  • 00:15:26 Taky tam dáme brokolici.
    Půjdeme na to.
  • 00:15:30 Co k tomu potřebujeme?
  • 00:15:32 Olej, na oleji zpěníme cibulku,
    pak tam dáme mrkev na kolečka.
  • 00:15:37 My to potom tyčovým mixérem
    rozmixujeme.
  • 00:15:42 -A hlavně ten zázvor.
    -Ten je zdravý.
  • 00:15:45 Koukám, kari tady máš.
  • 00:15:47 Já mám k tomu kari pastu,
    ta je hodně pikantní,
  • 00:15:51 s ní se musí opatrně a zvažovat,
    jestli to bude pro děti,
  • 00:15:55 pro rodinu, nebo pro manžela.
    To je moc fajn.
  • 00:15:59 Nebo jestli to bude jen pro barvu.
    Tak se do toho pustíme.
  • 00:16:03 Ona nám mrška změkne.
  • 00:16:11 Já říkám, že jsem tvoje pravá ruka
    a přitom jsem levačka.
  • 00:16:15 Ale mám tě po pravé straně.
  • 00:16:18 Tak jsi moje pravá
    a já jsem tvoje levá.
  • 00:16:21 Ano.
  • 00:16:23 Necháme to do toho pustit,
    už můžeme dát zázvor.
  • 00:16:28 Čím víc, tím líp.
    Já to miluju.
  • 00:16:31 Zázvor je na trávení,
    na zahřátí, na hlasivky je dobrý.
  • 00:16:35 Zázvorový čaj piju.
  • 00:16:38 A určitě bych vzala,
    prosím struhadlo, moje pravá ruko.
  • 00:16:47 Můžeme tam dát i trošku citrónu
    kvůli vůni.
  • 00:16:53 -Pak si to ještě dodělám.
    -Klidně si to můžou diváci psát.
  • 00:17:00 Teď to můžeme nechat osmahnout
  • 00:17:03 a za chvíli si tam nalijeme
    zeleninový vývar.
  • 00:17:07 Já jsem si myslela,
    že polévka bude víc vegetariánská,
  • 00:17:11 proto zeleninový vývar,
    ale kdo má rád maso,
  • 00:17:15 tak si tam dá kuřecí nudličky.
  • 00:17:18 Osmahneme je a na konci je dáme
    do polévky.
  • 00:17:22 Myslím, že už můžeme dát vývar.
  • 00:17:25 Já jsem si tuhle udělala
    jenom mrkev,
  • 00:17:28 -jak už mám masa dost.
    -Mrkev je úžasná.
  • 00:17:31 -Ale naslano.
    -A dáváš tam trošku cukru?
  • 00:17:34 -To víš, že jo.
    -Aby se to vyvážilo, že jo?
  • 00:17:38 -A dáme tam všechno.
    -Nebudeme troškařit.
  • 00:17:42 Teď by to chtělo pokličku.
    Ne, počkej, kari pastu.
  • 00:17:46 Tohle je kari práškové.
    To bych tam dala na barvu.
  • 00:17:54 Jestli to nepálí?
    Ochutnej!
  • 00:18:00 To není tak agresivní.
    To je tak na barvu a vůni.
  • 00:18:04 Ale má to chuť.
    Já mám ráda kari.
  • 00:18:07 Je to dobrý.
  • 00:18:09 Tohle jen opatrně,
    je to velmi pikantní.
  • 00:18:12 Já to ochutnala,
    to je hrozný.
  • 00:18:15 -To je hodně pikantní.
    -To je hodně!
  • 00:18:17 -Aha, máš pravdu.
    -Já myslím.
  • 00:18:20 Já jsem tam dala celou lžíci
    a jedl to jen manžel.
  • 00:18:23 Bodejť by ne.
    To byl hrdina.
  • 00:18:25 Děti mě s tím vyhodily.
    To nám vytryskly oči.
  • 00:18:29 Zdravé to ale je.
    Dodat můžeme vždycky.
  • 00:18:32 Teď do změknutí mrkvičky
    to necháme povařit.
  • 00:18:35 Co teď?
  • 00:18:36 Teď si uděláme masové nudličky
    na oleji, přírodně, úplně obyčejně.
  • 00:18:42 Můžeme tam dát i vepřový,
    nebo masové kuličky z mletého masa.
  • 00:18:48 To je jedno, co tam dáš.
    Rozpálíme ojej.
  • 00:18:55 -Už to je.
    -Osolíme je?
  • 00:18:58 Já je solím až na pánvičce.
    My si je předsmažíme.
  • 00:19:10 -Osolíme. ?Pepř ne?
    -Opepříme.
  • 00:19:13 -Pepř je zdravý na srdce.
    -Jo? -Úžasně.
  • 00:19:21 -Ale tváří se, že ne.
    -Já hrozně pšikám.
  • 00:19:25 Když se mi dostane do nosu,
    tak kýchám.
  • 00:19:28 Úplně jednoduše.
  • 00:19:32 Tak se podíváme,
    jestli je to měkký.
  • 00:19:35 Voní to úplně úžasně.
    Zázvor, kari.
  • 00:19:38 Teď to, Jiřinko, musíme rozmixovat.
    Pak tam dáme kokosové mléko.
  • 00:19:44 Já ti to dám.
  • 00:19:46 Tady.
  • 00:19:49 Hlavně to nerozmixovat na kaši,
    to je potom jako ve školní jídelně.
  • 00:19:54 -Já mám ráda, když tam ty kousky...
    -Trošičku kousků je.
  • 00:19:58 Aby nás to neohodilo.
    -Ale ty máš sako do barvy. -Ano.
  • 00:20:08 Dobrý, ještě trošičku.
  • 00:20:13 Ještě trochu, takhle!
  • 00:20:15 -Tak!
    -Tak se podíváme.
  • 00:20:23 Je to takové hrubozrnné,
    jak já bych řekla.
  • 00:20:27 -Teď tam dáme kokosové mléko.
    -Já jsem nikdy s ním nic nedělala.
  • 00:20:37 Já taky ne.
    Ne, dělala, ale jen jednou.
  • 00:20:43 -Kolik se tam toho musí dát?
    -Na 3, 4 porce 250 ml.
  • 00:20:59 Prosím, teď tu brokolici.
    Jenom to tam takhle polož.
  • 00:21:03 Jen to tam takhle položím.
    A necháme to zase trošku povařit.
  • 00:21:08 Já mám ráda brokolici polotvrdou,
    aby nebyla rozvařená.
  • 00:21:12 Trochu citrónové kůry.
    Ještě to 10 minut povaříme.
  • 00:21:22 -Já jsem to ještě neochutnávala.
    -Já jo, já mám ochutnávání ráda.
  • 00:21:28 Vypadá to barevně velice dobře.
    I to chutná dobře.
  • 00:21:32 Já myslím, že brokolice bude
    už akorát na skus.
  • 00:21:36 -Ty ji tam necháváš celou?
    -Jo, já ji nebudu krájet.
  • 00:21:40 -Já myslím, že můžeme servírovat.
    -Já mám připravený talíř.
  • 00:21:45 Nejdříve bych dala brokolici
    kvůli vitamínům a kvůli barvičce.
  • 00:21:59 Trochu nám tady zbylo zázvoru,
    plné mrkve.
  • 00:22:06 To jsem ráda, že jsme ji úplně
    nerozmixovaly.
  • 00:22:10 Pro nás, co máme rádi dáme masíčko,
    k tomu slunečnicové semínko,
  • 00:22:16 nebo nakrájená mandle,
    aby tam něco bylo. A pažitka.
  • 00:22:30 Takhle, jak to dělají kuchaři
    profesionální.
  • 00:22:33 My vám přejeme s Míšou
    dobrou chuť!
  • 00:23:06 Už je čas podívat se na správnou
    odpověď z minulého týdne.
  • 00:23:11 Ptala jsem se:
  • 00:23:27 Správná odpověď.
  • 00:23:30 Jméno výherce:
  • 00:23:38 Samozřejmě vás čeká
    nová soutěžní otázka.
  • 00:23:42 Nejdříve se ale podíváme,
    jakou cenu získá výherce.
  • 00:23:47 Je to soubor knižních novinek
    z edice ČT.
  • 00:23:51 Tady je soutěžní otázka:
  • 00:24:06 Odpovědi posílejte do týdne.
  • 00:24:20 Teď pozor!
  • 00:24:21 Ze všech správných odpovědí,
    které obdržíme do konce dubna 2016,
  • 00:24:27 což je do dnešní půlnoci,
  • 00:24:30 vylosujeme jednoho výherce,
    který dostane kuchyňskou linku
  • 00:24:34 v hodnotě 100 000 korun.
    Tak si pospěšte!
  • 00:24:43 To už je pro dnešek všechno.
  • 00:24:46 Dovolím si skončit náš pořad
    citátem Oscara Wilda.
  • 00:24:51 Nic nestárne tak rychle,
    jako štěstí.
  • 00:24:54 Tak se radujte ze života.
  • 00:24:57 Za týden se opět těší
    na setkání s vámi vaše Jiřina.
  • 00:25:02 Titulky: Méhešová Iva,
    ČT 2016.

Související