Je nám líto, video expirovalo.
Následuje
Golf Time

Plzeň díky gólům Vlasáka udolala Chomutov 2:1 v prodloužení

Plzeň - Hokejisté Plzně porazili v prodloužení Chomutov 2:1 a vyhráli tak už čtvrté z pěti domácích utkání. Už po 24 vteřinách sice Tomáš Vlasák otevřel skóre, ale v 18. minutě vyrovnal Michael Frolík a v základní hrací době už díky vynikajícím výkonům obou brankářů gól nepadl. Druhý bod následně zajistil domácím ve čtvrté minutě prodloužení opět Vlasák.

Utkání Plzeň - Chomutov
zdroj: ČTK autor: Petr Eret

Hosté přijeli do Plzně ještě bez slovenské posily Milana Jurčiny a v jejich brance se po dvouzápasové pauze opět představil Řehoř. Už po necelé půlminutě ovšem kapituloval, když ho z mezikruží prostřelil nekrytý Vlasák. Piráti mohli rychle odpovědět, Lušňák ale trefil z dobré pozice pouze levou tyč. V 11. minutě Duda šikovně vysunul Procházku a plzeňský gólman Rask jeho zakončení zlikvidoval nadvakrát. Vyznamenal si i jeho protějšek, který dokázal lapačkou chytit bekhend Petrušky po objetí branky.

Je nám líto, video expirovalo.
Sestřih utkání Plzeň - Chomutov

Poté měli navrch domácí, paradoxně ale dvě minuty před první přestávkou vyrovnal tečí Rýglova nahození Frolík. Na začátku prostřední části Řehoř zastavil pokus Havlíčka, jenž zblízka zakončil akci Baleje. Při brejku Gulaše se Strakou po polovině utkání ovšem druhý jmenovaný ranou z voleje Řehoře nepřekonal a branku Dvořáka sudí neuznali pro jeho předchozí postavení v brankovišti. Pozorný Řehoř si pak poradil s tečí Straky a ve 35. minutě zastavil při hře pět na pět blafák Straky a vzápětí i střelu Vlasáka z pravého kruhu.

Domácí měli ve třetí třetině mírně navrch, ale nevyužili ani pátou přesilovou hru a při přesilovce hostů ve 47. minutě ztroskotal Hruška tváří v tvář na Raskovi. Od pohromy Plzeň uchránil v 53. minutě Rask, jenž zastavil bombu Zálešáka při přečíslení dva na jednoho a za chvíli zlikvidoval i samostatný únik Hrušky. O bonusovém bodu tak rozhodovalo prodloužení. V něm po zaváhání domácí defenzivy zakončil svůj nájezd Rýgl nad a v 64. minutě naopak střelou k levé tyči rozhodl o plzeňské výhře Vlasák. 

Škoda Plzeň - Piráti Chomutov 2:1 v prodloužení (1:1, 0:0, 0:0 - 1:0)

Branky a nahrávky: 1. Vlasák (Gulaš, Martin Straka), 64. Vlasák (Ševc, Martin Straka) - 18. Michael Frolík (Rýgl, Hřebejk). Rozhodčí: Sjoqvist (Švéd.), Šindler - Jelínek, Pešek. Vyloučení: 2:8. Bez využití. Diváci: 5 210.

Plzeň: Rask - Slovák, Jiří Hanzlík, Ševc, J. Jeřábek, Marušák, St. Pierre, od 43. navíc Frolo - Gulaš, Martin Straka, Vlasák - Kratěna, Jan Kovář, Pletka - Balej, Havlíček, Dvořák - Petruška, Pitule, Lev. Trenéři: Razým, Michal Straka a Pejchar.

Chomutov: Řehoř - Palin, Pulpán, Rýgl, Mrázek, Lučka, Bartejs, Rutta, Macháček - Michael Frolík, Kraft, Hřebejk - D. Hruška, Duda, M. Procházka - Důras, Sikora, Hromas - Lušňák, Zálešák, Hafenrichter. Trenéři: J. Doležal st. a Antonik.

Milan Razým (Plzeň): "Měli jsme v dnešním utkání územní i střeleckou převahu, ale dominovali oba gólmani. Bohužel se nám nedařily přesilové hry. Na druhou stranu hráli výborně mladí kluci ze třetí a čtvrté pětky. Neproměnili jsme spoustu vyložených šancí, ale do soupeře jsme tak dlouho bušili, až jsme byli odměnění tím druhým gólem v prodloužení. I hosté měli šance, ale podržel nás Rask, jehož výkon stoupá každým zápasem. Po průběhu utkání jsme se ziskem dvou bodů spokojeni."

Jiří Doležal (Chomutov): "Domácí dnes prokázali velkou kvalitu, což dokumentoval už jejich gól v první minutě. V první třetině byli jasně lepší a my jsme jen obětavostí a bojovností přežili jejich šance a v 18. minutě vyrovnali. Gól na 1:1 nás potom dlouho držel nad vodou, protože domácí byli lepší i ve druhé třetině. I my jsme měli několik dobrých pasáží, hlavně ve třetí třetině. I v prodloužení jsme mohli získat druhý bod, ale domácí vyhráli celkově zaslouženě. Jen musím dodat, že i my jsme si dnes zasloužili hrát víc než jen jednu přesilovou hru."

Zdroj
ČT sport, ČTK

Hlavní zprávy

Nejčtenější články