Je nám líto, video expirovalo.
Následuje
ŠKODA CUP - Česká Kamenice

Tepličtí si nekladou velké cíle, chtějí ale hrát atraktivněji

Stálice v horních patrech tabulky z Teplic přišla po sezoně o trenéra Petra Radu. Kouče, který zamířil do Slavie, nahradil dosavadní asistent a bývalý trenér mládeže Lukáš Přerost. Ten by do týmu měl zapracovat mladíky a ze závětří atakovat pohárové příčky.

Teplická příprava
zdroj: ČT24

Bude však otázkou, nakolik Přerost skok do vyšší kvalitativní kategorie zvládne. "Do sezony jdeme s cílem udělat všechno pro to, aby Lukáš Přerost a jeho realizační tým mohl být úspěšný. Jsme si plně vědomi, že realizační tým je mladý, navíc je tu mnoho talentů, které musí ukázat, že na ligu mají," prohlásil ředitel klubu František Hrdlička.

"Neklademe proto přehnané cíle, chceme se udržet na dostřel pohárů; po podzimu si vše vyhodnotíme a určíme cíle pro jaro," dodal Hrdlička. "Rada mi hodně pomohl. Asi bych lhal, kdybych řekl, že jsem úplně klidný. Spíše v týmu koluje určité napětí," zhodnotil situaci pětatřicetiletý Přerost.

Vloni pátí Severočeši nebudou jednoduchým soupeřem pro nikoho. Už proto, že jim oproti loňsku zůstala pohromadě prakticky stejná sestava se zkušenými hráči Vachouškem nebo Lukášem.

Názor experta

Mark Smith: "Lukáš Přerost to se zopakováním pátého místa z loňské sezony rozhodně nebude mít jednoduché. Přípravné zápasy ale ukazují, že Teplice jsou na dobré cestě a jejich robustní defenziva ustála, když Tepličtí porazili Hertu Berlín 1:0."
Vycházející hvězda: "Teplice nedávají moc gólů, ale mohl by jim pomoct navrátivší se mladíček Moulis z ústeckého hostování."
Tip na umístění: 8.

V minulé sezoně ambiciózní tým na poháry nedosáhl, zůstal ale téměř celý pohromadě. Cílem pro novou sezonu je probojovat se do Evropy. "Čekáme, že budeme hrát atraktivní fotbal, který přitáhne diváky do ochozů. Věříme, že se budeme pohybovat na předních příčkách tabulky," uvedl marketingový ředitel klubu Petr Heidenreich.

Teplice se během léta snažily spíše stabilizovat kádr a zaměřily se na práci se svými kmenovými hráči, kteří se vrátili z hostování. Tým se bude spoléhat na Egona Vůcha, jenž se vypracoval do klíčové součásti teplického útoku, z hostování se pak vrátil talentovaný forvard Melunovič.

Přestupy

Příchody:
David Jablonský, Pavel Moulis, Richard Veverka (všichni Ústí nad Labem z hostování), Ján Chovanec (Ružomberok), Tomáš Jursa (Karviná), Jan Hošek (Cracovia Krakov ZH), Alen Melunovič (Varnsdorf ZH)

Odchody:
Zdeněk Volek (Ústí ZH), Michal Smejkal (Mladá Boleslav), Vlastimil Stožický (Trnava), Lukáš Zoubele (Jablonec), Matej Siva (hledá si angažmá), Petr Pechatý (Roudnice n. L. NH), Tomáš Česlák, David Šraga, Abid Mujagič (oba Most NH). 

Výraznějšími posilami jsou jen Chovanec z Ružomberku a Jursa z Karviné. "Tomuto mužstvu věříme, hráči odehráli v přípravě kvalitní utkání a zaslouží si dostat prostor v první lize," dodal Přerost.

Severočeši mají za sebou vydařenou přípravu, ve které porazili i nyní druholigovou Herthu Berlín. "Proti silným týmům se nám vždy dařilo. Se slabými to je ale těžší. Byla to dobrá generálka, musíme se ale připravovat i na slabší soupeře," uzavřel kapitán Petr Lukáš.

Zdroj
ČT sport, ČTK

Hlavní zprávy

Nejčtenější články