Je nám líto, video expirovalo.
Následuje
MS v ledním hokeji mužů 2024 Česko

Plzeň se představí v Jihlavě, Sparta hostí před prázdnými tribunami Příbram

Praha – Druhý ligový víkend fotbalového ročníku nabídne zajímavý souboj mistrovského Liberce proti Dukle. Ta chce navázat na cennou domácí remízu s pražskou Spartou, kterou ve druhém kole čeká nezvyklý zápas – přivítá Příbram před prázdnými tribunami letenského stadionu. Jde o první část dvouzápasového disciplinárního trestu za výtržnosti fanoušků v závěru minulé sezony. Plzeň, kterou ve čtvrtek povzbudila výhra v Evropské lize v Chorzowě, se v neděli představí na půdě nováčka v Jihlavě. Další pohárový zástupce Mladá Boleslav, zraněními zdecimovaný tým, v neděli po prohře v Evropské lize v Enschede vyzve České Budějovice.

Sparta věří, že ji před letošní ligovou premiérou na domácím hřišti povzbudí čtvrteční vítězství v EL v rakouském Mödlingu. A Příbrami má také co oplácet: Středočeši na Letné v dubnu zvítězili 2:0. Pražané jsou sami zvědaví, jak si poradí bez fanoušků. "Jisté je, že nám budou chybět hodně. Je to velmi nezvyklá věc, nikdy v kariéře jsem nic podobného při mistrovském zápase nezažil. Ale je to realita. Chci ale věřit, že to zvládneme i bez našich fanoušků. Důležité také bude, abychom se po utkání s Admirou dali rychle fyzicky dohromady," uvedl kouč Vítězslav Lavička. Musí také vymýšlet, kdo v záloze zastoupí zraněné opory Matějovského a Krejčího, který si ve čtvrtek v Rakousku vykloubil rameno.

Příbramští chtějí odčinit úvodní čtyřbrankový debakl s Libercem. "Kdybych měl zareagovat na to, kdo hrál v minulém zápase s Libercem špatně, tak musím vystřídat devět lidí," naznačil trenér Středočechů David Vavruška, že možná sáhne k rošádám v sestavě. Liberec v Příbrami vstoupil do ligy suverénně a před duelem s Duklou zase na čas musí přehodit koncentraci ze zápasů kvalifikace o Ligu mistrů. Po středeční porážce 0:1 v Kluži Severočeši nechtějí dopustit další komplikace. "Rádi bychom si zvedli sebevědomí před odvetou s Kluží," přál si trenér Jaroslav Šilhavý. Liberec se ale má na pozoru - v minulé mistrovské sezoně doma s Duklou prohrál.

Plzeň zatím sbírá výhry v lize i na pohárové scéně, kde získala už tři triumfy. A teď jí stojí v cestě Jihlava, která při návratu mezi elitu měla v pondělí na dosah výhru nad Slavií, ale nakonec ztratila tříbrankový náskok a remizovala 3:3. I tak je na Vysočině fotbalová euforie, na Plzeň má být vyprodáno. Pro Jihlavu je výzvou, aby se pokusila ukončit jedenáctizápasovou sérii Plzně v lize bez porážky. Západočeši navíc už 726 minut neinkasovali.

Mladá Boleslav, která už na začátku soutěže přišla o dlouhodobě zraněné Chramostu, Smejkala a Rolka, si po nezdaru v Enschede chce spravit chuť s Budějovicemi. Sobotní program zase nabídne duel tradičních rivalů Ostravy s pražskou Slavií a oba týmy mají co napravovat: Baník úvodní smolnou prohru v Jablonci a Slavia zase domácí remízu s Jihlavou. Brno se po roce stráveném v druhé lize představí fanouškům zase v nejvyšší soutěži a Jihomoravané touží proti Teplicím navázat na první výhru v derby na Slovácku. Olomouc v moravském šlágru a souboji týmů, které čekají na první získaný bod, hostí právě Slovácko.

Zdroj
ČTK

Hlavní zprávy

Nejčtenější články