Je nám líto, video expirovalo.
Následuje
Branky, body, vteřiny

Devět bodů je už velká ztráta, přiznává trenér Vrba

Praha – Nečekaná porážka fotbalistů Plzně ve 20. kole Gambrinus ligy s Olomoucí stále hýbe fotbalovou veřejností. Zachraňující se Hanáci vyhráli na západě Čech 4:0 a obhájce titulu ztrácí na vedoucí Spartu již devět bodů. Boj o titul se Viktorii vzdálil. "Tímto se situace zkomplikovala. Netvrdím, že je vše ztraceno, ale devět bodů je deset kol před koncem velká ztráta," poznamenal trenér Plzně Pavel Vrba.

Vrba své svěřence rozhodně nešetřil. "Kdybych to měl hodnotit po dnešním výkonu, tak řeknu, že si ani nezasloužíme evropské poháry." Jarní zaváhání Viktorie ve Štruncových sadech ale není výjimečné. Doma v Evropské lize, Gambrinus lize nebo českém poháru zatím nezvítězila. Poslední výsledek s Olomoucí je však překvapivý.

"Pro Plzeň je to totální komplikace. Je vidět, že je to mužstvo pro velké zápasy. Myslím, že se nyní bude soustředit na domácí pohár, aby měla jistotu postupu do evropských pohárů," myslí si fotbalový expert ČT Pavel Karoch.

Výsledek zápasu s Olomoucí měl dnes dohru. Tým se uzavřel před médii, Pavel Vrba se navíc s vybranými hráči vůbec nezúčastnil tréninku. Místo toho s nimi rozebíral nedělní selhání. Čelo tabulky se teď rozdělilo. O titul si to zřejmě rozdá Sparta s Libercem. Na obhájce titulu z Plzně nejspíš zůstane boj o poslední pohárovou příčku s Mladou Boleslaví.

A boj to nebude jednoduchý. Středočeši chtějí též uspět. "My jsme říkali, že chceme evropské poháry, což znamená skončit do třetího místa. Teď se nám titul ještě vzdálil, takže se spíše soustředíme na domácí pohár," řekl brankář Mladé Boleslavi Miroslav Miller.

Je nám líto, video expirovalo.
Ohlasy na plzeňský debakl

Hlavní zprávy

Nejčtenější články