Je nám líto, video expirovalo.
Následuje
Hokej v 10 minutách

Sparta se chce zbavit Kadlece

Praha – Pražská Sparta se trápí. Po vyřazení Evropské ligy s rumunskou Vasluí se chystá zúžení kádru. Kamil Vacek už se po čtvrtečním utkání z Letné poroučel do italského Chieva, odchod je údajně na spadnutí i u Václava Kadlece. Nejistou pozici má také první trenér Sparty Martin Hašek. Rozhodnout by se mělo po pondělní dohrávce 5. kola fotbalové ligy s Plzní.

Sparta má ve fotbalové lize opravdu nadstandardní kádr - třeba brankářů má podle oficiální soupisky rovnou pět. To je fotbalovému klubu, který si v této sezoně zahraje už jen první ligu a Ondrášovka Cup, poměrně k ničemu. Předimenzovány jsou i jiné posty. Třeba útočník Andrej Kerič přicházel do hlavního města s velkým očekáváním, nakonec však není na hřišti skoro vůbec vidět.

"Registrujeme značný zájem především o Andreje Keriče, zejména ze strany FK Teplice a Slovanu Liberec. Stejně ve Spartě prakticky nehraje, na odvetu proti FC Vaslui nebyl ani na soupisce. Na Spartě se nějaké záležitosti řeší, k nějakým jednáním dojde až po zápase v Plzni," řekl manažer Pavel Paska.

Jenže podle magazínu Hattrick by měl Kerič nakonec na Letné zůstat a místo něj se bude poroučet Václav Kadlec. Ten mohl jít v létě do nizozemského Arnhemu za 6 milionů eur. Sparta jej však podle Pasky tehdy odmítla uvolnit. Je tedy otázkou, za kolik by se mladý reprezentant do 21 let prodal v současnosti.

Na spadnutí tak je jen hostování brankáře Lukáše Zicha. A otázkou je, jak se bude vyvíjet další působení Haška na lavičce. Pokud by se mu totiž pondělní zápas ve Štruncových sadech nevyvedl, je možné, že z toho vedení klubu vyvodí důsledky. Fanoušci by byli jistě rádi. Už ve čtvrtek skandovali "Chovanec (generální sportovní manažer - pozn. red.) demisi," přičemž kritice neušel právě ani jeho kolega Hašek.

Zdroj
ČT sport, Mediafax

Hlavní zprávy

Nejčtenější články