Zpravodajství Brno

Královo Pole se ocitlo v mlze. Praskl horkovod

Velikost textu:
aktualizováno 9. 2. 2014 19:21

Brno - V Brně-Králově Poli praskl horkovod pod silnicí v ulici Cimburkova u nákupního centra. Podle informací hasičů se na místě částečně propadlo auto, které museli vyprostit. V autě seděla žena, řidičce se při nehodě nic nestalo. V některých městských částech bude kvůli havárii dočasně přerušena dodávka teplé vody. Silnice je v místě havárie uzavřená.

Uvízlé auto museli vyprostit hasiči
Uvízlé auto museli vyprostit hasiči
Otevřít galerii
  • Uvízlé auto museli vyprostit hasiči zdroj: ČT Brno https://imgct24.ceskatelevize.cz/cache/140x78/article/default.jpg
  • Řidičce auta se nic nestalo zdroj: ČT Brno https://imgct24.ceskatelevize.cz/cache/140x78/article/default.jpg
  • Pracovníci tepláren musí prasklý parovod opravit zdroj: ČT Brno https://imgct24.ceskatelevize.cz/cache/140x78/article/default.jpg
  • V Brně-Králově Poli praskl parovod zdroj: Marek Dynka https://imgct24.ceskatelevize.cz/cache/140x78/article/default.jpg
  • V Brně-Králově Poli praskl parovod zdroj: Marek Dynka https://imgct24.ceskatelevize.cz/cache/140x78/article/default.jpg

Hasiči dostali informaci o nehodě po půl čtvrté. "Na silnici vznikla díra zhruba o rozměrech dva na tři metry a hloubce jednoho metru. Vjela do ní řidička s osobním autem, ale nic se jí nestalo. Záchranáře jsme nevolali," uvedla mluvčí jihomoravských hasičů Pavla Pražáková.

přehrát video
NO COMMENT: V Brně-Králově Poli praskl parovod

Zpod vozovky začala na několika místech unikat pára. Pracovníci tepláren zjišťují rozsah havárie a policie ulici uzavřela. "Odkláníme dopravu," potvrdil policejní mluvčí Bohumil Malášek. Uzavírka dopravu nekomplikuje, ulice je pouze jedním z možných výjezdů od nákupního centra. Hlavního tahu se uzavírka nedotkla.

Teplárny Brno situaci řeší. Lidé z městských částí Líšeň, Lesná a Žabovřesky, kteří od tepláren odebírají, se mohli na několik hodin ocitnout bez teplé vody a topení. "Oblast už jsme izolovali a doplňujeme to nezávisle. Havárii se budeme snažit vyřešit co nejrychleji tak, aby vše ještě dnes fungovalo," uvedl směnový inženýr tepláren Lukáš Hrbáček. Jak dlouho bude ulice uzavřená kvůli opravě vozovky, nedokázal říct.

Prosím, vyčkejte na načtení mapy, pokud se mapa nenačte, máte vypnutý JavaScript, nebo Váš prohlížeč nepodporuje Google mapy.

Zdroj: ČT Brno, ČTK

      Pokud chcete upozornit na chybu ve článku, označte chybný text a zmáčkněte Ctrl + Enter

      Hlavní zprávy

      Načítám...

      Ouha, data se nepodařilo načíst.