Zpravodajství Brno

Policie zlikvidovala na jihu Moravy gang výrobců pervitinu

Velikost textu:
aktualizováno 29. 11. 2010 11:30

Znojmo/Třebíč - Národní protidrogová centrála odhalila v uplynulých dnech šestičlenný gang výrobců pervitinu, který působil na Znojemsku a Třebíčsku. Vedl jej kosovský Albánec. Při zatýkání a následných domovních prohlídkách zabavila policie mobilní laboratoř na výrobu pervitinu, 250 gramů této drogy, 100 kusů střeliva do automatických zbraní, speciálně upravenou zbraň a také přibližně 300 tisíc korun v hotovosti.

Injekce
  • Injekce autor: ČT24, zdroj: ČT24 https://imgct24.ceskatelevize.cz/cache/140x78/article/default.jpg
  • Drogy autor: ČT24, zdroj: ČT24 https://imgct24.ceskatelevize.cz/cache/140x78/article/default.jpg

Kriminalisté byli na stopě gangu asi měsíc. Vyšetřování ukázalo, že vyráběla velmi kvalitní pervitin obsahující 78 procent účinné látky. Drogu pachatelé prodávali na území celé republiky. Obchodovali také s marihuanou.

V čele gangu stál kosovský Albánec provozující ve Znojmě nevěstinec. Tam také drogy prodávali. Skupina získávala pseudoefedrin, látku potřebnou pro výrobu pervitinu, z léčiva dováženého z Polska. Policisté u pachatelů provedli 11 domovních prohlídek a prohlídek nebytových prostor. Při prohlídkách nalezli a zabavili také speciálně upravenou vzduchovku předělanou na malorážku.

přehrát video
Policejní zásah proti výrobcům drog

Z šestice jsou nyní stíháni tři muži a žena. Za nedovolenou výrobu a držení omamných látek jim hrozí až 12 let vězení. Městský soud v Brně vzal čtveřici do vazby.

Zdroj: ČT24, ČTK

      Pokud chcete upozornit na chybu ve článku, označte chybný text a zmáčkněte Ctrl + Enter

      Hlavní zprávy

      Načítám...

      Ouha, data se nepodařilo načíst.