Je nám líto, video expirovalo.
Následuje
Studio Time Out

Koukalová a olympiáda? Je téměř jisté, že nepojede, myslí si komentátor Rejman

Gabriela Koukalová a její účast na olympijských hrách v Pchjongčchangu. Téma propírané absolutně ze všech stran dozná už v pondělí svého jasného rozuzlení. Bude pro české biatlonisty i fanoušky pozitivní? Spíše ne. Komentátor ČT sport Jiří Rejman se domnívá, že Koukalová byla nucena myšlenky na olympiádu kvůli vleklým problémům s bolavými lýtky opustit. (V podvečerních hodinách biatlonový svaz oznámil, že Koukalová na OH nejde, více čtěte zde.)

Ilustrační foto

S tou zprávou přišel nejdříve Blesk, navíc odkazoval na tradiční bulvární berličku - neznámý zdroj z "biatlonového prostředí". Šéf svazu Jiří Hamza ale trvá na svém: "Vydáme prohlášení," uvedl. Jako už mnohokrát. Stát by se tak mělo v pondělí, do té doby stále není nic stoprocentní.

Komentátor ČT sport Jiří Rejman však říká: "Nemáme žádné hlasy, že by Gábina na olympijské hry odcestovala. Na 99 procent to vypadá, že bude chybět."

Pro český biatlon i pro samotnou Koukalovou by to byla velká rána. "Pokud vypadne nejlepší hráč, tým je oslaben, nicméně platí, že český biatlon není jen Koukalová. Dosáhla největších úspěchů za poslední roky, ale nelze opomenout medaile Vítkové či Moravce ze Světového poháru," dodává Rejman.

Je nám líto, video expirovalo.
Rejman: Nemáme žádný hlas, že by Koukalová na olympiádu jela

Tým by to podle něj mohlo na druhou stranu semknout. Což už se možná i děje. "Dostanou příležitost jiné závodnice. Na olympiádu vybojovaly biatlonistky zásluhou loňského umístění v Poháru národů šest míst," připomíná Rejman. Biatlonistů vyrazí do Koreje pět.

Celková nominace se bude uzavírat ihned po SP v Anterselvě, tedy 22. ledna. Jistou účast na Hrách zatím má kvarteto Moravec, Krčmář, Vítková a Puskarčíková. "Vítková i Puskarčíková už toho mají ve světovém poháru, mistrovství světa i olympijských hrách tolik za sebou. Tlak si nepřipouští," tvrdí Rejman.

Biatlonisté jsou v této sezoně pod tlakem prakticky neustále. "Až do Vánoc to bylo trápení, soužení, ale pak přece jen přišly úspěchy," připomíná komentátor ČT sport bronz Vítkové ze sprintu v Oberhofu a Moravcovo stříbro z vytrvalostního závodu v právě probíhajícím Ruhpoldingu.

Gabriela Koukalová
zdroj: Český biatlon autor: Petr Slavík

Že s největší hvězdou týmu Koukalovou není něco v pořádku, bylo jasné už před sezonou, kdy se začaly objevovat informace o přetížení achilovek a z toho vzniklé potíže s lýtkovými svaly.

Podle dřívějšího vyjádření šéftrenéra Ondřeje Rybáře by bývalo bylo vůbec nejlepší, kdyby si dvojnásobná mistryně světa mohla dát na celou sezonu pauzu. Jenže olympijská sezona je olympijská sezona, reprezentace to pochopitelně chtěla zkusit – a šla do rizika.

Rybář k tomu o Vánocích pro ČT sport poznamenal: "Tahle varianta nám nevyšla." Koukalová mezitím šla od jednoho odborníka k druhému, snažila se trénovat s týmem (na úvod sezony ve švédském Östersundu) i samostatně (vyrazila do rakouského Obertilliachu).

Ilustrační foto

Všechno marné. Teď už údajně ani netrénuje. Manažer biatlonistů Hamza před časem uvedl, že pokud Koukalová olympiádu vzdá, automaticky to bude znamenat, že končí i pokusy o naskočení do sezony. Vypustí ji. "To co se odehrává v týmu a kolem Gábiny, o tom ví jen Rybář, Hamza a Koukalová," říká Rejman.

A co dál? To všechno jsou jen spekulace. "A do téhle roviny bych se pouštěl nerad," zní od Rejmana. Jisté je, že těsně před letošními Vánocemi se bude v Novém Městě na Moravě konat po dvou letech Světový pohár.

Ten seriál, v němž Koukalová v minulých sezonách získala mimo jiné velký křišťálový glóbus. Vrátí se před domácí publikum? "Ať to dopadne jakkoliv, přijmu to. Je to osud," řekla v jednom z posledních rozhovorů Koukalová.

Gabriela Koukalová
zdroj: Český biatlon autor: Petr Slavík

"Přeju jí, aby byla zase zdravá a pokud bude chtít, tak návrat k závodění," uvedla pro ČT sport trojnásobná olympijská vítězka Běloruska Darja Domračevová.

A v současnosti vedoucí žena průběžného pořadí SP Slovenka Anastasia Kuzminová dodala: "Předcházející roky byla Gábina vždycky sportovcem, se kterým jsem se chtěla porovnávat, a chybí. Je to usměvavé sluníčko a fanoušci pociťují, že ve Světovém poháru není."

Zdroj
ČT sport

Hlavní zprávy

Nejčtenější články