Je nám líto, video expirovalo.
Následuje
Slovensko - Česko

Brazilští policisté si s americkými kolegy vyzkoušeli zásah proti teroristům

Rio de Janeiro - Do zahajovacího ceremoniálu Her 31. olympiády zbývají poslední desítky hodin. Už nyní ale v Riu panují přísná bezpečnostní opatření. Místní policie a armáda i ve spolupráci s kolegy ze Spojených států trénovaly zásah proti teroristům v metru.

Bezpečnostní opatření v Riu
zdroj: Reuters

Na bezpečnost během olympijských her má být vydáno více než 550 milionů dolarů. Brazilská policie, ve spolupráci s FBI už v minulých dnech zatkla dvanáct osob podezřelých z přípravy teroristického útoku.

Řada fanoušků se ale o svou bezpečnost nebojí. "Myslím, že nebezpečné je to v tuto chvíli všude stejně. Věřím, že tyto Hry budou fajn," říká turistka ze spojených států Juliana Dohertyová.

Bezpečnostní situaci v zemi ještě komplikují protesty Brazilců proti současné i předchozí vládě. Rozsáhlý korupční skandál už několik měsíců hýbe tamní politikou a vedl i k sesazení prezidentky Dilmy Rousseffové.

Je nám líto, video expirovalo.
Protesty narušily trasu olympijské pochodně

Brazilcům se nelíbí ani vysoké náklady na pořádání Her. Odloženo kvůli nim bylo například zvýšení platů učitelům a jiným pracovníkům ve veřejném sektoru. Poslední protesty dokonce narušily trasu, kterou měla putovat olympijská pochodeň. Její cesta musela být na poslední chvíli pozměněna a celá štafeta se o hodinu zdržela.

 

Zdroj
ČT sport, ČTK

Hlavní zprávy

Nejčtenější články