Dva venkované poklidně žijí na svých chaloupkách. Hodně pijí, stěžují si na svět, až při jedné hádce nad zelňačkou náhodou přivolají létající talíř.
Režie: Jean Girault. Scénář: Louis de Funès, Jean Halain. Hrají: Louis de Funès, Jean Carmet, Jacques Villeret, Christine Dejoux a další.
Zelňačka

Claude a Ciciss jsou dva pokojní staříci, kteří se starají jen o své víno a dobré jídlo. Claude umí vynikající zelňačku, a tak oba často soupeří, koho více a déle polévka "nadchla" či lépe řečeno nafoukla... Jednoho dne však idyla končí. Jejich domy se mají zbourat a u vesnice se má vybudovat ohromný zábavní park, ve kterém samozřejmě najde mnoho lidí práci. Přesaď starý strom a on zahyne. Claude a Ciciss by raději zemřeli, než by se přestěhovali. Následky ohromného množství pojídané zelňačky nečekaně přivolají mimozemšťana. Claude si s ním dokonale rozumí a jeho polévka cizímu tvorovi a posléze jeho souputníkům nadmíru zachutná, a tak dostane on i jeho přítel nečekanou nabídku. Oba kamarádi stojí před rozhodnutím: Přestěhovat se kamsi do paneláku nebo získat mnoho let navíc a mít vděčné strávníky?

Napište nám