Máte byt na výměnu? A mohla bych ho vidět? Kultovní komedie o největší akci v dějinách stěhování.
Režie: Zdeněk Podskalský, Ladislav Smoljak. Scénář: Ladislav Smoljak, Zdeněk Svěrák. Hrají: Rudolf Hrušínský, Josef Abrhám, Daniela Kolářová, Zita Kabátová a další.
Kulový blesk

Marně se neříká, že je lépe dvakrát vyhořet než se jednou stěhovat. Lidová moudrost přesně postihuje podstatu problému. Zorganizovat výměnu bytu a stěhování tak, aby vše proběhlo bez újmy na zdraví a majetku, se pro slabší jedince rovná malému zázraku. V komedii Kulový blesk se staneme svědky největší stěhovací akce v dějinách lidstva - dvanáctisměny. Celé přípravy a průběhu se ujme podnikavý doktor Radosta, a to s největší odpovědností. Od prvních chvil si počíná jako zkušený vojevůdce. Sestaví podrobný plán přesunu, jmenuje spojku mezi štábem a jednotlivými účastníky, stanoví hodinu "H" a neopomine ani krycí název akce: Kulový blesk. Celý jeho plán však málem zhatí jeden z účastníků, pan Knotek, který se opije a v noci vyhlásí cvičný přesun...

Vynikající situační komedie pochází z autorské dílny Smoljak-Svěrák, na dialozích spolupracoval režisér Zdeněk Podskalský.

Napište nám