1/6 Dýně
Obsah dílu
Češi znovu objevili dýni. Proč se tahle tykvovitá zelenina s velkým úspěchem vrací do našeho jídelníčku? Co všechno z ní lze připravit a kde jsou kořeny jejího původu?
Části dílu
Recepty
Přehled dílů
1/6 Dýně
Češi znovu objevili dýni. Proč se tahle tykvovitá zelenina s velkým úspěchem vrací do našeho jídelníčku? Co všechno z ní lze připravit a kde jsou kořeny jejího původu?
2/6 Husa
Pečená husa byla u nás dřív vždycky spojená se speciálními událostmi. Jak se dostala na náš sváteční stůl a čím si vysloužila lásku Čechů?
3/6 Brambory
Brambory jsou jednou z nejdůležitějších plodin na světě. Odkud pocházejí a proč je Češi milují, zjistíme na Vysočině.
4/6 Divočák
Se zelím, nebo se šípkovou omáčkou? Otázka, která rozdělovala mysliveckou společnost po každém honu.
5/6 Víno
Jeden z nejstarších nápojů lidstva je víno. Jak voní tradice spojená s vínem a je ve víně skutečně pravda?
6/6 Kapr
Štědrovečerní tabule se u většiny z nás neobejde bez bramborového salátu a řízků z kapra. Zjistíme, jak stará je to tradice a odkud se k nám kapr dostal.