Přehled dílů

10
alternative text

Podluží

Pregulované koláčičky — Koláče ze skanzenu — Starý kvartýr, Koňaré a malování mýdlem — Erteple (1. část) — Malování kraslic — Erteple (2. část) — Figurky z kukuřičného šustí — Erteple (3. část) — Vynášení moreny a Charvatčánek — Vrtáň

alternative text

Krkonoše

Prakovické neboli Prachovické koláče (1. část) — Muzeum Dům pod jasanem - ukázka tkaní) — Prakovické neboli Prachovické koláče (2. část) — Dobrovodské zelí a Zelná šťáva - regionální potravina — Sklárna Novosad - Harrachov — Houbanec neboli Hubník nasladko — Jilemnice - Krkonošské muzeum — Houbanec neboli Hubník naslano — Náhražky kávy — Jilemský spolek paní a dívek — Devítipodlahová bába — Krakonoš - vládce hor

alternative text

Jižní Čechy a Doudlebsko

Mětýnky neboli hnětýnky — Rožumberské stříhané koláče neboli koláče Petra Voka — Specifika Jižních Čech — Strakonická pekárna Libora Hlinky - Makovičník - regionální potravina — O žahouru — Říčice - jihočeské obřadní pečivo

alternative text

Slovácko

Oskerušový dezert — Stloukání másla — Tradiční fazolová polévka a béleše — Bramborové lokše - regionální potravina — Svatební koláčky z Milotic — Archlebovský koláč

alternative text

Chodsko

Chodské koláče — Chodské tradice - draní peří — Makový řez - regionální potravina — Medové řezy — Specifika a výroba dud — Chodský vandrovník — Soutež

alternative text

Haná

Svatební hanácký koláč - Strom života — Hanácký folklorní spolek - rekonstrukce momentů tradiční hanácké svatby (1.část) — Svatební koláčky máčené v rumu — Hanácké muzeum v přírodě — Hanácký folklorní spolek - rekonstrukce momentů tradiční hanácké svatby (2. část) — Karamelový dezert - regionální potravina — Tradiční řemeslo - výrobky z kameniny — Hanácké nářečí — Chléb — Tradiční hanácké výšivky — Soutěž

alternative text

Valašsko

Valašský frgál — Pohanka a její významná role na Valašsku — Pohankový perník — Ekocentrum Kosenka — Jablečný ocet Zlaté jablíčko - regionální potravina — Očistný čaj devíti bylin podle paní Vandy Vrlové — Vizovické pečivo — Soutěž

alternative text

Sedlčansko

Skanzen Vysoký Chlumec — Vázané koláčky — Specifika a historie Sedlčanska — Pečení chleba v peci — Bac — Jestřebická paštika - regionální potravina — Baštika a magie svíček — Soutěž

alternative text

Podještědí

Kecaný koláč — Kronikářství kraje Karolíny Světlé — Tradiční řemeslo - ševcovství — Jeřmanický jogurt - regionální potravina — Rekonstrukce hostince z roku 1915 spolkem Dubáci — Žloutkové věnečky — Šití a vyšívání krojů s Pavlem Šrytrem — Vrkoč — Soutěž

alternative text

Horácko

Makové kytičky — Sakrajda - regionální potravina a výroba perníkového betlému (1. část) — Specifika Horácka - Muzeum Příroda a ukázka tradičního řemesla řezbářství — Výroba perníkového betléma (2. část) — Tradiční řemesla Horácka — Pajerský koláč — Výroba perníkového betléma (3. část) — Soutěž