Pošumaví

Obsah dílu

Zadělávání těsta na chléb — Pomazánka z pivního sýra — Technika podmalby na sklo — Povidloň — Výroba dřevěné holubičky — Kumštovné pečivo poutní — Regionální potravina: Kozí farmářský jogurt bílý - Nubijka — Placky s česnekem — Výroba dekorací z hoblin — Volarské koláče — Soutěž

Části dílu

00:45
Zadělávání těsta na chléb
    03:26
    Pomazánka z pivního sýra
      05:06
      Technika podmalby na sklo
        08:59
        Povidloň
          13:27
          Výroba dřevěné holubičky
            16:14
            Kumštovné pečivo poutní
              22:39
              Regionální potravina: Kozí farmářský jogurt bílý - Nubijka
                24:40
                Placky s česnekem
                  27:50
                  Výroba dekorací z hoblin
                    29:55
                    Volarské koláče
                      34:25
                      Soutěž
                        Přehrát celé video

                        Recepty

                        Stopáž36 minut
                        Další díl
                        Jesenicko

                        Přehled dílů

                        25 dostupných
                        Stopáž37 minut

                        Beskydy

                        Adventní čas v Beskydech - Roráty — Oplatky s medem — Valašské ovce — Obžeráky — Valašské ovce - předení vlny — Pjery — Stavba a restaurování varhanů — Burtvaňok — Výroba adventních věnců — Peččunka (Bria) — Výroba lodiček ze skořápek — Zelníky — Adventní zvyky — Soutěž

                        18. 12. 2022 na ČT1
                        Stopáž37 minut

                        Plzeňsko

                        Plzeňské koláče — Skašovské hračky — Konzervace potravin - Fermentace a uzení — Řemeslo pletení košíků — Mrkvové šátečky — Regionální potravina: Cibuláda — Hnětýnky — Soutěž

                        11. 12. 2022 na ČT1
                        Stopáž37 minut

                        Telč a Jihlavsko

                        Peciválky — Telčský spolek velocipedistů — Regionální potravina: Havlíčkovo řeznictví - Třebíčská slanina na jalovci a Klobása se švestkou — Chala — Židovské tradice — Kosti svatých a dušičky — Soutěž

                        4. 12. 2022 na ČT1
                        Stopáž37 minut

                        Slavkovský les

                        Houbový koláč — Historie osady Kladská — Císařský trhanec — Zaniklá osada Čistá a smírčí kříže — Vábení jelenů — Zvěřinové plíčky po myslivecku — Regionální potravina: ovocný čaj Nebe v hubě — Soutěž

                        27. 11. 2022 na ČT1
                        Stopáž36 minut

                        Pálava

                        Modré hory - vinařský rituál Zarážení hory — Trdelník — Vinařské a sudařské řemeslo — Regionální potravina: Rosol ze slámového vína - Slamáček — Tetičky z Kobylí — Trdelníčky z Kobylí — Řezbářské řemeslo - dřevěné formy — Pomerančová sedlina — NaKrojenky — Soutěž

                        20. 11. 2022 na ČT1
                        Stopáž36 minut

                        Posázaví

                        Vodácké muzeum Zruč nad Sázavou — Grenadýr (1. část) — Vodácký štrůdl — Grenadýr (2. část) — Muzeum Jaroslava Foglara v Ledči nad Sázavou — Citronový sorbet s bergamotovým sirupem — Řemeslo lazebnické — Výroba mýdla se sušenými růžovými lístky — Jahodová zmrzlina — Regionální potravina: Palírna Radlík - Jablečná pálenka — Jablečný tažený závin — Soutěž

                        13. 11. 2022 na ČT1

                        Napište nám