Podještědí

Obsah dílu

Kecaný koláč — Kronikářství kraje Karolíny Světlé — Tradiční řemeslo - ševcovství — Jeřmanický jogurt - regionální potravina — Rekonstrukce hostince z roku 1915 spolkem Dubáci — Žloutkové věnečky — Šití a vyšívání krojů s Pavlem Šrytrem — Vrkoč — Soutěž

Části dílu

00:39
Kecaný koláč
    05:19
    Kronikářství kraje Karolíny Světlé
      07:03
      Tradiční řemeslo - ševcovství
        08:58
        Jeřmanický jogurt - regionální potravina
          10:51
          Rekonstrukce hostince z roku 1915 spolkem Dubáci
            12:26
            Věnečky
              17:53
              Šití a vyšívání krojů s Pavlem Šrytrem
                20:17
                Vrkoč
                  24:24
                  Soutěž
                    Přehrát celé video

                    Recepty

                    Stopáž27 minut
                    Další díl
                    Horácko

                    Přehled dílů

                    25 dostupných
                    Stopáž37 minut

                    Beskydy

                    Adventní čas v Beskydech - Roráty — Oplatky s medem — Valašské ovce — Obžeráky — Valašské ovce - předení vlny — Pjery — Stavba a restaurování varhanů — Burtvaňok — Výroba adventních věnců — Peččunka (Bria) — Výroba lodiček ze skořápek — Zelníky — Adventní zvyky — Soutěž

                    18. 12. 2022 na ČT1
                    Stopáž37 minut

                    Plzeňsko

                    Plzeňské koláče — Skašovské hračky — Konzervace potravin - Fermentace a uzení — Řemeslo pletení košíků — Mrkvové šátečky — Regionální potravina: Cibuláda — Hnětýnky — Soutěž

                    11. 12. 2022 na ČT1
                    Stopáž37 minut

                    Telč a Jihlavsko

                    Peciválky — Telčský spolek velocipedistů — Regionální potravina: Havlíčkovo řeznictví - Třebíčská slanina na jalovci a Klobása se švestkou — Chala — Židovské tradice — Kosti svatých a dušičky — Soutěž

                    4. 12. 2022 na ČT1
                    Stopáž37 minut

                    Slavkovský les

                    Houbový koláč — Historie osady Kladská — Císařský trhanec — Zaniklá osada Čistá a smírčí kříže — Vábení jelenů — Zvěřinové plíčky po myslivecku — Regionální potravina: ovocný čaj Nebe v hubě — Soutěž

                    27. 11. 2022 na ČT1
                    Stopáž36 minut

                    Pálava

                    Modré hory - vinařský rituál Zarážení hory — Trdelník — Vinařské a sudařské řemeslo — Regionální potravina: Rosol ze slámového vína - Slamáček — Tetičky z Kobylí — Trdelníčky z Kobylí — Řezbářské řemeslo - dřevěné formy — Pomerančová sedlina — NaKrojenky — Soutěž

                    20. 11. 2022 na ČT1
                    Stopáž36 minut

                    Posázaví

                    Vodácké muzeum Zruč nad Sázavou — Grenadýr (1. část) — Vodácký štrůdl — Grenadýr (2. část) — Muzeum Jaroslava Foglara v Ledči nad Sázavou — Citronový sorbet s bergamotovým sirupem — Řemeslo lazebnické — Výroba mýdla se sušenými růžovými lístky — Jahodová zmrzlina — Regionální potravina: Palírna Radlík - Jablečná pálenka — Jablečný tažený závin — Soutěž

                    13. 11. 2022 na ČT1

                    Napište nám