Hlavní role

Martin Myšička
Martin Myšička

kpt. Karel Fait

Fait je zkušeným kriminalistou, který zároveň přednáší o vyšetřovacích metodách na vysoké škole. Bytostně však nesnáší některé byrokratické postupy, jeho metody jsou neortodoxní a za hranou policejních procedur. Ve chvíli, kdy není schopen dostát svým povinnostem policisty, kdy se už nemůže dál smířit s korupcí, do níž je zapleten jeho přímý nadřízený Votoček, dává raději výpověď. Mimo oficiální struktury zakládá malou buňku mstitelů, kteří bojují se zločinem po svém: mnohdy za hranou zákona, ale vždy s vědomím, kde se skrývá zlo, které chtějí nachytat v nedbalkách.


Vincent Navrátil
Vincent Navrátil

Alex Braun

Alex patří k nejlepším Faitovým studentům, má vynikající pozorovací a deduktivní talent. Policejní práce je pro něj ovšem tak trochu kovbojka: jako zhýčkané milionářské dítě miluje adrenalinové situace, provokace, hru na kočku a myš. Dobře však ví, že v životě není nikdy nic úplně černobílé: vždyť jeho vlastní otec Max Braun stojí před soudem kvůli privatizačním machinacím z devadesátých let. Zápasí tak neustále s vnitřním konfliktem: je možné hrát férově, a přitom se nepostavit proti vlastnímu otci?


Eliška Křenková
Eliška Křenková

Markéta Stránská

Zapálená, naivní a zároveň ironická hvězdička reportérského nebe. Pracuje na investigativních reportážích a zpočátku je přesvědčená, že hlavním padouchem vyšetřovacího sboru je právě Fait. Když však pochopí, kdo doopravdy maří policejní práci, přidá se na stranu Faita. Roli v tom zpočátku hrají i oboustranné sympatie s Alexem. Pro Boží mlýny je její práce neocenitelná, neboť dokáže provokace proti podsvětí medializovat. Stále těžší je však nenechat se ve svých provokačních rolích poznat. Kdy se jí vymstí, že byť zatím není mediální celebritou, není její tvář anonymní?


Robert Nebřenský
Robert Nebřenský

kpt. Martin Dobeš

Poctivý policejní buldok, který si je dobře vědom limitů své detektivní práce. Nemá odvahu postavit se mimo systém jako Fait, brzy však pochopí, že odchod Faita od policie nemusí znamenat konec jejich dlouholetého přátelství. Mít parťáka nesvázaného předpisy se nakonec ukazuje jako velmi výhodné: Dobeš dodává Božím mlýnům informace, Faitovi „mstitelé“ se revanšují postupy, které by pod dohledem soudu neobstály, ale které vedou k potrestání zločinců.


Jiří Lábus
Jiří Lábus

Max Braun

Bohatý podnikatel, otec Alexe Brauna, přišel k velkému majetku při privatizaci. Po letech se však ukazuje, že machinace, které v devadesátých letech se svými dvěma přáteli prováděl, překračovaly zákon, a Max Braun čelí soudům nejen v České republice, ale i ve Švýcarsku. Max si stále intenzivněji uvědomuje, že cena, kterou by za vyhrané soudy musel zaplatit, je z morálního hlediska příliš vysoká, a začíná se smiřovat s faktem, že nejspíš skončí za mřížemi. Jeho souboj s vlastním svědomím a přijetím viny je linií, která se klikatí na pozadí všech případů Božích mlýnů.


Matěj Ruppert
Matěj Ruppert

Matyáš Válek


Pavel Řezníček
Pavel Řezníček

Luboš Lánský


Jan Kolařík
Jan Kolařík

František Lukeš


Bořek Slezáček
Bořek Slezáček

Eduard Ezechiel Fišer


Milan Mikulčík
Milan Mikulčík

Petr Vitouš


 a další
a další

účinkující


Dále hrají