250 g polohrubé mouky
250 g 100% rostlinné alternativy másla
1 žloutek
1/2 sáčku prášku do pečiva
100 g moučkového cukru
2 lžíce smetany
20 g kakaa
60 g strouhaných ořechů

Krém

200 ml mléka
1/2 vanilkového pudinkového prášku
1 lžíce cukru krupice
80 g 100% rostlinné alternativy másla
1 lžíce moučkového cukru
případně rum

čokoládová poleva a bílá čokoláda na ozdobu

Ze všech surovin vypracujeme těsto. Těsto rozdělíme na 3 části, 200 g odložíme stranou. Do 180 g zapracujeme kakao a do zbytku zapracujeme ořechy. Zabalíme do potravinářské fólie a necháme v chladu odpočinout.

Mezitím si uvaříme pudink. Ve studeném mléce rozmícháme pudinkový prášek s lžící cukru a přivedeme k varu. Pudink necháme vychladnout.

Těsta postupně rozválíme a vykrájíme stejně velká kolečka, která pečeme přibližně 8 minut při teplotě 180 °C.

Máslo ušleháme s moučkovým cukrem a postupně zašleháme pudink. Můžeme dochutit kapkou rumu.

Krém dáme do sáčku na zdobení a skládáme kolečka. Na tmavé kolečko nastříkáme krém, proložíme ořechovým kolečkem, nastříkáme krém a položíme světlé kolečko.

Necháme ztuhnout. Potom namáčíme v čokoládové polevě a zdobíme bílou polevou.

Z tohoto množství je asi 25 kousků. Měkké jsou již druhý den po naplnění. Na delší uskladnění doporučujeme trvanlivější krém, než je pudinkový.

Náš tip na trvanlivý krém

Ve vodní lázni ušleháme 1 vejce se 100 g cukru do zhoustnutí. Přidáme 50 g másla.

200 g másla ušleháme do pěny a postupně zašleháme vychlazený krém z vajíčka.

Výhodou tohoto krému je, že vydrží dlouho, i když je cukroví delší dobu jen tak na stole.

Pokud do horkého krému z vajec přidáme místo másla 100 g ztuženého tuku, krém na míse nezměkne.

Krém ochutíme podle libosti rumem, ořechy či griotkou. Tmavý krém s kakaem vyrobíme, když do ještě teplé směsi, spolu s máslem zamícháme 20 g kakaa. Kakao se pěkně rozpustí v tuku a náplň je tmavá.

Ohodnoťte tento recept: 

32 hlasů

Další recepty Celý díl