
Řepíkové víno
Obsah dílu
Vyzkoušíme bylinky naložené do vína a další vychytávky z babiččina domácího rádce.
Části dílu











Recepty

Přehled dílů

Vánoční cukroví
Nejočekávanější svátky roku jsou za dveřmi a pečlivé hospodyňky vědí, že klidné a pohodové Vánoce znamenají začít s přípravami včas.

Buďme zdrávi
Naši předkové věděli, že na zimu je třeba nejen připravit zásoby, ale také obrnit tělo proti nemocem.

Koňská medicína
Bylinami a přírodními obklady se dříve léčili nejen lidé, ale také zvířata.

Babička Méry
Naši předkové si uměli poradit i při táboření v přírodě. A jejich zkušenosti se nám mohou hodit.

Podzimní úroda
Švestky, jablka, bylinky a další úroda z podzimní zahrádky poputuje do babiččiny kuchyně, kde z ní budeme vyrábět zdravé dobroty na náš stůl i do spíže.

Půda a hlína
Zdravá půda je největší bohatství a hlína nejstarším stavebním materiálem.

Tužme se
Ve zdravém těle zdravý duch! Naši pradědové byli zdatnými sportovci už před sto padesáti lety.

Len a hedvábí
Zpracování lnu mělo v Čechách tradičně vysokou úroveň. Věděli jste ale, že naši předkové byli i zruční hedvábníci?

Perličky a křepelky
Drůbež, kterou lidé po staletí chovají pro delikátní maso a chutná vajíčka.

Řepíkové víno
Vyzkoušíme bylinky naložené do vína a další vychytávky z babiččina domácího rádce.