Zelenina je zdravá a naše babičky to dobře věděly. Druhá série magazínu o dovednostech našich předků. Režie V. Karas
Obsah dílu
Tentokrát se podíváme na farmu, kde se zelenina pěstuje tak, jak to dělaly naše babičky. Ručně a bez chemických postřiků. Pletí obnáší spoustu práce, ale výsledky stojí za to. Ochutnáme deset odrůd rajčat a skvělé papriky vypěstované v pařeništi. Zeleninu budeme také konzervovat a uvaříme si z ní dobroty inspirované kuchyní našich předků. A přineseme recepty, které nadchnou i děti.
Recepty v tomto dílu

Uchování česneku a cibule
Česnek i cibule, které si vypěstujeme, můžeme při vhodném skladování uchovat několik měsíců. Zejména musíme vybrat suché prostředí, aby zelenina nezplesnivěla. » Číst více

Rajčata
Vypěstovat si na zahrádce pod širým nebem nebo ve skleníku rajčata není žádná věda. Drobnější odrůdy můžeme pěstovat i v bytě za oknem. » Číst více