Po letní pauze pokračuje náš seriál věnovaný umu a dovednostem našich babiček a dědečků. Naši předkové byli právem hrdi na schopnost, která jim umožňovala přežít – na svou soběstačnost. Režie V. Karas a P. Ležáková

Obsah dílu

Přehrát vše

V prvním podzimním dílu se vypravíme za lidmi, pro které je i v dnešní době jistá míra soběstačnosti důležitou součástí života. Podíváme se na farmu, kde se dokážou samozásobit vlastními mléčnými výrobky, produkovat maso z domácího chovu i pěstovat vlastní ovoce a bylinky. Navštívíme nadšenou chovatelku slepic, která zásobuje čerstvými vajíčky nejen svou domácnost, ale i kamarády v okolí. Ukážeme si, že chutný domácí sýr dokážeme připravit třeba i v panelákové kuchyni. A tři domácí vejce do skla s křenem se mohou stát přímo lahůdkovou snídaní.


Rady a tipy

Letní řez

Letní řez ovocných stromů se provádí proto, aby se strom provzdušnil a prosvětlil. To proto, aby na plody dopadalo více sluníčka. Odstranění mladých větví – vlků – pak přiměje strom k tomu, aby výživu místo do nich posílal právě do plodů. » Číst více


Rady a tipy

Jak začít s chovem slepic

Mít domácí vejce z vlastního chovu je přáním řady lidí. Chov slepic přitom není nic náročného. Stačí mít pro ně prostor, kurník a věnovat jim přiměřenou péči. » Číst více


Stopáž27 minut
Rok výroby 2019
 P ST AD HD