6 minut

Vepř

Část: Přeštík a česká landrase

Obsah dílu

Poctivý řízek z přeštického vepřového, pečený v troubě tak, jak jej připravovaly naše babičky.

Části dílu

00:00
Úvod
Úvod
    00:49
    Chvaletický přeštík
    Chvaletický přeštík
      08:01
      Vepřové maso
      Vepřové maso
        10:35
        Přeštík a česká landrase
        Přeštík a česká landrase
          15:45
          Přirozený chov prasat
          Přirozený chov prasat
            17:14
            Bachyně, prasnice a selátka
            Bachyně, prasnice a selátka
              20:40
              Řízek z trouby
              Řízek z trouby
                Přehrát celé video

                Recepty

                Co naše babičky uměly a na co my jsme zapomněli - Polévky
                Stopáž26 minut
                Další díl
                Polévky

                Přehled dílů

                247 přehratelných
                Co naše babičky uměly a na co my jsme zapomněli - Bylinky na zimu
                Stopáž26 minut

                Bylinky na zimu

                II. řada

                Úvod — Lahodný ranní čaj — Co jíst v zimě — Hrstková polévka — Babiččina bylinková zahrádka — Zázvorový čaj — Vůně koření — Svařené víno — Rozloučení a pozvánka ke třetí řadě

                Poslední vysílání 16. 7. 2022 na ČT3
                Co naše babičky uměly a na co my jsme zapomněli - Drogerie, kosmetika
                Stopáž27 minut

                Drogerie, kosmetika

                II. řada

                Úvod — Historie lékárnictví a drogistiky — Z drogistického receptáře — Lógr z kafe — Jak vycídit kotlík — Domácí kosmetická mast — Všichni musí být v pyžamu — Segedín

                Poslední vysílání 10. 7. 2022 na ČT3
                Co naše babičky uměly a na co my jsme zapomněli - Plavci a vory
                Stopáž27 minut

                Plavci a vory

                II. řada

                Úvod — Vzpomínky našeho nejstaršího voraře — Předák, veslo, šrek — Pečený pstruh — Plavecká řemesla — Sjedeme šlajsnu

                Poslední vysílání 9. 7. 2022 na ČT3
                Co naše babičky uměly a na co my jsme zapomněli - Víno
                Stopáž26 minut

                Víno

                II. řada

                Úvod — Litoměřicko — Morava, Moravěnka — Vepřová panenka na víně — Malá vinice — Aj tedy vzhůru, pijme již!

                Poslední vysílání 3. 7. 2022 na ČT3
                Co naše babičky uměly a na co my jsme zapomněli - Zedníci, tkalci
                Stopáž27 minut

                Zedníci, tkalci

                II. řada

                Úvod — Žinylková šála od pana Fidlera — Pilníkářská dílna — Vepřový bůček na vandr — Hlína, kámen, cihly — Mistr zednický

                Poslední vysílání 2. 7. 2022 na ČT3
                Co naše babičky uměly a na co my jsme zapomněli - Jablko
                Stopáž27 minut

                Jablko

                II. řada

                Úvod — Moštování — Jablko ve zvycích — Jabloňový sad — Jedno jablko denně pro zdraví a krásu — Jablečné řezy — Ptačí pomocníci

                Poslední vysílání 26. 6. 2022 na ČT3
                Co naše babičky uměly a na co my jsme zapomněli - Krajina
                Stopáž26 minut

                Krajina

                II. řada

                Úvod — Krušné hory — Domácí polévková konzerva — Michalův statek — Studánky a prameny — Mrkvový kompot s bílým vínem — Putování s ovčím stádem

                Poslední vysílání 25. 6. 2022 na ČT3
                Co naše babičky uměly a na co my jsme zapomněli - Zelenina
                Stopáž26 minut

                Zelenina

                II. řada

                Úvod — Biofarma — Cibule, česnek — Okurková omáčka — Rajčata — Šopský salát — Péče o půdu — Tip pro zahrádkáře — Sekaná s červenou řepou

                Poslední vysílání 19. 6. 2022 na ČT3
                Co naše babičky uměly a na co my jsme zapomněli - Kameníci, tesaři
                Stopáž27 minut

                Kameníci, tesaři

                II. řada

                Úvod — Žulový lom — Škubánky z Vysočiny — Jak se dělá šindel — Kameníci — Nadívané holoubě — Jak se láme kámen

                Poslední vysílání 18. 6. 2022 na ČT3
                Co naše babičky uměly a na co my jsme zapomněli - Krůta
                Stopáž27 minut

                Krůta

                II. řada

                Úvod — Pečená krůtí stehna — Chov krůt — Devatero druhů masa — Česká husa chocholatá — Divoký králík — Krůtí ovar

                Poslední vysílání 12. 6. 2022 na ČT3

                Napište nám