Svérázná kuchařka a bloggerka opět na cestách – tentokrát za vůněmi a chutěmi největší země Střední Ameriky. Režie R. Karko

Při návštěvách zajímavých mexických restaurací, i setkáních s mexickými přáteli žijícími v Čechách, budou mít diváci příležitost naučit se přípravu tradičních mexických pokrmů a dozvědět se řadu zajímavostí od hostů, kteří mají s Mexikem úzké vazby. Další stát, který navštívíme, je Campeche. Jeho hlavní město, San Francisco de Campeche, je zapsáno na seznamu světového dědictví UNESCO. Před příchodem Španělů na americký kontinent na tomto území fungovala mayská civilizace. My dnes začneme v krásném rybářském městě, kde se dozvíme, jak se chytají chobotnice, a také spoustu zajímavostí o jedovatých mořských rybách. S Kamu navštívíme rybí trh, kde to ráno opravdu žije. Prohlédneme si krásy Mexika i poutavé záběry nádherných krajin pořízených z lodi. Kamu nám zároveň přiblíží přípravu svého oblíbeného ceviche. Pochopíme, proč si tato vynikající směs čerstvých ryb marinovaných v citrusové šťávě, smíchaných s cibulkou a chilli papričkami, získala popularitu po celém světě.

Stopáž27 minut
Rok výroby 2018
 P ST AD HD
ŽánrMagazín