38 minut

1. prosince 2014

Část: Boj o Šumavu

Obsah dílu

Boj o Šumavu — Hledá se rodina — Divoký reverend

Části dílu

00:54
Boj o Šumavu
    Skoro všichni by se dokázali shodnout na tom, že mají rádi Šumavu. Ale když se začne jednat o zákonu na téma Šumava, bojuje každý s každým, až z toho vznikne úplné zmatení jazyků. To se stalo i při nedávném projednávání senátního návrhu zákona, který odmítla Poslanecká sněmovna. Hlavní důvodem odmítnutí byly údajné kšefty s pozemky, které se za návrhem skrývají. Do šumavských hvozdů i houštin zákona proniká Jana Neumannová.
    12:15
    Hledá se rodina
      Byla to asi nejpůsobivější reportáž Jany Sotonové, naší mladé kolegyně, která tragicky zahynula na konci léta. Jde v ní o malého autistického chlapce, který se po necitlivém zásahu úředníků ocitl mezi dospělými - v ústavu pro mentálně postižené. To ho odtrhlo od jeho asistenta, který s ním navázal hluboký citový vztah. Po našich reportážích se věci aspoň malinko pohnuly k lepšímu. Happy end ovšem ani po roce nenastal, reportáž natočil David Macháček.
      24:35
      Divoký reverend
        Na Svatopluka Karáska si spousta lidí pamatuje jako na poslance Unie svobody. Předtím se ovšem proslavil jako písničkář a nekonformní evangelický farář z prostředí undergroundu. To ho přivedlo dokonce i do vězení. Na lavici obžalovaných seděl s Ivanem Martinem Jirousem, Vratislavem Brabencem a Pavlem Zajíčkem z legendární kapely DG307. Právě s posledním jmenovaným ho nyní spojila i další rána osudu – oba prodělali mozkovou příhodu. Více Monika Le Fay.
        Přehrát celé video
        Stopáž36 minut
        Další díl
        8. prosince 2014

        Reportéři ČT na sociálních sítích

        Napište nám