37 minut

4. dubna 2011

Část: Trmická dražba kostelu

Obsah dílu

Zajimavý majetek Svazu klubů mládeže — Drahá výstavba trojského mostu v Praze — Trmická dražba kostelu

Části dílu

01:16
Zajimavý majetek Svazu klubů mládeže
    Bývalý majetek SSM nepřestává fascinovat. Před necelým rokem byl za jeho rozkradení potrestán likvidátor Fondu dětí a mládeže Pavel Žák. Prodával ho pod cenou a státu vznikla škoda za více než dvě stě milionů. My jsme objevili úplně jiný příběh. Někdejší mládežníci získali prostřednictvím českých soudů řadu zajímavých nemovitostí a aktuálně se domáhají i majetku, který už si dávno někdo jiný koupil a draze opravil. Jak je to možné? O to se zajímala reportérka Rebeka Bartůňková.
    15:55
    Drahá výstavba trojského mostu v Praze
      Deset miliard: o tolik víc by měli Pražané zaplatit za stavbu tunelu Blanka. Bývalý primátor Prahy Pavel Bém až do voleb tvrdil, že se stavba nezdraží. Teď, když se ukázal opak, říká, že je to vina současné rady, ta zas hází vinu na bývalého primátora. My jsme se zaměřili na jednu z položek, která stavbu prodražuje, a sice výstavbu trojského mostu. Na stavbu se blíže podívala reportérka Jana Neumannová.
      26:22
      Trmická dražba kostelu
        Jak to dopadne, když se kněz plete do podnikání, ukazuje příklad z Trmic, městské části v Ústí nad Labem. Skončilo obrovským dluhem, kvůli kterému je celá farnost v konkurzu. Poprvé v dějinách českého kapitalismu se tak bude rozprodávat po kouskách kostel i s přilehlým hřbitovem. Starat se o spásu lidských duší je zkrátka činnost značně odlišná od spravování zemských statků. Do Trmic se podíval reportér Karel Vrána.
        Přehrát celé video
        Stopáž38 minut
        Další díl
        11. dubna 2011

        Reportéři ČT na sociálních sítích

        Napište nám