Reportáže v regionech

Vyhledávat podle textu »

Sbírka leteckých odznaků

Sbírka leteckých odznaků Třetí zastavení patří panu Klustovi, který nás seznámí se svou ojedinělou sbírkou leteckých a výsadkářských odznaků, řádů a vyznamenání.

videoSbírka leteckých odznaků
...
video video

Sbírka leteckých odznaků

Begónie a petúnie

Begónie a petúnie Další reportáž nás zavede do Jaroměře a na své si přijdou hlavně milovníci květin. Objevili jsme tam totiž vyhlášený květinový ráj. Pěstitelské centrum rodiny Černých. Jejich doménou jsou hlavně begónie a petúnie. Na svět tu už přivedli několik desítek zbrusu nových odrůd.

MapaBegónie a petúnie
videoBegónie a petúnie
...
video video

Begónie a petúnie

Restaurování

Restaurování V následující reportáži se podíváme za jednou velmi šikovnou restaurátorkou. Jmenuje se Zuzana Červenková a je jednou z mála držitelek licence ministerstva kultury na restaurování uměleckých řemeslných kulturních památek. Inu, tuhle práci nemůže dělat každý. Díky šikovným rukám paní Zuzany ožívá krása doby dávno minulé.

videoRestaurování
...
video video

Restaurování

Fotografická výstava

Chcete navštívit netradiční výstavu? Pak se vydejte spolu s námi do Jičína. Průvodcem v tamním muzeu nám bude pan Čeněk Linhart. A jestli se zajímáte o fotografie, fotografování a fotoaparáty, pak si přijdete určitě na své. Náš průvodce má totiž ve svých sbírkách některé kousky přímo výstavní. První fotografie spatřila světlo světa už v roce 1839 a od té doby prošla celá tahle jemná technika svým složitým vývojem. Jak moc byl zajímavý, můžete posoudit i vy sami.

videoFotografická výstava
...
video video

Fotografická výstava

Muzeum obchodu

Muzeum obchodu Zhruba před deseti lety začal Rudolf Suk sbírat staré reklamní cedule, věci ze starých obchodů a hospod z období Rakousko-uherské monarchie. Artefaktů z doby mocnářství časem bylo tolik, že se rozhodl založit Muzeum obchodu a kuriozit aneb Jak se žilo za císaře pána. Najdeme je v těsné blízkosti Zoologické zahrady ve Dvoře Králové nad Labem.

MapaMuzeum obchodu
videoMuzeum obchodu
...
video video

Muzeum obchodu

Další stránky:« 77 78 79 80 81