Reportáže v regionech

Vyhledávat podle textu »

Nina a Semjonovi

Nina a Semjonovi V následující reportáži přijměte pozvání k Nině a Semjonovi. Žijí spolu spořádaně už nějaký ten pátek nedaleko Prahy ve Dvoře Králové nad Labem a protože se mají rádi, narodila se jim krásná trojčátka. Jejich maminka se jich však zřekla a tatínek o ně taky neprojevoval příliš velký zájem, a proto se o něj musela postarat nová maminka. Ta biologická jim totiž nedala ani jména, o těch se rozhodne 19. listopadu a vy jste zváni. A aby bylo jasno – vaše Toulavá kamera nezačíná odhalovat nepravosti a křivdy – ta malá opuštěná trojčátka jsou totiž tygři ussurijští. Teda zatím spíš jen tygříci popíjející koňské sérum obohacené o tatru a žloutek. A Nina a Semjon jsou jejich rodiče. Pojďme se na ně podívat a něco se o nich dozvědět.

MapaNina a Semjonovi
videoNina a Semjonovi
...
video video

Nina a Semjonovi

Expozice hornictví

Expozice hornictví A pak vzhůru k výškám. Směr Jestřebí hory a Městské muzeum ve Rtyni v Podkrkonoší. Zjistili jsme, že právě tohle město se pyšní největší stálou expozicí hornictví v této oblasti. Od primitivního kutání s pomůckami dnes už historickými přes hornické stejnokroje se dostaneme až do terénu samého – tedy na naučné stezky a zavalené důlní štoly. Nebezpečné prolákliny, cesty a cestičky dnes už mají své mapy. Do těch je zakreslil pan Václav Jirásek, který nám bude průvodcem. Zabloudit tedy nemůžeme.

MapaExpozice hornictví
videoExpozice hornictví
...
video video

Expozice hornictví

Parní stroje

Parní stroje Pan Jakoubek z Velkého Poříčí má na dnešní dobu poněkud neobvyklého koníčka. Parní stroje. Největší radost má z toho, když vzkřísí k životu starý parní stroj odněkud ze stodoly nebo smetiště. Pod jeho rukama ale vznikají i úplně nové parní stroje, které nejčastěji využívají modeláři k pohonu maket parníků. Pan Jakoubek založil Modelářskou parolodní společnost. Jejím členem se může stát každý, kdo má nějaký parní strojek a smysl pro humor.

MapaParní stroje
videoParní stroje
...
video video

Parní stroje

Kabinet z dílny Matyáše Brauna

Kabinet z dílny Matyáše Brauna Pak se přesuneme do Nového Města nad Metují. V tamním zámku si prohlédneme třeba kabinet trpaslíků z dílny Matyáše Brauna.

MapaKabinet z dílny Matyáše Brauna
videoKabinet z dílny Matyáše Brauna
...
video video

Kabinet z dílny Matyáše Brauna

Let letadly AN2

Let letadly AN2 V oblacích zůstaneme, a to doslova, i ve čtvrté reportáži. Prolétneme se legendárními letadly AN 2, nebo, chcete-li, Andulami.

MapaLet letadly AN2
videoLet letadly AN2
...
video video

Let letadly AN2

Další stránky:« 76 77 78 79 80 »