Reportáže v regionech

Vyhledávat podle textu »

Muzeum houslařství

Muzeum houslařství V roce 1958 vznikl v prostorách bývalé fary v Pasekách nad Jizerou památník věrného lokálního patriota, houslaře a učitelského spomocníka Věnceslava Metelky. A protože to bude už 140 let od jeho úmrtí, můžete právě tady vidět zajímavou výstavu – je věnována nejen Věnceslavu Metelkovi, ale i paseckým houslařům a tradici houslařství této oblasti vůbec.

MapaMuzeum houslařství
videoMuzeum houslařství
...
video video

Muzeum houslařství

Kamenický Šenov

Kamenický Šenov Už fotografie z Kamenického Šenova z roku 1897 jsou konkrétním důkazem toho, že už tehdy tahle obec byla známá nejen u nás, ale i ve světě. Proslavilo ji totiž různé zdobení skla. Motivy, které tehdejší malíři užívali, často odrážely dobovou reálii, událost: od napoleonských válek po květiny. A v tamější sklárně se dařilo i barevnému sklu.

MapaKamenický Šenov
videoKamenický Šenov
...
video video

Kamenický Šenov

Jablonecké vánoční ozdoby

Jablonecké vánoční ozdoby Ve vánočním duchu pak budeme pokračovat, jen změníme téma. Stromeček se totiž neobejde bez ozdob. Někde se jim říká baňky, jinde kouličky a kdoví jak ještě. Na Jablonecku, kam jsme zavítali, vznikla první firma, která úspěšně své výrobky vyváží i do zámoří – a to i proto, že než se skutečný mistr naučí vyrábět navlas stejné ozdoby, trvá to mnoho let.

MapaJablonecké vánoční ozdoby
videoJablonecké vánoční ozdoby
...
video video

Jablonecké vánoční ozdoby

Výstava betlémů

Výstava betlémů K Vánocům betlém patří. Z kostelů se dostaly i do domácností. My spolu s vámi zavítáme na turnovskou výstavu, která se může pochlubit vzácným kouskem: betlémem malíře Michala Bělohlávka – dalo by se o něm taky říct, že to je betlém spojený se záhadou. Jakou? V neděli v deset se dozvíte nejen to.

MapaVýstava betlémů
videoVýstava betlémů
...
video video

Výstava betlémů

Desná v Jizerských horách

Desná v Jizerských horách V první reportáži vás zavedeme do Jizerských hor. Před devadesáti lety se právě tady, v Desné protrhla přehrada. Zpráva o téhle tragédii se stejně jako voda prohnala krajem a za chvíli už všichni věděli, že z nepatrného a nenápadného čůrku vody se stala živelní pohroma. Lidská zvědavost byla silnější než obavy z velké vody – a její daní bylo 62 obětí.

MapaDesná v Jizerských horách
videoDesná v Jizerských horách
...
video video

Desná v Jizerských horách

Další stránky:« 62 63 64 65 66 »