Reportáže v regionech

Vyhledávat podle textu »

Krásný dvůr

Krásný dvůr Další natáčení nás přivedlo do západních Čech. Nedaleko od Žatce najdete totiž Krásný dvůr. Původně dřevěná tvrz, kterou v polovině 17. století získal šlechtický rod Černínů, se změnila v zajímavé barokní sídlo. Největší anglický park, zajímavá rozhledna, početné rybníky a zajímavé architektonické stavby i jedna světově unikátní výstava obrazů, na nichž najdete jen a jen psy – na to vše dnes narazíte na stohektarovém pozemku.

MapaKrásný dvůr
videoKrásný dvůr
...
video video

Krásný dvůr

Bambusy

Bambusy V Asii se říká, že pouze v bambusu se snoubí ženský a mužský prvek. Ladnost stébel, to jsou prý ladné křivky ženského těla, vitalita a pevnost stonku jsou zase symbolem mužské síly. Na světě jich roste víc než tisíc druhů a díky velké rozmanitosti je lze pěstovat i v našich podmínkách. Přesvědčit se o tom můžeme na zahradě pana Kastnera z Lenešic.

MapaBambusy
videoBambusy
...
video video

Bambusy

Nejvýše položené letecké muzeum v Evropě

Nejvýše položené letecké muzeum v Evropě Na následující reportáži je zajímavé to, že je celá spojená s výškami, nebem a lidskými osudy. Zavítáme do malé krušnohorské obce Kovářská. Partě kluků - nadšenců se tady povedl kousek vskutku husarský. Založili tady nejvýš položené letecké muzeum v Evropě. Najdete tady unikátní stroje i trosky havarovaných letadel, osobní věci posádek a různě důležité dokumenty, které se podařilo těmhle nadšencům získat. A tak se z kuriozní sbírky věnované událostem jednoho jediného dne – 11. září 1944 – stala sbírka, která tohle nenápadné město proslavila i za oceánem.

MapaNejvýše položené letecké muzeum v Evropě
videoNejvýše položené letecké muzeum v Evropě
...
video video

Nejvýše položené letecké muzeum v Evropě

Červený Hrádek

Červený Hrádek Na malém vršku nedaleko Jirkova v severních Čechách stojí malebný zámeček Červený Hrádek. Červený se mu začalo říkat podle barvy zdiva, která mezi zelení stromů zářila do okolí. V průběhu staletí změnila stavba několikrát svou podobu a dnes je fasáda zámku žlutá. Červené zůstalo pouze nádvoří, které v současnosti zdobí dřevěné pohádkové postavy.

MapaČervený Hrádek
videoČervený Hrádek
...
video video

Červený Hrádek

Líčkov

Líčkov Žatecko je známé hlavně pěstěním chmele, tedy zeleného zlata, které proslavilo tuto oblast po celém světě. Tentokrát se však podíváme za jinou zajímavostí zdejšího kraje. Zasazen mezi chmelnice, asi osm kilometrů Žatce, se na příkrém ostrohu vypíná Líčkov, původně hrad, postupně přestavovaný na zámek.

MapaLíčkov
videoLíčkov
...
video video

Líčkov

Další stránky:« 55 56 57 58 59