Reportáže v regionech

Vyhledávat podle textu »

Šumava

Šumava Andrea Toušlová nás pak zavede – kam jinam než na Šumavu. Tentokrát si vybrala jako cíl svého toulání s kamerou Modravu – dřevařskou obec, kterou si oblíbil i spisovatel Klostermann. Podíváme se na soutok tří tamních potoků – jeho výsledkem je pak divoká řeka Vydra. Na té vznikl kanál, díky nemuž se šumavské dřevo dostalo i do Prahy. V reportáži se dozvíte, proč se mu říká Vchynicko-tetovský.

MapaŠumava
videoŠumava
...
video video

Šumava

Šumava

Šumava Skončíme na Šumavě. Projdeme se naučnou stezkou Blanici, jíž dorazíme až k Křišťanovickému rybníku a ještě vám stihneme ukázat hrad, ve kterém podle legendy hospodařili opravdoví loupežníci – jde o trosky hradu Hus. Krásná pět set let stará košatá Husova lípa bude naším orientačním bodem.

MapaŠumava
videoŠumava
...
video video

Šumava

Šumava

Šumava Do nadmořské výšky 1 065 metrů vystoupáme v další reportáži. Až takhle vysoko se totiž nachází šumavská Kvilda – jedno z nejvýš položených míst v Česku. Od ní se pak vydáme k pramenům Vltavy a ukážeme vám i blízkou vltavskou slať. A samozřejmě se zmíníme i o sklářské tradici, jíž tady dýchá třeba obec Lenora.

MapaŠumava
videoŠumava
...
video video

Šumava

Šumava

Šumava Pak se projdeme po šumavských blatech. Neberte to doslova, ostatně posuďte sami: začneme v obci Prášily – ty za své jméno vděčí prachu, který s sebou přinesl sklářský průmysl. Po turistické značce jsme pak se štábem dorazili k jezeru Laka – nejmenšímu ledovcovému jezeru na Šumavě – a zapomenout jsme nemohli ani na Prášilské jezero. Kromě jedinečné přírody vám doporučujeme i Starou jímku – dozvíte se, co to je.

MapaŠumava
videoŠumava
...
video video

Šumava

Šumava

Šumava Z Moravy pak zamíříme na Šumavu. Naše reportáž se ponese v duchu ekologickém. Šumavské lesy trpí ničivými nálety lýkožrouta smrkového. Malý brouk dokáže způsobit velkou škodu. Pavel Hubený z CHKO Šumava nás provede místy, o nichž psal Karel Klostermann, a bude nám vyprávět o tom, jak se dá tomuto krásnému místu pomoct.

MapaŠumava
videoŠumava
...
video video

Šumava

Další stránky:« 16 17 18 19 20