45 minut

10. listopadu 2018

Obsah dílu

Zpožděné daňové zákony — Zpožděné daňové zákony — Podpora opozice vládních návrhů — Zdanění náhrad církvím — Zdanění náhrad církvím — Přípravy na vrchol oslav konce války — Český premiér u hlavních oslav — Bohoslužba za padlé vojáky — Příběh legionáře Otakara Husáka — Národní potravinová sbírka — Vyšetřování požáru haly ve Vysočanech — Růst platů v soudní administrativě — Nahrávky vraždy saúdského novináře — Obří vojenské cvičení arabských států — Nedožité 100. narozeniny Miroslava Horníčka — Kdo bude předsedat Senátu — Sjezd České lékařské komory — Unikátní oprava mostu pokračuje — Sídla amerických celebrit v plamenech — Méně aut za víc peněz — Výtěžek z potravinové sbírky — Národní potravinová sbírka v číslech — Komu sbírka pomáhá — Senioři nakupují potraviny on-line — Odvoz zakoupeného zboží do skladů — Dohady kolem smrti prezidentova lékaře — Potíže s načítáním kuponů na Lítačce — Záplavy v Jordánsku — Jubileum oscarového skladatele filmové hudby

Části dílu

00:33
Zpožděné daňové zákony
    Vláda do konce roku nestihne prosadit důležitý daňový balíček, ve kterém počítá například se zdaněním cigaret ze zahřívaného tabáku nebo se zjednodušením výběru některých daní. Vládou přitom prošel daňový balíček už v polovině června.
    01:12
    Zpožděné daňové zákony
      Výrazné zpoždění nabírá i druhý daňový balíček, ve kterém vláda počítá třeba se snížením DPH na vodu, točené pivo nebo třeba na kadeřnické služby. Kabinet zároveň jeho projednávání spojil s rozjezdem 3. a 4. vlny EET.
      03:54
      Podpora opozice vládních návrhů
        Hostem Událostí je Jiří Dolejš, poslanec KSČM.
        05:14
        Zdanění náhrad církvím
          Daňové zákony se v plánovaných termínech nedaří prosazovat ani opozici – včetně těch, pro které je ve sněmovně většina. Třeba komunistický návrh na zdanění náhrad církvím.
          05:52
          Zdanění náhrad církvím
            Hostem Událostí je Jiří Dolejš, poslanec KSČM.
            07:20
            Přípravy na vrchol oslav konce války
              Paříž se chystá na zítřejší oslavy stého výročí konce první světové války. Podpis dohody o příměří si v Compiegne připomněli Emmanuel Macron a německá kancléřka Angela Merkelová. Francouzský prezident se předtím setkal s americkým protějškem Donaldem Trum
              09:40
              Český premiér u hlavních oslav
                Na zítřejší oslavy do Paříže míří desítky státníků z celého světa. Českou republiku zastoupí premiér Andrej Babiš. Toho dnes čeká mimo jiné slavnostní večeře pořádaná francouzskou hlavou státu Emmanuelem Macronem.
                10:28
                Bohoslužba za padlé vojáky
                  V kostele sv. Mikuláše na Staroměstském náměstí se v podvečer konala bohoslužba při příležitosti nadcházejícího Dne veteránů a výročí konce 1. světové války.
                  10:51
                  Příběh legionáře Otakara Husáka
                    Ke konci první světové války přispěly i československé legie – hlavně ty v Rusku. Dokázaly totiž udržet transsibiřskou magistrálu a zabránily tak návratu zhruba milionu německých zajatců na západní frontu. Jedním z hrdinů byl i Otakar Husák.
                    12:52
                    Národní potravinová sbírka
                      V téměř 700 obchodech po celé republice se dnes už pošesté uskutečnila Národní potravinová sbírka. Lidé mohli během dne přímo v prodejnách věnovat přes neziskové organizace lidem v nouzi trvanlivé jídlo či drogistické potřeby.
                      14:00
                      Vyšetřování požáru haly ve Vysočanech
                        Noční požár trampolínového centra v pražských Vysočanech byl založen úmyslně. Zjistila to policie při ohledání místa se speciálně vycvičeným psem. Technickou závadu jako příčinu vyloučila už dřív.
                        14:58
                        Růst platů v soudní administrativě
                          Na třicet tisíc stoupne od ledna průměrný plat v soudní administrativě. V té je dlouhodobě podstav, protože třeba mzdy zapisovatelek nebo protokolujících úřednic jsou nižší než v případě pokladních v obchodech.
                          17:27
                          Nahrávky vraždy saúdského novináře
                            Turecko podle prezidenta Erdogana předalo nahrávky ohledně vraždy Džamála Chášakdžího Saúdské Arábii, ale i Spojeným Státům, Německu, Francii a Velké Británii.
                            17:47
                            Obří vojenské cvičení arabských států
                              Velkou pozornost věnuje světová diplomacie stupňujícímu se americkému tlaku na Írán, ale taky probíhajícímu velkému vojenskému cvičení šesti arabských armád v Egyptě.
                              20:07
                              Nedožité 100. narozeniny Miroslava Horníčka
                                Pražské Divadlo ABC připomíná nedožité sté narozeniny Miroslava Horníčka – dramatik i výtvarník právě tam hrál a režíroval skoro čtyřicet let. Životopisné údaje i jeho texty čtou během hodinového představení nejmladší členové souboru.
                                21:28
                                Kdo bude předsedat Senátu
                                  Do pondělí má volební komise Senátu dostat nominace na předsedu horní komory. Kandidáti nakonec zůstanou tři - Jaroslav Kubera za ODS, Jan Horník za STAN a Václav Hampl za lidovce. Nejsilnější kluby se na společném jméně nedohodly.
                                  22:28
                                  Sjezd České lékařské komory
                                    V Praze začal 33. sjezd lékařské komory. Orgán, který má přes 50 tisíc členů, řešil aktuální témata ve zdravotnictví. Například stárnutí lékařů, jejich průměrný věk se zastavil na 52.
                                    24:34
                                    Unikátní oprava mostu pokračuje
                                      Na hracholuské přehradě na Plzeňsku se dnes stavbařům podařilo dokončit přetočení první části železničního mostu o 180 stupňů. Jde o unikátní způsob opravy mostu, kterou v Evropě zatím nikdo nikdy nevyzkoušel.
                                      25:20
                                      Sídla amerických celebrit v plamenech
                                        Trojice lesních požárů dál pustoší americkou Kalifornii. V plamenech už zemřelo nejmíň 9 lidí, na 35 se pohřešuje. Oheň přiživuje silný vítr zvaný Santa Anna, který vane rychlostí až 80 kilometrů v hodině.
                                        27:42
                                        Méně aut za víc peněz
                                          Ceny nových aut v Česku rostou. Zdražují osobní vozy všech výrobců, současně je na trhu také méně modelů od všech značek. V porovnání se začátkem roku až o třetinu. Projevuje se už zavedení nových emisních norem, které platí od 1. září.
                                          29:50
                                          Výtěžek z potravinové sbírky
                                            Už pošesté dnes Češi svými nákupy pomáhali potřebným. V dalším ročníku Národní potravinové sbírky poslali jídlo a hygienické potřeby seniorům, chudým rodinám a dalším lidem v nouzi.
                                            32:42
                                            Národní potravinová sbírka v číslech
                                              Do letošního ročníku se zapojilo necelých sedm set prodejen napříč republikou. S distribucí pomáhalo více než 4200 dobrovolníků a zboží potřebným rozdělují na tři stovky neziskových organizací.
                                              33:27
                                              Komu sbírka pomáhá
                                                Letošní sbírka upozorňuje na tíživou situaci rodičů, kteří se sami starají o děti. Mnohdy ale nemají na nákup základních potravin. Jídlo je jednou z největších položek i pro Lenku Bártovou, která má handicapovanou dceru.
                                                36:19
                                                Senioři nakupují potraviny on-line
                                                  Z některých obcí a měst mizí prodejny s potravinami. Stále nedostupnější se stávají pro seniory a lidi s handicapem. Pomáhat jim začaly internetové obchody a nově se zapojila i organizace Konto Bariéry.
                                                  37:52
                                                  Odvoz zakoupeného zboží do skladů
                                                    Dnešní sbírka oficiálně skončila v 18 hodin. Nicméně dobrovolníci v řadě obchodů ještě zůstávají minimálně proto, aby pomohli s odvozem zakoupeného zboží.
                                                    38:29
                                                    Dohady kolem smrti prezidentova lékaře
                                                      Na sociálních sítích pokračuje výměna názorů kolem smrti prezidentova lékaře Petra Halaty. Zemřel v Šanghaji – delegace to zjistila až po přepočítání lidí na palubě vládního speciálu; pak odletěla.
                                                      39:21
                                                      Potíže s načítáním kuponů na Lítačce
                                                        Nepřehledný seznam platných kuponů a několikrát načítané karty. To jsou problémy, se kterými se víc než 2 měsíce od spuštění nového systému Lítačka v Praze a ve Středočeském kraji stále setkávají řidiči autobusů, vlakoví průvodčí i revizoři.
                                                        40:56
                                                        Záplavy v Jordánsku
                                                          Nejméně 12 lidí zemřelo při ničivých záplavách v Jordánsku. Úřady po sérii prudkých dešťů evakuovaly turisty ze starověké Petry i několika dalších hojně navštěvovaných míst. Vyhledat bezpečné místo musely tisíce zahraničních návštěvníků i místních.
                                                          41:19
                                                          Jubileum oscarového skladatele filmové hudby
                                                            Ennio Morricone – jeden z největších autorů filmové hudby slaví devadesátiny. Složil doprovod k víc než pěti stovkám filmů, za Osm hrozných amerického režiséra Quentina Tarantina získal Oskara, stejně tak jako za celoživotní dílo.
                                                            Přehrát celé video
                                                            Stopáž44 minut
                                                            Další díl
                                                            11. listopadu 2018

                                                            Přehled dílů

                                                            Stopáž55 minut

                                                            27. března

                                                            Headlines — Ústupky výměnou za hladké jednání o korespondenční volbě — Obstrukce při jednání o korespondenční volbě — Celkový počet hodin jednání — Vyjednávání o detailech korespondenční volby — Vyšetřování příčin neštěstí v Baltimoru — Příspěvek na nákup munice pro Ukrajinu — Odhalení proruské sítě v Česku — Trest pro sbormistra za zneužívání dětí — Prodej o velikonočních svátcích — Výdělky doktorandů — Propuštění v Diamu — Protest proti změnám v RTVS — První republika v umění — Ostraha hranic v Pobaltí — Odhadovaný růst německé ekonomiky — Požár v jablonecké nemocnici — Inspirace nemocnou princeznou — Skoro letní Velikonoce — Předpověď počasí na Velikonoce a další dny — Předčasně probuzená příroda — Roubování ovocných stromů — Debata o velvyslanci v Rusku — Nehoda autobusu v Lipsku — Penze prominentů komunistického režimu — Zneškodnění útočícího medvěda — Soud o letišti v Líních — Pohybem proti obezitě školáků — Kácení nebezpečných stromů u D10 — Nová pravidla bezpečnosti v hongkongu — Nová definice tzv. anticikanismu — Operace popálené Yulie — Obvinění v kauze Ramfin — Tradiční pletení pomlázek — Oratorium Stabat Mater

                                                            27. 3. 2024 na ČT1
                                                            Stopáž55 minut

                                                            27. března

                                                            Znakový jazyk a skryté titulky

                                                            27. 3. 2024 na ČT24
                                                            Stopáž53 minut

                                                            26. března

                                                            Bezpečnostní situace ve světě podle prezidenta a BIS — Rizika pro Česko — Pocit bezpečí v Česku — Opatření v evropských městech — Očekávané oživení ekonomiky — Co brzdí ekonomiku — Náraz lodě do mostu v Baltimoru — Příčina kolize lodě s mostem — Poplatky za veřejnoprávní média — Pásmo Gazy bez příměří — Slovinsko k munici pro Ukrajinu — Srpen v zemi indiánů — Londýnský soud o Assangovi — Peníze na léčbu vzácných chorob — Rezignace krnovského starosty — Kontroly na silnicích — Kvetoucí stromy ohrožené mrazem — Zřícení dálničního mostu — Pátrání po přeživších a obětech — Proč se most zhroutil — Případy zřícení mostů — Úlevy pro evropské zemědělce a další protesty — Potíže malých mlékáren — Snížení pracovní doby německých strojvedoucích — Požár barokního kostela — Likvidace chovu slepic nakaženého salmonelou — Rekordní ceny kakaa — Velikonoční víkend mimo domov — EZKarta s novými funkcemi — Nové podmínky pro rybaření na jihu Čech — Vjezd na Staré město v centru Prahy — Poškozené nové dílo Banksyho — Noční běh pro Světlušku

                                                            26. 3. 2024 na ČT1
                                                            Stopáž53 minut

                                                            26. března

                                                            Znakový jazyk a skryté titulky

                                                            26. 3. 2024 na ČT24
                                                            Stopáž54 minut

                                                            25. března

                                                            Josef Středula se vrací do čela ČMKOS — Vedení ČMKOS — Josef Středula — Podpora Josefa Středuly — Výzva RB OSN k příměří v Gaze — Devět lidí je zraněných po ruském raketovém útoku na Kyjev — Napodobeniny zboží na českém trhu — Důvěra v českou ekonomiku — Vyšetřování pátečního teroristického útoku — Trest pro Miroslava Závadu — Podání přiznání k dani z příjmů — Svatjalana Cichanouská v Praze — Návrat soch na průčelí paláce Savarin — Příprava staveb nových jaderných bloků — Zisk bank v ČR — Kontrola kamionů na severu Moravy — Mráz, sníh a silný vítr — Nové případy nákazy černým kašlem — Očkování proti černému kašli — Černý kašel — Jak poznat černý kašel — Slovensko před druhým kolem voleb — Zdravotní stav Miloše Zemana — Změny ve společnosti Boeing — Nové sazby mýtného — Nařízení o digitálních trzích — Napětí v Rudém moři nepolevuje — Odlování ředitelky ze základní školy — Protesty proti úpravě vodního zákona — Plicních ventilátory pro Ukrajinu — Kauza Donalda Trumpa — Nebezpečné serpentiny u Bečova nad Teplou — Polární záře — 50 let čipových karet — Ferraty před začátkem sezony — Záchrana hospodářských zvířat

                                                            25. 3. 2024 na ČT1
                                                            Stopáž54 minut

                                                            25. března

                                                            Znakový jazyk a skryté titulky

                                                            25. 3. 2024 na ČT24
                                                            Stopáž51 minut

                                                            24. března

                                                            Vítězové prvního kola slovenských prezidentských voleb — Výsledky 1. kola prezidentských voleb — Průběh sčítání hlasů — Účast v 1. kole prezidentských voleb na Slovensku — Volební noc ve štábu Ivana Korčoka — Profily prezidentských kandidátů — Volební noc ve štábu Petera Pellegriniho — Zajímavosti kolem slovenských voleb — Ukrajina o terorsimu v Rusku — Státní smutek za oběti krveprolití — Jednání o důchodové reformě — Květná neděle — Obnova poničených chmelnic — Řidiči mladší 18 let — Čip k trénování umělé inteligence — Polární záře — 15 let od odvolání vlády Mirka Topolánka — Nákupy před Velikonocemi — Ceny potravin — Nákupy potravin ze dvora — Nákupy v Polsku a Německu — Počasí o Velikonocích — Boje na Ukrajině — Evropská podpora zbrojařů — Podpora evropského obranného průmyslu — Demolice nadjezdu na D1 — Bourání mostu nad D1 — Pochod na podporu Palestiny — Požár rodinného domu — Nový zákon o audiovizi — Guterres u Gazy — Protesty proti dolu v Srbsku — Návštěvnická sezona v kroměřížském zámku

                                                            24. 3. 2024 na ČT1
                                                            Stopáž51 minut

                                                            24. března

                                                            Znakový jazyk a skryté titulky

                                                            24. 3. 2024 na ČT24
                                                            Stopáž50 minut

                                                            23. března

                                                            Krveprolití v Moskvě — Vyšetřování útoku v Moskvě — Místo teroristického útoku — Reakce na útok v Rusku — Vyprošťovací práce na místě útoku — Terorismus v historii Ruska — Přednostní právo ve sněmovně — Část firem snížila počet lidi pracujících na dohodu — Vítr na Moravě — Protest za odstoupení vlády — Prezidentské volby na Slovensku — Volební den na Slovensku — Dění ve volebních místnostech — Sčítání hlasů a výsledky voleb — Sídlo slovenského prezidenta — Dobrovolníci uklízejí Česko — Uzavírka D1 na Vysočině — Čištění letadel v Kunovicích — Vážná nemoc princezny Catherine — Pokuty za průjezd na oranžovou — Porušení přednosti v jízdě — Lidé v Líšťanech odmítli větrníky — Sbírka na zbraně pro Ukrajinu — Nová expozice v pražské zoo — Soběstačnost ve výrobě léků — Rumcajsova lavička v Jičíně — Národní sbírka zlozvyků

                                                            23. 3. 2024 na ČT1
                                                            Stopáž50 minut

                                                            23. března

                                                            Znakový jazyk a skryté titulky

                                                            23. 3. 2024 na ČT24

                                                            Události na sociálních sítích

                                                            Napište nám