49 minut

1. listopadu 2016

Obsah dílu

Headlines — Schůzka nejvyšších ústavních činitelů — Vládní postoj k Číně — Spor o status čínského hospodářství — Rekordní přebytek státního hospodaření — Měsíc do EET pro restaurace a hotely — Favorité předvolebních průzkumů — Zachránce Židů prohlášen po 71 letech za mrtvého — Výslechy v kauze reorganizace policie — Rozpad koalice v Jihlavě — Pokus o útěk Radovana Krejčíře — Poslední návštěva ve vile Karla Čapka — Kým byl Milan Andres? — Opravna letadel v zisku — Přípravy skiareálů na start sezony — Nové tresty za dopravní prohřešky — Pokutování za rychlou jízdu — Povinné kontroly kotlů — Vyšší platy pro učitele učitelů — Bitva o Mosul — Skandál kolem jihokorejské prezidentky — Cenové zpřístupnění biologické léčby pacientům — Nevýhodné spekulace s byty — Čínská stíhačka Modrý drak — Klub surfařů ve válečné zóně — Manekýnou po rakovině prsu

Části dílu

00:01
Headlines
    Přehled zpráv.
    00:34
    Schůzka nejvyšších ústavních činitelů
      Poprvé od vydání prohlášení čtyř ústavních činitelů k Číně se všichni aktéři sešli na pražském hradě s prezidentem k jednání o zahraniční politice. Všichni prohlásili, že tématem nebyl vztah Česka k Číně.
      04:57
      Vládní postoj k Číně
        Hostem Událostí je ministr obrany Martin Stropnický /ANO/.
        07:50
        Spor o status čínského hospodářství
          Jedna z oblastí, ve které se Miloš Zeman s vládou na téma Čína neshodnou je, zda jí přiznat status tržní ekonomiky. Zatímco prezident to podporuje, proti je nejen kabinet ale také odbory.
          10:27
          Rekordní přebytek státního hospodaření
            Letošní rozpočtový přebytek totiž během října stoupl na téměř 100 miliard korun. To je bezmála o 130 miliard lepší číslo než loni a nejlepší výsledek v české historii. Vláda těží z rychle rostoucí ekonomiky, nízké nezaměstnanosti a také vyššího výběru dan
            12:48
            Měsíc do EET pro restaurace a hotely
              Už jen jeden měsíc a elektronická evidence tržeb začne v Česku platit pro hoteliéry a restauratéry. Zkušební provoz se ale spouští už dnes. Podnikatelé si tak EET mohou vyzkoušet v předstihu a případné nedostatky doladit bez jakýchkoli sankcí.
              15:39
              Favorité předvolebních průzkumů
                Ze skoro vyhraného boje demokratické kandidátky Clintonové je napínavý thriller. Jeden z uznávaných voličských průzkumů přiřkl po dlouhé době vedení republikánu Trumpovi.
                17:55
                Zachránce Židů prohlášen po 71 letech za mrtvého
                  Po 71 letech prohlásily švédské úřady Raoula Wallenberga za mrtvého, od zatčení sovětskou kontrarzovědkou v roce 1945 o něm nebyly žádné zprávy. Bývalý diplomat zachránil nejméně 20 tisíc maďarských Židů před koncentračními tábory.
                  18:19
                  Výslechy v kauze reorganizace policie
                    Bývalý detektiv ÚOOZ Jiří Komárek dokončil výpověď před sněmovní vyšetřovací komisí k reorganizaci policie. Právě on před časem obvinil prezidenta sboru Tomáše Tuhého z brutálního úniku informací.
                    19:09
                    Rozpad koalice v Jihlavě
                      Živý vstup redaktorky Blanky Poulové.
                      20:49
                      Pokus o útěk Radovana Krejčíře
                        Radovan Krejčíř se podle jihoafrických médií znovu pokusil uprchnout z vězení. Úřady ho proto převezly do jiné káznice a ostrahu zvýšily na maximum.
                        21:05
                        Poslední návštěva ve vile Karla Čapka
                          Poslední příležitost vidět původní interiér bytu Karla Čapka nabídla radnice Prahy 10. Polovinu vily obou bratrů odkoupila před třemi lety.
                          25:06
                          Kým byl Milan Andres?
                            Místopředseda Českého svazu bojovníků za svobodu Milan Andres popřel, že za minulého režimu řídil donašeče v armádě. Co přesně bylo náplní jeho práce ve vojenské kontrarozvědce, ale neřekl.
                            26:50
                            Opravna letadel v zisku
                              Zvyšování výroby a nabírání nových zaměstnanců. Dva měsíce po ukončení insolvenčního řízení opravna letadel Job Air v Mošnově znovu roste a vydělává.
                              27:27
                              Přípravy skiareálů na start sezony
                                Češi si letos na tuzemských horách zalyžují zhruba za stejné peníze jako loni. Podle asociace horských středisek zdraží skipasy v průměru jen o procento.
                                29:42
                                Nové tresty za dopravní prohřešky
                                  Novelu silničního zákona, která upravuje výši pokut a bodů má ministerstvo dopravy kompletně připravenou. Dnes ji oficiálně představilo poslancům hospodářského výboru. Zákon přijali bez větší kritiky. Teď začně legislativní kolečeko.
                                  33:14
                                  Pokutování za rychlou jízdu
                                    Pokutování za rychlou jízdu má svoje kritiky - podle nich takový trest bezpečnost provozu nijak nezvyšují.
                                    35:39
                                    Povinné kontroly kotlů
                                      Úřady budou moci kontrolovat, čím lidi doma topí v kotlích. Novelu o ochraně ovzduší podepsal prezident Zeman. Prověrky umožňuje od ledna.
                                      35:59
                                      Vyšší platy pro učitele učitelů
                                        Téměř jedna miliarda korun poputuje v příštím akademickém roce na pedagogické fakulty. Peníze by školy z části měly využít na platy pracovníků. Podle ministerstva školství si totiž zaměstnanci těchto fakult vydělávají méně než jinde.
                                        38:13
                                        Bitva o Mosul
                                          Irácká armáda narazila v Mosulu na tuhý odpor islamistů. Na vládní síly nastražili množství výbušnin. Přesto si speciální jednotky připsaly úspěch - obsadily budovu státní televize.
                                          38:29
                                          Skandál kolem jihokorejské prezidentky
                                            Pozice jihokorejské prezidentky v ohrožení - tisíce lidí žádají, aby odstoupila - protože do státních záležitostí nechala zasahovat blízkou přítelkyni. Tu vyšetřuje policie kvůli podezření, že směňovala vliv za peníze od velkých firem.
                                            40:19
                                            Cenové zpřístupnění biologické léčby pacientům
                                              Moderní biologická léčba využívaná například u rakoviny nebo roztroušené sklerózy, by podle ministra zdravotnictví mohla být přístupnější. Dosáhnout toho chce snížením cen jednotlivých medikamentů.
                                              41:05
                                              Nevýhodné spekulace s byty
                                                Koupili si byty, platí účty, a přesto mohou skončit na ulici. Odhadem stovky rodin žijí v domech, kterým hrozí bankrot. Hlavně na severozápadě Čech. Společenství vlastníků táhnou k zemi spekulanti, kteří byty pronajímají sociálně slabým.
                                                43:06
                                                Čínská stíhačka Modrý drak
                                                  Čínská stíhačka J20 se představila veřejnosti. Stroj s přízviskem Modrý drak má být vybavený technologií, která ho maskuje před detektory radarů.
                                                  43:25
                                                  Klub surfařů ve válečné zóně
                                                    Navzdory nepřátelství, které už vyústilo v mnoho konfliktů, se mezi Izraelem a Palestinou dají zaznamenat i momenty porozumění.
                                                    45:50
                                                    Manekýnou po rakovině prsu
                                                      12 žen, jejichž život změnila rakovina prsu - 12 předních českých návrhářek - výsledkem jejich spolupráce byla módní přehlídka, která se stala součástí letošního Designbloku.
                                                      Přehrát celé video
                                                      Stopáž48 minut
                                                      Další díl
                                                      2. listopadu 2016

                                                      Přehled dílů

                                                      Stopáž54 minut

                                                      13. května

                                                      Headlines — Rychlejší růst cen — Inflace v dubnu — Které zboží a služby nejvíce zdražily — Měnová politika ČNB — Ruský postup v okolí Charkova — Nový ruský ministr obrany — Protesty v Tbilisi — Příprava na stavbu nových jaderných bloků — Soud v kauze uplácení kolem rozdělování bytů v Brně — Izraelský postup v Pásmu Gazy — Zemřel Josef Michl — Festival Pražské jaro — Cvičení Lion Effort — Nominace za ČR do Evropské komise — Nehoda kamionu — Zápas hokejové reprezentace se Švývarskem — Studio o intimním chováním Čechů — Sledování pornografie — Sexuální potíže — Historie seznamek a inzerátů — Premiér Fiala v Římě — Zveřejňování trestních rozsudků — Komplikace v přijimacích zkouškách na SŠ — Převod majetku na obce — Voda u Turowa — Změny ve vyšetřování korupce na Slovensku — Šíření černého kašle — Ocenění webových portálů obcí a měst — Volby v Lotyšsku — Sledování německé strany AfD — Katalánští separatisté ztratili většinu v parlamentu — Betonování dna pod mostem u Pardubic — Natáčení vánoční pohádky

                                                      13. 5. 2024 na ČT1
                                                      Stopáž54 minut

                                                      13. května

                                                      Znakový jazyk a skryté titulky

                                                      13. 5. 2024 na ČT24
                                                      Stopáž48 minut

                                                      12. května

                                                      Nižší než plánované výdaje na obranu — Modernizace české armády — Výdaje na obranu — Válka na Ukrajině — Volby do Evropského parlamentu — Medvěd ve Zlíně — Vazby pro podvodníky — Otevření památníku v Letech pro veřejnost — Požár nákupního centra ve Varšavě — Zahradnictví plná zákazníků — Zahajovací koncert festivalu Pražské jaro — Odložené přijetí eura — Debata o přijetí eura — Opravené testy v Dipsy — Vývoj inflace — Odhalení množírny psů na Olomoucku — Pokles spotřeby piva — Produkce piva v ČR — Potíže hospod na venkově — Vojenské dodávky pro Rusko — Kompenzace pěstitelům za mrazy — Dodržování zákazu kočárů — Operace dětí se vzácnou nemocí — Parlamentní volby v Katalásnku — 30 let od krachů bank — Traktor zastavil vlaky — Opravy katedrály Notre-Dame — Výsledky Eurovize

                                                      12. 5. 2024 na ČT1
                                                      Stopáž48 minut

                                                      12. května

                                                      Znakový jazyk a skryté titulky

                                                      12. 5. 2024 na ČT24
                                                      Stopáž49 minut

                                                      11. května

                                                      Končí Národní rozvojový fond — Fond nepodpořil ani jeden projekt — Nová bankovní daň na Slovensku — Boje v Gaze — Policejní dohled nad akcemi v hlavním městě — Němečtí Rammstein v Letňanech — Válka na Ukrajině — Protesty v gruzínském Tbilisi — Vykradené chaty a chalupy — Nehoda na Plzeňsku — Vyloučení z Eurovize — Adaptace románu Bílá Voda v Národním divadle — Peněžité tresty za zločiny — Systém nemocenského pojištění — Unikátní rekonstrukce obličeje mladé ženy — Varování před medvědem na Zlínsku — Polární záře nad Českem — Zahájení hlavní sezóny v českých lázních — Lázeňský pobyt — Zkušenosti s pobytem v českých lázních — Slatinné koupele v Třeboni — Český export na Ukrajinu — Záplavy v Afghánistánu — Zdržení na cestě do Krkonoš — Krádež části trakčního vedení — Úprava mysliveckého zákona — Gaia - jméno nejmladší gorily v pražské zoo — Rozloučení s mladým fotbalistou — Běh pro Paměť národa — 10. ročník stepařského festivalu v Plzni

                                                      11. 5. 2024 na ČT1
                                                      Stopáž49 minut

                                                      11. května

                                                      Znakový jazyk a skryté titulky

                                                      11. 5. 2024 na ČT24
                                                      Stopáž53 minut

                                                      10. května

                                                      Hokejové MS v Praze a Ostravě — Fanoušci v centrech Prahy a Ostravy — Zisky z hokejového mistrovství — Hokejové MS v Ostravě — Projednávání korespondenční volby — Nová vlna ruské ofenzivy — Ruské útoky na ukrajinský Charkov — Zuzana Čaputová v Kyjevě — Protesty zemědělců — Dubnová nezaměstnanost: 3,7 % — Růst tržeb za služby — Postavení Palestiny ve strukturách OSN — Další omezení pro turisty na Baleárských ostrovech — Výstava Contemporary Problems Milana Caise — Návrh na jmenování Marka Ženíška — Počet hostů ubytovacích zařízení — Pátrání po generálovi ruské tajné služby — Požár v přírodní rezervaci Příhrazské skály — Bezpečnost při hokejovém MS — MS v hokeji 2024 — Cesty fanoušků na zápasy — Pletení hokejových ponožek — Loděnice v Děčíně v konkurzu — Protest polských zemědělců — Celosvětová opatření WHO — Vydání šesti Čechů z Ukrajiny — Setkání vedoucích kanceláří — Pád autobusu do řeky — Úložiště jaderného paliva ve Finsku — Uzavřený železniční přejezd — Cena pro zachránce židovských životů — Zlín patří modernímu designu

                                                      10. 5. 2024 na ČT1
                                                      Stopáž53 minut

                                                      10. května

                                                      Znakový jazyk a skryté titulky

                                                      10. 5. 2024 na ČT24
                                                      Stopáž54 minut

                                                      9. května

                                                      Sněmovna o korespondenční volbě — Výhrady opozice ke korespondenční volbě — Návrh korespondenční volby — Debata o korespondenční volbě — Přerušení dodávek leteckých pum USA do Izraele — Zalužnyj velvyslancem v UK — Tržby obchodníků rostou — Prognóza vývoje české ekonomiky — Vojenská přehlídka v Moskvě — Policie o vlajce se svastikou — Druhé semifinále Eurovize s českou účastí — Neobsazený post ministra pro vědu, výzkum a inovace — Průměrné ceny pohonných hmot — Zkáza po tornádech ve Spojených státech — Trestní oznámení na advokáty — Srážky zmírnily sucho — Hokejový turnaj už zítra — 50 let pražského metra — Trestní oznámení po auditu v NSA — Uzavření dolu ČSA — Protesty v Gruzii — Přípravy na volby do Evropského parlamentu — Chybějící místa v mateřských školách — Zabezpečení skály u Brošova — Vyprošťování vykolejených vagonů — Čínský prezident v Maďarsku — Pád zdi na seniorky — Vlk na předměstí Plzně — Poutní cesta z Istanbulu na Velkou Moravu

                                                      9. 5. 2024 na ČT1
                                                      Stopáž54 minut

                                                      9. května

                                                      Znakový jazyk a skryté titulky

                                                      9. 5. 2024 na ČT24

                                                      Události na sociálních sítích

                                                      Napište nám