45 minut

9. října 2016

Část: Zátah na džihádisty v Německu

Obsah dílu

Povolební reakce a vyjednávání koalic — Povolební změny na radnicích a hejtmanstvích — Povolební změny v krajích — Vítěz voleb podle preferenčních hlasů — Protiuprchlická politika jako téma kampaní — Bývalí premiéři o výsledcích voleb — Cerhenice opravené z veřejných peněz — Rozložení sil v Senátu — Dvacet let senátorem — Volební účast — Neplatná referenda v Brně a Jihlavě — Bilance řádění hurikánu Matthew — Zátah na džihádisty v Německu — Pět dní zdravotního volna? — Otrava oxidem uhelnatým — Největší dostihový závod sezony — Druhá debata prezidentských kandidátů v USA — Ocenění pro ministra financí — Nepořádní turisté v národních parcích

Části dílu

00:35
Povolební reakce a vyjednávání koalic
    Reakce na ztrátu pozic sociálních demokratů v krajích. Podle prezidenta nemohou za volební neúspěch ČSSD dosavadní hejtmani, ale spíš celostátní vedení strany. Bohuslav Sobotka za důvod prohry označil to, že jeho strana stála v čele krajů několik let.
    04:14
    Povolební změny na radnicích a hejtmanstvích
      Živý vstup redaktorky Štěpánky Martanové
      08:57
      Povolební změny v krajích
        Živé vstupy redaktorků Vlastimila Weinera, Barbory Žítkové a Radka Wiglasze
        15:12
        Vítěz voleb podle preferenčních hlasů
          Hostem Událostí je Jiří Čunek /KDU-ČSL/, starosta Vsetína a lídr kandidátky ve Zlínském kraji.
          17:16
          Protiuprchlická politika jako téma kampaní
            Někomu protiimigrační rétorika přinesla úspěch, nezabrala ale u všech. Zatímco zástupci hnutí Tomia Okamury se dostali do zastupitelstev většiny krajů, hnutí Úsvit neuspělo v žádném regionu.
            18:58
            Bývalí premiéři o výsledcích voleb
              Ani podle někdejšího předsedy vlády Vladimíra Špidly nevznikne po těchto volbách žádná vládní krize. Řekl to v Otázkách Václava Moravce. Koaliční strany teď podle něj potřebují dokončit řadu úkolů, aby se mohly v příští kampani prezentovat jako úspěšné.
              20:16
              Cerhenice opravené z veřejných peněz
                Jsou obce, na jejichž život měla regionální politika větší vliv, než je obvyklé. A případná změna krajské reprezentace se do financování jejich projektů může o to citelněji promítnout. Typickým příkladem jsou středočeské Cerhenice.
                22:24
                Rozložení sil v Senátu
                  Vládní koalice si díky vzájemným duelům udrží v Senátu většinu – minimálně 42 zákonodárců. Největší klub zůstane ČSSD. Tak silný jako v minulém období ale nebude. Z 33 křesel strana ztratí minimálně čtyři.
                  25:50
                  Dvacet let senátorem
                    Jisté je, že horní komoru Parlamentu ČR opustí jedna z jejích nejvýraznějších tváří. Přemysl Sobotka byl v Senátu v barvách ODS nepřetržitě od jeho vzniku v roce 1996. Teď už post neobhajoval. Kandidoval jen v krajských volbách a uspěl.
                    28:13
                    Volební účast
                      30:05
                      Neplatná referenda v Brně a Jihlavě
                        Spolu s volbami se konalo deset místních referend. Dvě největší – v Brně a v Jihlavě – jsou ale neplatná. V jihomoravské metropoli rozhodovali lidé o přesunu nádraží. Většina hlasujících by ho ponechala v centru města.
                        30:48
                        Bilance řádění hurikánu Matthew
                          Hurikán Matthew zabil v USA přes deset lidí a v závěru svého řádění na východním pobřeží způsobil rozsáhlé záplavy v Severní Karolíně. Počet obětí stejné bouře na Haiti přesáhl 900.
                          32:59
                          Zátah na džihádisty v Německu
                            Německá policie pátrá po dvaadvacetiletém Syřanovi, který připravoval bombový útok. Speciální komando prohledalo další byt v Chemnitzu. Včera v jiném městě našlo silnou výbušninu.
                            33:21
                            Pět dní zdravotního volna?
                              Až pět dní zdravotního volna ročně pro všechny čtyři miliony zaměstnanců. Ministryně práce chce prosadit, aby firmy povinně nabízely pracovníkům plně hrazené volné dny na uzdravení, tzv. sick days.
                              35:59
                              Otrava oxidem uhelnatým
                                36:17
                                Největší dostihový závod sezony
                                  Vrchol dostihové sezony Velká Pardubická přilákala i přes chladné počasí desetitisíce lidí. Letos se konala za mimořádných opatření např. kvůli dopingu nebo ochraně diváků.
                                  38:36
                                  Druhá debata prezidentských kandidátů v USA
                                    USA čeká v St. Louis v Missouri další debata kandidátů na prezidenta, tentokrát za mimořádně nepříznivých okolností pro Donalda Trumpa. Část vysoce postavených republikánů se od něj distancuje.
                                    41:08
                                    Ocenění pro ministra financí
                                      Andrej Babiš zvítězil jako nejlepší ministr financí rozvíjejících se zemí Evropy za rok 2016. Cenu uděloval mezinárodní časopis Global Markets ve Washingtonu.
                                      41:28
                                      Nepořádní turisté v národních parcích
                                        Národní parky napříč republikou mají problém s nepořádkem okolo cest. Lidé tam vyhazují hlavně vlhčené toaletní ubrousky. Jenže v porovnání s těmi klasickými se v přírodě rozkládají mnohem pomaleji.
                                        Přehrát celé video
                                        Stopáž48 minut
                                        Další díl
                                        10. října 2016

                                        Přehled dílů

                                        Stopáž55 minut

                                        2. května

                                        Nižší úroky — ČNB snížila úrokovou sazbu — Výhled celoroční inflace — Snížení úrokových sazeb — Rusko čelí obvinění z používání chemických zbraní — Agresivní aktivity Ruska znepokojují NATO — Mimořádná schůze Sněmovny — Změny v zákoníku práce — Mezi Prahou a Dobříší se rozjel vlak — Nižší úroda ovocnářů — Policie v Tbilisi zasáhla proti demonstrantům — V Číně se propadla dálnice — Igor Orozovič vydal první album — Nominace Pavla Tuleji — V Břeclavi zemřel chlapec po úrazu na hřišti — Poláka po letu z Kolumbie zadrželi v Praze s pěti kily kokainu — Nové trasy a čísla MHD v Ústí nad Labem — Válečný veterán Kafka slaví sto let — Energie zlevňují — Vývoj velkoobchodní ceny elektřiny — Přeplatky za energie — Biden podle průzkumu vede nad Trumpem — Návrh zákona o antisemitismu prošel Sněmovnou reprezentantů — Hospodaření státu — Nadprůměrně teplé počasí — Bezpečnostní úřad má nového šéfa — Začala společná část maturit — Demonstrace proti změnám v RTVS — Lepší kvalita vody v Seině — Příznaky postcovidového syndromu — Otická past na kamiony — Zájem o koupi řopíků klesá — Balet gala v Plzni

                                        2. 5. 2024 na ČT1
                                        Stopáž55 minut

                                        2. května

                                        Znakový jazyk a skryté titulky

                                        2. 5. 2024 na ČT24
                                        Stopáž50 minut

                                        1. května

                                        Česko slaví 20 let v Evropské unii — 20 let Česka v Evropské unii — Vstup Česka do Evropské unie — Rozšíření Evropské unie — Evropská unie po největším rozšíření — Oslavy výročí vstupu do EU — Ruské útoky na Oděsu — Slovenská sbírka na munici pro Ukrajinu — Protesty v Tbilisi — Tramvaje se vrátily na trať mezi Libercem a Jabloncem — Propad cen elektřiny — Výročí Antonína Dvořáka ve Vysoké u Příbramě — USA a další země vyzvaly Hamás k propuštění rukojmích — Pomoc z Turecka do Pásma Gazy — Zemřel Miroslav Macek — Zásahy hasičů kvůli čarodějnicím — Nová metoda operace srdce — Začala turistická sezona — Zájem o letní zájezdy — Češi si za letní dovolenou připlatí — ANO zahájilo kampaň do eurovoleb — Policie vyklidila kampus Kolumbijské univerzity — Polská prokuratura vyšetřuje Orlen — Opravy silnic a chodníků po tornádu — Nová čísla a linky MHD v Ústí nad Labem — Den otevřených dveří na letišti v Náměšti nad Oslavou — Otevření Libavé v rámci akce Bílý kámen — Sankce v souvislosti s válkou na Ukrajině — Výstava Tima Burtona v Obcním domě

                                        1. 5. 2024 na ČT1
                                        Stopáž50 minut

                                        1. května

                                        Znakový jazyk a skryté titulky

                                        1. 5. 2024 na ČT24
                                        Stopáž49 minut

                                        30. dubna

                                        Důchodová reforma — Reforma penzí — Zvyšování průměrného důchodu — Vláda schválila reformu penzí — Peníze na jaderný blok v Dukovanech — Stavba jaderných reaktorů — Vývoj hrubého domácího produktu — Česko slaví 20 let v EU — Koncert k 20. výročí vstupu ČR do EU — Pavel Tuleja kandidátem na ministra — Pavel Tuleja — Tendr na provoz vlaků — Karel III. se po týdnech vrátil na veřejnost — Kolumbijská univerzita vylučuje protestující studenty — Česko posílí bezpečnostní opatření kvůli sportovním akcím — Stezka na Olšině je znovu otevřená — Pálení čarodějnic — Hasiči varují před rizikem požárů — Požár u Horní Cerekve — Omezení kvůli suchu v Českém Švýcarsku — Největší rizika požárů — Přísnější dohled nad nevládním sektorem na Slovensku — Piráti představili kampaň do Evropských voleb — Pobrexitové kontroly — Dostupnost antikoncepce v Polsku — Střelba v Severní Karolíně — Veřejná koupaliště se chystají na sezónu — ÚOCHB v Bostonu — Sraz českých a moravských zvoníků

                                        30. 4. 2024 na ČT1
                                        Stopáž49 minut

                                        30. dubna

                                        Znakový jazyk a skryté titulky

                                        30. 4. 2024 na ČT24
                                        Stopáž54 minut

                                        29. dubna

                                        Případ výbuchů skladů v muničním areálu ve Vrběticích — Objasnění vrbětických explozí — Časová osa událostí ve Vrběticích — Kauza výbuchů ve Vrběticích — Situace na ukrajinských bojištích — Stavba Gigafactory u Dolní Lutyně — Nárůst počtu nakažených černým kašlem — Německý prezident v Česku — Sousoší svatého Vojtěcha, Radima a Radly — Obavy o zatykač na izraelské politické a vojenské špičky — Finanční pomoc pro ovocnáře — Poškozená úroda mrazy — Zrušení dětských nebo interních lůžkových oddělení — Kauza kolem společnosti J.O. Investment — Okradený našel lupiče — Varování před nebezpečím požárů — Platba za využívání internetu — Sdílení osobních údajů na internetu — Jak smazat internetovou stopu — Soud s organizací Říšští občané v Německu — Zadržení Gerarda Depardieu — Víc cyklistů na stezkách i silnicích — NKÚ o Národní sportovní agentuře — Ministr Hladík na Křivoklátsku — Daň z tichého vína — Anonymizace soudních rozhodnut — Novým primátorem Mladé Boleslavi se stal Jiří Bouška — Britsko-irský spor o migranty ze Rwandy — Mezinárodní den tance — Opravy tramvajové tratě v centru Prahy — 110 let od narození Bohumila Hrabala

                                        29. 4. 2024 na ČT1
                                        Stopáž54 minut

                                        29. dubna

                                        Znakový jazyk a skryté titulky

                                        29. 4. 2024 na ČT24
                                        Stopáž49 minut

                                        28. dubna

                                        Spotřební daň z nápojů s vysokým obsahem cukru — Zdanění slazených nápojů — Výnos spotřebních daní — Operace v Rafahu — Válka na Ukrajině — Právo spotřebitele na opravu — Kandidáti na post ministra pro vědu a výzkum — Změny v pražské MHD — Vláda o důchodové reformě — Zatčení novinářů v Rusku — Detektivní minisérie Vedlejší produkt — Končíčí čeští europoslanci — Očekávané snížení základní úrokové sazby — Sokolníci pomáhají pacientům — Soudy bez laických přísedících — Počasí v Česku opět ovlivnil prach ze Sahary — Problémy kvůli suchu — Výpadky léků pokračují — Dostupnost a ceny léků v Česku — Doručování léků na předpis — Počet lékáren v ČR — Vzpomínka na masakr v Javoříčku — Zájem cizinců o české občanství — Mráz na francouzských vinicích — Ochrana relikviáře svatého Maura — Trauma v životě českých dětí — Zásahem policie skončil včerejší pražský Majáles — Tisíce pstruhů do krkonošských řek — 680 let od povýšení pražského biskupství na arcibiskupství — Záchrana šlechtického sídla v Uherčicích

                                        28. 4. 2024 na ČT1
                                        Stopáž49 minut

                                        28. dubna

                                        Znakový jazyk a skryté titulky

                                        28. 4. 2024 na ČT24

                                        Události na sociálních sítích

                                        Napište nám