48 minut

11. října 2013

Část: České dráhy budou propuštět

Obsah dílu

Headlines — Vyšetřování kauzy MUS nekončí ani po vynesení rozsudku — Zdravotnické odbory mají stávkovou pohotovost — Kdo je otcem? — České dráhy budou propuštět — Obrazy z Kampy do Hradce Králové — ÚS zavalený stížnostmi k odměňování advokátů — Policie se zaměřila na řidiče pod vlivem drog — Kontroverzní německý biskup — Počasí rozdělilo Česko — Zločin zachycený amatérskou kamerou — Kvalita polských potravin — Stádo krav mimo ohradu — Nová léčba Alzheimrovy choroby?

Části dílu

00:02
Headlines
    Přehled zpráv.
    00:37
    Vyšetřování kauzy MUS nekončí ani po vynesení rozsudku
      Švýcarská prokuratura oznámila, že čtvrtečním rozsudkem nad exmanažery MUS případ nekončí. Mohou padnout nová obvinění a ve spolupráci s českou justicí by Švýcaři mohli otevřít i další kauzy.
      05:57
      Zdravotnické odbory mají stávkovou pohotovost
        Podle odborů hrozí, že pokud vláda nepřidá další peníze do zdravotnictví, zkrachuje až třicet nemocnic. Odboráři vyhlásili stávkovou pohotovost, dnes je podpořila i ČMKOS.
        13:11
        Kdo je otcem?
          Bývalý manžel, nebo biologický otec? Koho úřady skutečně považují za otce dítěte? Krátce po rozvodu žena otěhotněla s novým přítelem. V matrice byl jako otec zapsán její exmanžel. Pro všechny tři je současný stav nepřijatelný.
          15:41
          České dráhy budou propuštět
            Liberalizace české železnice pokračuje. Evropská unie chce od roku 2015 ještě víc otevřít trh konkurenci. České dráhy proto budou snižovat stavy, o práci tak může přijít až tisíc idí.
            17:34
            Obrazy z Kampy do Hradce Králové
              Část sbírky Musea Kampa se možná přestěhuje do Hradce Králové. Alespoň tak to plánuje sběratelka umění Meda Mládková. Podmínkou ale je, aby město postavilo novou galerii podle projektu Josefa Gočára.
              19:50
              ÚS zavalený stížnostmi k odměňování advokátů
                Ústavní soud v letošním roce snížil odměny pro advokáty. Nižší soudy to respektují. Firmy, které si advokáty najímaly, ale přišly o zisky, a proto se na nejvyšší instanci obrací.
                22:26
                Policie se zaměřila na řidiče pod vlivem drog
                  Stále víc řidičů sedá za volant pod vlivem drog. Ukazují to policejní statistiky. Testy na přítomnost narkotik proto teď policie provádí častěji než dřív.
                  24:30
                  Kontroverzní německý biskup
                    Vlastní luxusní dům, za chudými létá první třídou. Hamburské státní zastupitelství mu proto hrozí pokutou. To limburské zase zvažuje žalobu za zpronevěru.
                    26:55
                    Počasí rozdělilo Česko
                      Teploty v západní a východní polovině České republiky dělilo ve stejný okamžik 18 stupňů Celsia. V Krušných horách padal sníh, naopak na Valašsku si užívali tepla.
                      28:33
                      Zločin zachycený amatérskou kamerou
                        Přestupky a trestné činy zachycené amatérskou kamerou. Po umístění na internetu jsou dobrou pomůckou pro policii k dopadení pachatele. Jenže Úřad na ochranu osobních údajů to kritizuje.
                        31:16
                        Kvalita polských potravin
                          Další problémové potraviny z Polska: žampiony, které se objevily taky u nás, obsahují skoro 4x víc pesticidů, než povoluje limit. Tamní úřady přitom nedávno zahájily kampaň, která má zlepšit pověst jejich produktů.
                          42:07
                          Stádo krav mimo ohradu
                            Obyvatelé části Guty v Třinci mají problémy s místním zemědělcem. Obávají se jeho stáda krav a býků, které už několikrát uteklo z ohrady, volně se procházelo po okolí a zničilo majetek. Stížnosti teď řeší policie.
                            44:23
                            Nová léčba Alzheimrovy choroby?
                              Britští vědci testují novou léčivou látku, která může pomoci pacientům s Alzheimrovou chorobou. Látku zatím úspěšně vyzkoušeli na myších, u kterých zabránila odumírání mozkových buněk.
                              Přehrát celé video
                              Stopáž45 minut
                              Další díl
                              12. října 2013

                              Přehled dílů

                              Stopáž54 minut

                              24. května

                              Headlines — Návrh státního rozpočtu na příští rok — Požadavky ministrů na změny v rozpočtu — Hospodaření státu — Reakce z Izraele na rozhodnutí Mezinárodního soudního dvora — Boje na Ukrajině — Nehoda prezidenta Pavla — Kontroverzní výroky poslance Tomia Okamury — Změny na ruských ministerstvech a v armádě — Čínské cvičení u Taiwanu — Feriho trestní kauza — Zemřel herec a režisér Jan Kačer — Vzpomínky na Jana Kačera — Přípomínka Jana Kačera ve vysílání ČT — Dostavba pražského okruhu — Návrh zákona o odměňování zdravotníků — Úspory českých domácností — Srážka vlaku s lokomotivou — Úspěch českých hokejistů — Ceny ovoce a zeleniny — Ceny výrobců v zemědělství — Ceny ovoce v Polsku — Produkce zeleniny v ČR — Zřícení budovy na Mallorce — Hlasovací lístky před volbami do EP — Propuštění Iva Kaderky — Uctění památky vězňů z Jáchymova — Zákazy předjíždění kamionů — Valorizace finančních náhrad církvím — Cla na čínské elektromobily v USA — Vydatný déšť na jižní Moravě — Hledání invazních druhů rostlin a zvířat — Předvolební kampaň ve Francii — Nový bezpečnostní přeliv na Orlíku — Přípravy všesokolského sletu — Aréna bratří Formanů

                              24. 5. 2024 na ČT1
                              Stopáž54 minut

                              24. května

                              Znakový jazyk a skryté titulky

                              24. 5. 2024 na ČT24
                              Stopáž54 minut

                              23. května

                              Headlines — Stávka v justici — Výdělky soudních zaměstnanců — Průměrný plat zaměstnanců soudů — Nepřímá jednání o izraelských rukojmích — Útoky v Charkově — Čistky na ruském ministerstvu obrany — Energetické úspory českých domácností — Sněmovna o propouštění bez udání důvodu — Nehoda autobusu v Praze — ÚOHS a digitalizace — Čínské cvičení u Tchajwanu — Soudní rozhodnutí nad pachatelem atentátu na slovneského premiéra — Mezinárodní veletrh Svět knihy — Tichá místa na Filozofické fakultě UK — Průměrné ceny pohonných hmot — Falešné lístky na hokej — Sledování hokeje na náměstích — Bouřky v Česku — Hromadné bitka na stadionu — Pořadatelé fotbalových utkání — Okolnosti incidentu na stadionu v Plzni — Propuštění v Zetoru — Německá podpora Ukrajiny — Neštěstí v Mexiku — Jak žádat o voličský průkaz — Debata kandidátů na předsedu EK — Debata ČT před eurovolbami — Závadná voda ve studních — Výpovědi pro zaměstnance z lomu ČSA — Fotografie z Evropského kosmického teleskopu — Kampaň hnutí SPD a Trikolora před volbami do Evropského parlamentu — Nález kostí mamutů v Gobelsburgu — Návrhy na přestavbu haly hlavního vlakového nádraží — Pokuta pro Mondelez v EU — Vyprodavné výpravy do šumavské divočiny — Nové album Lennyho Kravitze

                              23. 5. 2024 na ČT1
                              Stopáž54 minut

                              23. května

                              Znakový jazyk a skryté titulky

                              23. 5. 2024 na ČT24
                              Stopáž55 minut

                              22. května

                              Headlines — Rychlejší oddlužení — Zkrácení doby oddlužení — Počet osobních bankrotů — Spor o uznání nezávislosti Palestiny — Britské volby — Euro pod 25 korun — Výva k nástupu Dominika Feriho do vězení — Otřesy v německé AfD — Zasedání slovenské bezpečnostní rady — Strategická komunikace Česka — Jmenování ministra Ženíška — Válka na Ukrajině — Politická debata o penzích — Tajemství na scéně Národního divadla — Jednání zemědělců s ministry — Výroba osobních aut v ČR — Vlci na Vysočině — Škody po bleskové povodni — Krádeže věcí z aut — Počty krádeží věcí z aut — Krádeže aut — Chybí policisti — Dětské skupiny jako náhrada za mateřské školy — Ovace pro hendikepovaného poslance — Pátrání v Normandii po uprchlém vězni — Stěhování hokejových týmů — Tornádo v Greenfieldu — Češi tisknou známky pro Slovensko — Skládání vlády v Nizozemsku — Příběh záchranáře Zdeňka Mikuly — Spor o zastávku v Čeladné — Lední medvědi v novém výběhu pražské zoo — Výstava absolventů Fakulta umění a designu J. E. Purkyně

                              22. 5. 2024 na ČT1
                              Stopáž55 minut

                              22. května

                              Znakový jazyk a skryté titulky

                              22. 5. 2024 na ČT24
                              Stopáž55 minut

                              21. května

                              Headlines — Nová jednání tripartity — Snaha o obnovení jednání tripartity — Hodnocení ekonomické situace v Česku — Nálady ve slovenské společnosti — Rozšíření tzv. Milostivého léta — Dluhy českých domácností — Návrh na obžalobu za převaděčství — Emoce kolem žádosti o zatykač — Státní smutek v Íránu — 10 let od rozsudků v kauze metanol — Pravidla EU pro umělou inteligenci — Franz Kafka v Muzeu literatury — Návrhy na státní vyznamenání — Spotřeba plynu v Česku — Skandál britského zdravotnictví — Výstraha před silnými bouřkami — Maskoti hokejového mistrovství v Česku — Stárnoucí lékaři bez nástupců — Ordinace praktických lékařů — Příběh 92letého lékaře — Nedostatek specialistů a dlouhé čekací lhůty — Drama na palubě letu do Singapuru — Výše dividendy pro akcionáře ČEZu — Útoky na německé politiky — Zapojení českých firem do výroby F-35 — Prezident v Pardubickém kraji — Zaýká v Polsku kvůli podezření ze sabotáže — Péče o městské aleje — Falešný bankéř v Brně — Zemřel Otakar Binar — Doklady pro Ukrajince v zahraničí — Pomoc EU Ukrajině — Druhé kolo přijímacích zkoušek na SŠ — Psychické potíží mladých lidí — Mistrovství světa v muškaření — Taneční projekt Sny a Svědomí

                              21. 5. 2024 na ČT1
                              Stopáž55 minut

                              21. května

                              Znakový jazyk a skryté titulky

                              21. 5. 2024 na ČT24
                              Stopáž55 minut

                              20. května

                              Headlines — Preuident Íránu po smrti — Pátrání po vrtulníku s prezidentem — Rozdělení moci v Íránu — Vliv na politickou situaci v regionu — Návrh na zatykač na lídry Hamásu a Izraele — Reakce izraelských politiků na žádost o zatykač — Ceny výrobců v zemědělství klesly, v průmyslu rostly — Boje o Vovčansk — Státní podpora dětských skupin — Zrušení schůzky lídrů slovenských stran — Britský soud o J. Assangovi — Smlouva LOM Praha a Lockheed Martin — Slovenské herecké legedy v jedné hře — Prezident o rozpočtu na příští rok — Priority pro českou ekonomiku — Šíření černého kašle — Servis kolem hokejového turnaje — Nehoda malého letadla v Milovicích — Havrani škodí na polích — Dotace na výměnu kotle — Náhrady za neekologické kotle — Čím nahradit kotel — Supercela nad Litomyšlí — Škody po bouřce — Výdělky ve zdravotnictví — Odtah havarované lodi v Baltimoru — Nový prezident Tchaj-wanu — Kampaň Spolu do eurovoleb — Nehody motocyklistů kvůli rychlosti — Dostavba pruhu na D3 u Tábora — Festival v Cannes — Protestvní koncert moravských filharmoniků — Úspěšnost maturantů — Problémy s účtováním v MHD v Hradci Králové — Český příspěvek k výzkumu mikrometeoritů — Orchestr La Scaly na Pražském jaru

                              20. 5. 2024 na ČT1
                              Stopáž55 minut

                              20. května

                              Znakový jazyk a skryté titulky

                              20. 5. 2024 na ČT24

                              Události na sociálních sítích

                              Napište nám