48 minut

10. září 2013

Část: Sýrie obrací

Obsah dílu

Headlines — Sýrie obrací — Transparentní financování kampaní — Domácí porody ve Štrasburku — Firmy nenabírají ani nepropouštějí — Dvořákova Praha — Odklad eNeschopenek — Vydání Kevina Dahlgrena — Česká pošta jako taxi — Stavební spoření — Akce proti plýtvání jídlem — Indie odsoudila 4 pachatele brutálního znásilnění, které pohnulo tamní společností — Příspěvky na péči — Přiznání přes YouTube — Jak se dělá Krakonoš

Části dílu

00:00
Headlines
    Přehled zpráv.
    01:06
    Sýrie obrací
      Sýrie se vzdá chemických zbraní, aby odvrátila útok spojenců. Barack Obama označil tento krok jako průlomový. Syrská opozice varuje, že obyvatelstvo zůstane i tak v ohrožení.
      07:37
      Transparentní financování kampaní
        Strany si zřizují transparentní účty na financování kampaní.
        13:41
        Domácí porody ve Štrasburku
          Evropský soudní dvůr projednává stížnost dvou Češek, které žalují stát kvůli tomu, že nemohly rodit doma. Stát považuje domácí porody za rizikové.
          16:32
          Firmy nenabírají ani nepropouštějí
            Firmy neplánují další propouštění zaměstnanců, ale nebudou ani nové nabírat. Zaměstnavatelé vyčkávají, co přinese další vývoj ekonomické situace.
            18:43
            Dvořákova Praha
              6. ročník hudebního festivalu Dvořákova Praha startuje úvodním koncertem v pražském Rudolfinu.
              21:11
              Odklad eNeschopenek
                Elektronické neschopenky budou lékaři vypisovat nejdřív za dva roky. Projekt odložilo Ministerstvo práce a sociálních věcí, vyšlo tak vstříc lékařům, kteří se nestihli na novinku připravit.
                24:15
                Vydání Kevina Dahlgrena
                  Americká prokuratura souhlasí s vydáním Kevina Dahlgrena do Česka. Rozhodnout musí soud, který začne zasedat ve čtvrtek.
                  25:38
                  Česká pošta jako taxi
                    Nevytížená vozidla České pošty, která přepravují balíky, by v budoucnu mohla přepravovat i lidi. Pilotní projekt se testuje v těchto dnech na Znojemsku.
                    28:09
                    Stavební spoření
                      Zájem o stavební spoření znovu roste. Přísnější pravidla padla spolu s vládou Petra Nečase. Tento druh úročení se dá sjednat už dvacet let a patří k nejoblíbenějším.
                      29:58
                      Akce proti plýtvání jídlem
                        Víc než miliarda tun jídla ve světě končí každoročně v kontejnerech. Iniciativa Zachraň jídlo iniciuje změnu.
                        38:24
                        Indie odsoudila 4 pachatele brutálního znásilnění, které pohnulo tamní společností
                          Tresty - možná absolutní - vynese soud zítra.
                          40:34
                          Příspěvky na péči
                            Legislativní změnou v příspěvcích na péči o postižené přišla rodina Matouše Chomistky o tisíce korun na jeho nákladnou léčbu. MPSV proto chce znovu přezkoumat závažné případy.
                            42:55
                            Přiznání přes YouTube
                              Řídil opilý a způsobil smrtelnou nehodu. Matthew Cordle se k činu přiznal přes server YouTube. Případ začala vyšetřovat policie. Mladíkovi hrozí osm a půl roku vězení.
                              45:04
                              Jak se dělá Krakonoš
                                Krakonoš bude mít novou sochu. Podle jeho nejstaršího známého vyobrazení ji vyrobili ve slévárně v Horní Kalné. A leckoho asi překvapí, jak si vlastně lidé skoro před pěti sty lety ochránce našich nejvyšších hor představovali.
                                Přehrát celé video
                                Stopáž48 minut
                                Další díl
                                11. září 2013

                                Přehled dílů

                                Stopáž49 minut

                                30. dubna

                                30. 4. 2024 na ČT1
                                Stopáž49 minut

                                30. dubna

                                Znakový jazyk a skryté titulky

                                30. 4. 2024 na ČT24
                                Stopáž54 minut

                                29. dubna

                                Headlines — Případ výbuchů skladů v muničním areálu ve Vrběticích — Objasnění vrbětických explozí — Časová osa událostí ve Vrběticích — Kauza výbuchů ve Vrběticích — Situace na ukrajinských bojištích — Stavba Gigafactory u Dolní Lutyně — Nárůst počtu nakažených černým kašlem — Německý prezident v Česku — Sousoší svatého Vojtěcha, Radima a Radly — Obavy o zatykač na izraelské politické a vojenské špičky — Finanční pomoc pro ovocnáře — Poškozená úroda mrazy — Zrušení dětských nebo interních lůžkových oddělení — Kauza kolem společnosti J.O. Investment — Okradený našel lupiče — Varování před nebezpečím požárů — Platba za využívání internetu — Sdílení osobních údajů na internetu — Jak smazat internetovou stopu — Soud s organizací Říšští občané v Německu — Zadržení Gerarda Depardieu — Víc cyklistů na stezkách i silnicích — NKÚ o Národní sportovní agentuře — Ministr Hladík na Křivoklátsku — Daň z tichého vína — Anonymizace soudních rozhodnut — Novým primátorem Mladé Boleslavi se stal Jiří Bouška — Britsko-irský spor o migranty ze Rwandy — Mezinárodní den tance — Opravy tramvajové tratě v centru Prahy — 110 let od narození Bohumila Hrabala

                                29. 4. 2024 na ČT1
                                Stopáž54 minut

                                29. dubna

                                Znakový jazyk a skryté titulky

                                29. 4. 2024 na ČT24
                                Stopáž49 minut

                                28. dubna

                                Spotřební daň z nápojů s vysokým obsahem cukru — Zdanění slazených nápojů — Výnos spotřebních daní — Operace v Rafahu — Válka na Ukrajině — Právo spotřebitele na opravu — Kandidáti na post ministra pro vědu a výzkum — Změny v pražské MHD — Vláda o důchodové reformě — Zatčení novinářů v Rusku — Detektivní minisérie Vedlejší produkt — Končíčí čeští europoslanci — Očekávané snížení základní úrokové sazby — Sokolníci pomáhají pacientům — Soudy bez laických přísedících — Počasí v Česku opět ovlivnil prach ze Sahary — Problémy kvůli suchu — Výpadky léků pokračují — Dostupnost a ceny léků v Česku — Doručování léků na předpis — Počet lékáren v ČR — Lékárny v obcích — Vzpomínka na masakr v Javoříčku — Zájem cizinců o české občanství — Mráz na francouzských vinicích — Ochrana relikviáře svatého Maura — Trauma v životě českých dětí — Zásahem policie skončil včerejší pražský Majáles — Tisíce pstruhů do krkonošských řek — 680 let od povýšení pražského biskupství na arcibiskupství — Záchrana šlechtického sídla v Uherčicích

                                28. 4. 2024 na ČT1
                                Stopáž49 minut

                                28. dubna

                                Znakový jazyk a skryté titulky

                                28. 4. 2024 na ČT24
                                Stopáž49 minut

                                27. dubna

                                Nejméně vymáhaných dluhů za posledních osm let — Počet exekucí klesá — Zahájené exekuce — Ruské útoky na Ukrajinu — Jednání o míru s Hamásem — Neaktivní datové schránky živnostníků — Prestižní označení pro krajinu u Plas — Nové vedení České obce Sokolské — Zemřel historik Robert Kvaček — Ničivá tornáda v USA — Smrt Alexeje Navalného — Hokejová výstava "Na led!" — Vzpomínka na zavražděné obyvatele Zákřova — Vyšší platby za sociální služby — Spotřeba tepla v končící topné sezóně — Dražba býků plemene Angus — Čeští studenti v USA — Volné šíření filmů — Zákaz předjíždění pro kamiony na D1 — Sčítání škod po vlně mrazů nekončí — Škody na zahrádkách — Předpověď počasí — Likvidace škůdců na rostlinách — Výroba stíhaček F-35 v italském Cameri — Projekt na podporu aktivních lidí v Česku — Setkání veteránů — Kastrace jako podmínka ke změně pohlaví — Český rekord v počtu psů — Kytara jako investice

                                27. 4. 2024 na ČT1
                                Stopáž49 minut

                                27. dubna

                                Znakový jazyk a skryté titulky

                                27. 4. 2024 na ČT24
                                Stopáž54 minut

                                26. dubna

                                Investice v Česku — Nové investice a zisky obcí — Investice dojednadné přes CzechInvest — Zbraně pro Ukrajinu — Nový mobilizační zákon na Ukrajině — Ministr zahraničí v Maďarsku — Škody ve vinohradech — Doživotí pro Jiřího Dvořáka — Bezpečnostní opatření během MS v hokeji — Policejní zásah v MS kraji — Antony Blinken v Číně — TikTok v USA — Film inspirovaný příběhem sériového vraha — Neshody na legalizaci konopí — Krádeže vzácných knižních originálů — Požár na Vinohradech — Sníh na horách — Stav českých lesů — Lesy podle druhu vlastníctví — Dřevokazné houby — Energetická výstavba v lesích — Další protestní akce českých zemědělců — Nebezpečná nákaza meningokovou bakterií — Kauza možných úplatků od proruské sítě — Propalestinské blokády univerzit — 79. výročí konce 2. světové války — 20 let v EU — Výcvik elitních policistů — Mělník a okolí zaplaví hlasitá hudba — 70 let od prvních solárních článků — Problémy s pouliční prostitucí v Karviné — Dražba vzácné sbírky mincí — Dragon e4

                                26. 4. 2024 na ČT1
                                Stopáž55 minut

                                26. dubna

                                Znakový jazyk a skryté titulky

                                26. 4. 2024 na ČT24

                                Události na sociálních sítích

                                Napište nám