49 minut

29. srpna 2013

Část: Podvody přes internet

Obsah dílu

Headlines — Mocenské hry o Sýrii — Opatrný postoj Česka — Jak se zachová Evropa? — Zatčení Davida Ratha na videu — Strach o pracovní místa — Trest smrti pro Nidala Hasana — Přípravy na fotbalový Superpohár — Hlavní tváře volebních kampaní — Ptáci na letištích — Kontroloři v převleku — Modernizace D1 — Financování oprav — Ústavní soud opět nekompletní — Podvody přes internet — Nárůst počtu azylantů v Německu — Svačina - základ zdravé strany — Pravda a lež v Terezíně

Části dílu

00:01
Headlines
    Přehled zpráv.
    00:39
    Mocenské hry o Sýrii
      Kolem Sýrie se rozehrává globální hra. Zatímco Západ vysvětluje, proč je nutné Asadův režim potrestat, Moskva a Peking zůstávají neoblomné. Napětí mezi velmocemi roste.
      03:59
      Opatrný postoj Česka
        Rezervovaný postoj k útoku je patrný taky u českých politiků. Napříč stranami se shodují, že by se naše země do války v Sýrii neměla pouštět. Poukazují na nepřehlednou situaci a zkušenosti z podobných zásahů.
        06:59
        Jak se zachová Evropa?
          Novinové karikatury se ptají: Kdo je pro zásah? Evropa jasnou odpověď nenabízí. Jednotná evropská koalice, která vojensky odpoví na použití chemických zbraní, se nerýsuje.
          10:32
          Zatčení Davida Ratha na videu
            Krabice od vína, se kterou byl vloni v květnu zadržen David Rath, byla až po okraj plná svazků bankovek. Ukázalo to utajované policejní video, které se dnes promítalo u středočeského krajského soudu.
            14:27
            Strach o pracovní místa
              V Moravskoslezském kraji by v dalších měsících mohlo přijít o práci až 13 tisíc lidí. A to i přesto, že se naší ekonomice pomalu začíná dařit.
              16:09
              Trest smrti pro Nidala Hasana
                Trest smrti dostal americký armádní psychiatr Nidal Hasan za vraždu 13 kolegů. Muslim, narozený ve Spojených státech, je zastřelil před čtyřmi lety na texaské základně Fort Hood.
                18:03
                Přípravy na fotbalový Superpohár
                  Praha se připravuje na výjimečný zápas. Zítra krátce před devátou hodinou večer se na stadionu v pražských Vršovicích utká anglická Chelsea a německý Bayern.
                  21:02
                  Hlavní tváře volebních kampaní
                    Politici dál představují osobnosti, které mají oslovit voliče před říjnovým hlasováním do sněmovny. Třeba Strana práv občanů - ZEMANOVCI o tom jedná dnes večer.
                    24:32
                    Ptáci na letištích
                      Střet letadla s ptáky - poslední dobou věc čím dál častější. Podle údajů pražského aeroportu se počet ohlášených incidentů za poslední 4 roky víc než zdvojnásobil a za letošní první půlrok pak znásobil skokově.
                      26:51
                      Kontroloři v převleku
                        Čtyři z deseti cestovních kanceláří šidí zákazníky. Zkreslují cenu zájezdu, záměrně ukazují uměle vylepšené fotky letoviska, anebo lžou o právech klienta při reklamaci. Zjistili to inspektoři ČOI.
                        29:09
                        Modernizace D1
                          Řidiče jedoucí po dálnici D1 čekají další komplikace. Na co se mají připravit, to vyjel přímo na místo zjišťovat Jakub Železný.
                          32:51
                          Financování oprav
                            V příštím roce bude na dálnice míň peněz než letos. Podpora výstavby měla být přitom jednou z priorit nynějšího ministra v demisi. Teď ale couvá.
                            36:26
                            Ústavní soud opět nekompletní
                              Ústavní soud je znovu nekompletní. Po deseti letech ho opouští Dagmar Lastovecká. Její nástupce ale zatím chybí. Jana Sváčka, kterého navrhoval Miloš Zeman, senátoři odmítli.
                              38:35
                              Podvody přes internet
                                V tuzemsku se objevila další vlna falešných e-mailů, které mají vylákat z lidí peníze. Tentokrát se podvodník vydává za známou klenotnickou firmu a za poplatek nabízí velké slevy.
                                40:23
                                Nárůst počtu azylantů v Německu
                                  V Německu výrazně přibývá žadatelů o azyl. Oproti loňskému roku je jich skoro dvojnásobek. Politici hrozí, že země nápor nezvládne.
                                  43:09
                                  Svačina - základ zdravé strany
                                    Jenom polovina školáků jí správně - to znamená vhodné potraviny pětkrát denně. Děti nejčastěji vynechávají svačiny. A to i přesto, že je dostanou z domova. Ukázal to průzkum.
                                    45:25
                                    Pravda a lež v Terezíně
                                      Film jako nástroj propagandy a manipulace. Dosud nezveřejněné záběry a fotky z nacistického natáčení v Terezíně představuje výstava Pravda a lež.
                                      Přehrát celé video
                                      Stopáž48 minut
                                      Další díl
                                      30. srpna 2013

                                      Přehled dílů

                                      Stopáž54 minut

                                      29. dubna

                                      Headlines — Případ výbuchů skladů v muničním areálu ve Vrběticích — Objasnění vrbětických explozí — Časová osa událostí ve Vrběticích — Kauza výbuchů ve Vrběticích — Situace na ukrajinských bojištích — Stavba Gigafactory u Dolní Lutyně — Nárůst počtu nakažených černým kašlem — Německý prezident v Česku — Sousoší svatého Vojtěcha, Radima a Radly — Obavy o zatykač na izraelské politické a vojenské špičky — Finanční pomoc pro ovocnáře — Poškozená úroda mrazy — Zrušení dětských nebo interních lůžkových oddělení — Kauza kolem společnosti J.O. Investment — Okradený našel lupiče — Varování před nebezpečím požárů — Platba za využívání internetu — Sdílení osobních údajů na internetu — Jak smazat internetovou stopu — Soud s organizací Říšští občané v Německu — Zadržení Gerarda Depardieu — Víc cyklistů na stezkách i silnicích — NKÚ o Národní sportovní agentuře — Ministr Hladík na Křivoklátsku — Daň z tichého vína — Anonymizace soudních rozhodnut — Novým primátorem Mladé Boleslavi se stal Jiří Bouška — Britsko-irský spor o migranty ze Rwandy — Mezinárodní den tance — Opravy tramvajové tratě v centru Prahy — 110 let od narození Bohumila Hrabala

                                      29. 4. 2024 na ČT1
                                      Stopáž54 minut

                                      29. dubna

                                      Znakový jazyk a skryté titulky

                                      29. 4. 2024 na ČT24
                                      Stopáž49 minut

                                      28. dubna

                                      Spotřební daň z nápojů s vysokým obsahem cukru — Zdanění slazených nápojů — Výnos spotřebních daní — Operace v Rafahu — Válka na Ukrajině — Právo spotřebitele na opravu — Kandidáti na post ministra pro vědu a výzkum — Změny v pražské MHD — Vláda o důchodové reformě — Zatčení novinářů v Rusku — Detektivní minisérie Vedlejší produkt — Končíčí čeští europoslanci — Očekávané snížení základní úrokové sazby — Sokolníci pomáhají pacientům — Soudy bez laických přísedících — Počasí v Česku opět ovlivnil prach ze Sahary — Problémy kvůli suchu — Výpadky léků pokračují — Dostupnost a ceny léků v Česku — Doručování léků na předpis — Počet lékáren v ČR — Lékárny v obcích — Vzpomínka na masakr v Javoříčku — Zájem cizinců o české občanství — Mráz na francouzských vinicích — Ochrana relikviáře svatého Maura — Trauma v životě českých dětí — Zásahem policie skončil včerejší pražský Majáles — Tisíce pstruhů do krkonošských řek — 680 let od povýšení pražského biskupství na arcibiskupství — Záchrana šlechtického sídla v Uherčicích

                                      28. 4. 2024 na ČT1
                                      Stopáž49 minut

                                      28. dubna

                                      Znakový jazyk a skryté titulky

                                      28. 4. 2024 na ČT24
                                      Stopáž49 minut

                                      27. dubna

                                      Nejméně vymáhaných dluhů za posledních osm let — Počet exekucí klesá — Zahájené exekuce — Ruské útoky na Ukrajinu — Jednání o míru s Hamásem — Neaktivní datové schránky živnostníků — Prestižní označení pro krajinu u Plas — Nové vedení České obce Sokolské — Zemřel historik Robert Kvaček — Ničivá tornáda v USA — Smrt Alexeje Navalného — Hokejová výstava "Na led!" — Vzpomínka na zavražděné obyvatele Zákřova — Vyšší platby za sociální služby — Spotřeba tepla v končící topné sezóně — Dražba býků plemene Angus — Čeští studenti v USA — Volné šíření filmů — Zákaz předjíždění pro kamiony na D1 — Sčítání škod po vlně mrazů nekončí — Škody na zahrádkách — Předpověď počasí — Likvidace škůdců na rostlinách — Výroba stíhaček F-35 v italském Cameri — Projekt na podporu aktivních lidí v Česku — Setkání veteránů — Kastrace jako podmínka ke změně pohlaví — Český rekord v počtu psů — Kytara jako investice

                                      27. 4. 2024 na ČT1
                                      Stopáž49 minut

                                      27. dubna

                                      Znakový jazyk a skryté titulky

                                      27. 4. 2024 na ČT24
                                      Stopáž54 minut

                                      26. dubna

                                      Investice v Česku — Nové investice a zisky obcí — Investice dojednadné přes CzechInvest — Zbraně pro Ukrajinu — Nový mobilizační zákon na Ukrajině — Ministr zahraničí v Maďarsku — Škody ve vinohradech — Doživotí pro Jiřího Dvořáka — Bezpečnostní opatření během MS v hokeji — Policejní zásah v MS kraji — Antony Blinken v Číně — TikTok v USA — Film inspirovaný příběhem sériového vraha — Neshody na legalizaci konopí — Krádeže vzácných knižních originálů — Požár na Vinohradech — Sníh na horách — Stav českých lesů — Lesy podle druhu vlastníctví — Dřevokazné houby — Energetická výstavba v lesích — Další protestní akce českých zemědělců — Nebezpečná nákaza meningokovou bakterií — Kauza možných úplatků od proruské sítě — Propalestinské blokády univerzit — 79. výročí konce 2. světové války — 20 let v EU — Výcvik elitních policistů — Mělník a okolí zaplaví hlasitá hudba — 70 let od prvních solárních článků — Problémy s pouliční prostitucí v Karviné — Dražba vzácné sbírky mincí — Dragon e4

                                      26. 4. 2024 na ČT1
                                      Stopáž55 minut

                                      26. dubna

                                      Znakový jazyk a skryté titulky

                                      26. 4. 2024 na ČT24
                                      Stopáž55 minut

                                      25. dubna

                                      Ministryně pro vědu a výzkum končí — Ministryně Langšádlová podala demisi — Reakce vědecké sféry — Změny ve vládě Petra Fialy — Demise ministryně Langšádlové — Škody na úrodě — Zničená úroda ovoce po mrazech — Předpověď počasí — Škody po mrazech v Evropě — Nákaza černým kašlem v Česku — Plovoucí molo u břehu Gazy — Válka na Ukrajině — Obvinění policisty — Audiokniha roku 2023 — Jednání opozice s vládou — Evropská komise o změnách v RTVS — Průměrné ceny pohonných hmot — Nehoda v Moulin Rouge — Kontroly celníků v Mělníku — Zálohování plastových obalů — Plastové lahve — Neoddělitelná víčka na PET lahvích — Státní podpora stavebního spoření — Rozvoj ČR po vstupu do Evropské unie — Kauza Weinstein — Stávka leteckých dispečerů ve Francii — Motiv masového vraha z FF UK — Noční vycházky v metru — Šest studentek kutnohorské střední školy skončilo v péči lékařů — Zisky železničních dopravců — Zpoplatněné Benátky — Začala Flora Olomouc — Digitální podoba sv. Vojtěcha

                                      25. 4. 2024 na ČT1
                                      Stopáž54 minut

                                      25. dubna

                                      Znakový jazyk a skryté titulky

                                      25. 4. 2024 na ČT24

                                      Události na sociálních sítích

                                      Napište nám